emanoil neagu
toma 1 decembrie - Copy
avramescu PNL - Copy

„Procuroarea lui Dragnea” a clasat plângerea lui Munteniță împotriva lui Toma

Carmen Lăncrăjan a devenit cunoscută drept „procuroarea lui Dragnea”, pentru că ea instrumentează celebrul dosar „Tel Drum” în care Liviu Dragnea e acuzat de abuz în serviciu, deturnare de fonduri europene și constituirea unui grup infracțional.

Procuroarea DNA a avut de instrumentat și plângerea penală făcută împotriva primarului C-tin Toma de Vasile Munteniță, directorul firmei Ecogen (cea care a vândut agent termic orașului Buzău din 2008).

Munteniță a făcut milioane de euro la Buzău pe vremea lui „Boșco” din vânzarea de agent termic către RAM. S-a dat zmeu anul trecut și la Toma, dar primarul i-a tăiat macaroana

Munteniță i-a făcut plângere la DNA lui Toma pentru că primarul n-a fost de acord din prima cu creșterea prețului gigacaloriei, majorare solicitată de Ecogen. Cum era de așteptat, procuroarea DNA a clasat plângerea:

„Șmecheria” cu apa caldă

Cei din spatele afacerii „Ecogen” au făcut milioane de euro la Buzău cu începere din 2008 printr-o „șmecherie”. Ecogen producea cu două motoare curent electric pe care îl vindea. Ca motoarele să nu ia foc, ele se răceau cu apă. Apa astfel încălzită (produs secundar, care altfel ar fi fost aruncat) era vândută buzoienilor. Dar nu la prețul corect, de produs secundar, ci ca și cum apa respectivă ar fi fost special încălzită pentru oraș.

Toma și Gubandru, de la RAM, n-au cedat șantajului

Cu tupeu, Munteniță a venit la Toma cerând imperativ majorarea prețului, dar și obligarea orașului de a cumpăra mai multă căldură (decât ar fi avut Buzăul nevoie). Mai mult, Munteniță a încercat și șantajul cu întreruperea căldurii (în aprilie s-a închist apa caldă pt. calorifere, iar apoi, în iulie, și cea de la robinet). Toma și Gubandru de la RAM n-au cedat și l-au trimis pe Munteniță și Ecogenul său la plimbare.

Toma și Gubandru, la punerea în funcțiune a uneia din Centralele Termice ale RAM

Regia Autonomă Municipală și-a produs ulterior singură apa caldă pentru robinet și calorifere la un preț și o cantitate mai mici decât ar fi cerut Ecogen.

În plus, în condițiile în care mii de buzoieni s-au debranșat, Primăria Buzău n-a mai fost nevoită să plătească subvenție, realizând astfel economii importante la buget (pentru iarna trecută și mai ales pentru cele care vor veni).

Fără „șmecheria” cu apa caldă provenită de la motoare, Munteniță a închis de tot afacerea de la Buzău. A băgat Ecogenul în faliment, iar motoarele le va duce probabil la alți fraieri (dacă va mai găsi).

Sediul Ecogen de pe Aleea Industriilor din Buzău

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/aurastereaca.

loading...

2 comentarii la „„Procuroarea lui Dragnea” a clasat plângerea lui Munteniță împotriva lui Toma

  • Si justitia aia a lui Iohannis si Kovesi ce zice ?Nici un vinovat pt prostirea si furtul din banii buzoienilor ?

  • de ce-au rămas cheltuielile judiciare în grija statului român?

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.