Procedură nouă: moloz + amestecate. Cum trebuie procedat

Informație utilă pentru buzoieni. De la 01 Iulie 2021, RER SUD Buzău va implementa o nouă procedura de colectare a deșeurilor din construcții și demolări generate de populația orașului prin folosirea de saci personalizați și înseriați.

Sacii sunt inscripționați diferențiat pentru 2 categorii de deșeuri: deșeuri curate și deșeuri amestecate, întrucât destinația fiecărei categorii este diferită. Deșeurile curate (ex. beton, cărămidă, BCA, resturi faianță/gresie) se depozitează direct la Stația de Concasare, iar cele amestecate (ex. parchet, rigips, cabluri electrice, etc.) sunt supuse sortării în vederea recuperării materialelor ce pot fi valorificate, restul va fi depozitat la Depozitul ecologic.

Prețul sacilor personalizați și înseriați intră în costul prestației de 9 lei/sac, prin urmare această variantă se dovedește a fi varianta cea mai bună din punct de vedere economic pentru generator dar și cea mai corectă din punct de vedere al protecției mediului înconjurător.

Așadar, buzoienii care se află în situația de a construi, demola sau reamenaja locuința/spațiul comercial, se vor prezenta la sediul operatorului de salubritate pentru a solicita colectarea deșeurilor rezultate, moment în care li se va distribui numărul de saci estimați și vor achita contravaloarea prestației de colectare a acestora. Deținerea facturii este necesară pentru justificarea respectării procedurii, autoritații de control competente, respectiv Direcția Poliției Locale care, desfășoară acțiuni de monitorizare pe teren în vederea identificării persoanelor care abandonează astfel de deșeuri.

În perioada de adaptare cu noua procedurp (minimum 2 luni) colectarea se va face atât din saci cumpărați din comerț, cât și din saci distribuiți de RER, aplicându-se următoarele tarife:

  • Pentru cei care isi achizitioneaza sacii din comert pretul este de 7 lei/sac (TVA inclus)
  • Pentru cei care opteaza sa ia saci personalizati pretule ste de 9 lei/ sac (TVA inclus)

Propunerea introducerii sacilor personalizati si inseriati in Regulamentul de salubrizare a municipiului Buzau a fost inaintata primariei.

În prezent, orașul Buzău încă se confruntă cu probleme legate de depozitarea neconformă, pe domeniul public, a deșeurilor din construcții și demolări de către persoane greu de identificat. Așadar, procedura are scopul de a îi descuraja pe generatorii de astfel de deșeuri de a abandona deșeurile pe domeniul public, sustrăgându-se de la plata serviciului de colectare. Înserierea sacilor oferă posibilitatea identificării generatorului și aplicarea măsurilor coercitive în cazul în care sistemul de colectare separată nu este respectat.

Flyerv-A5-DCD-saci-inscriptionati-BT_compressed

loading...

Un comentariu la „Procedură nouă: moloz + amestecate. Cum trebuie procedat

  • Sa inteleg fasptul ca pseudo-politistii locali au devenit lacheii rer ecologic….. .,un srl ca oricare altul !

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.