Profesorii sunt chemați la școală de directori, dar nu vor fi plătiți

Situație ciudată, de azi, la școlile din jud. Buzău.

Directorii le-au solicitat tuturor cadrelor didactice să vină la școală: „Cadrele didactice vor fi prezente la școală și vor semna în condică GREVĂ”

Asta deși profesorii nu sunt plătiți (deloc) în zilele de grevă, iar cei care predau în alte localități trebuie să achite din buzunar și banii de transport/benzină.

Ion Dobre, lider de sindicat Buzău: „Da, pe durata grevei cadrele didactice nu vor fi plătite. Contractul de muncă e suspendat. Referitor la chemarea profesorilor la școală e într-adevăr o problemă. Eu le recomand colegilor care sunt în grevă să meargă la școală să semneze condica, „grevă”, dar atât. Să nu stea la program”

Azi a fost prima zi de grevă, iar mâine va urma a doua.

Azi, luni, nici nu vor mai fi negocieri între părți. Astfel că și marți va fi 100% grevă în școlile din România.

Ieri, duminică, între Guvernul Ciucă (reprezentat și prim-ministru și mai mulți miniștri) a avut loc o întâlnire cu sindicaliștii. Inclusiv Marcel Ciolacu, șeful PSD și viitorul prim-ministru, a participat. Negocierile nu s-au finalizat cu succes, sindicaliștii sunt total nemulțumiți, astfel că greva se va prelungi.
Precizari-greva_FSLI

Citește și:

loading...

6 comentarii la „Profesorii sunt chemați la școală de directori, dar nu vor fi plătiți

 • Directorii sunt plătiți, nu fac nicio ora, dar obiceiul de vătaf îl păstrează chiar dacă profesorii nu primesc un leu. Oare cine va câștiga cel mai mult la salariu in caz de măriri salariale? Directorii?

  Răspunde
 • Bizareriile au fost inventate ca să ducă în derizoriu orice acțiune revendicativă. În timpul grevei este logic să nu fie plătiți. Aici ar trebui ca sindicatul să-și susțină financiar membrii pe perioada desfășurării grevei. Zvonuri că sindicatul ar avea bani pentru membrii de sindicat chiar și pentru o lună de zile de grevă sunt mai mult decât hazlii! Mi-ar plăcea ca greva să țină 2 săptămâni și sindicatul să-și plătească greviștii fix cu salariul pe care îl încasau dacă nu era grevă! Ar fi un semnal că sindicatele chiar sunt sindicate și nu o găști de jmecheri care ciupesc lunar cotizația de la fraieri și le dau în schimb la sfârșitul anului o sacoșă cu o sticlă de Zarea și un kil de portocale!

  Răspunde
 • In marea majoritate directorii sunt puși politic. Unde sunt directorii de altădată? Cei mai buni profesori de matematica sau romana din școala. Acum sunt de desen și sport cu facultăți la fără frecventa și liceu la seral. Asta e educația din România.

  Răspunde
 • ‘nea Dobre, sunteti toti niste farsori, de ce nu platiti din contributii oamenii care fac greva si raman fara salariu? Asa e in tarile cu apa calda, nu isi fac liderii averi din banii fraierilor care cotizeaza. Mimati, va prefaceti, dar pentru voi e doar un mod de capatuire. Unii merg pana la capat, ca „Genunche”, altii ciugulesc de-a lungul timpului, sunt mai rabdatori (dar tot tradatori).

  Răspunde
 • De ce sa mearga la scoala, Dobre, daca nu sunt platiti? Le platesti tu benzina sa mearga la scoala sa semneze „greva” in condica? Sunt sclavii cuiva ca sa se dispuna de ei in felul asta? Si tu cu cine tii de dai sfaturi de genul? Pare ca tii mai mult cu ursu, la fel ca ceilalti catarati in varful sindicatului.

  Răspunde
 • O zi de grevă asigură o mărire salarială de 4% pentru o lună ulterioară grevei. 12 zile de grevă, 4% mărire pe un an.
  Exemplu grosso modo: dacă acum iei 3500 lei pe lună (cam 150-160 lei pe zi lucrătoare), 4% mărire la salariu/lună = 140lei. Deci din juma de lună de grevă (1750 lei) îți AUTOPLĂTEȘTI mai mult de 12 luni mărire salarială de 4% (sau 8% mărire până la NOUA grilă de salarizare-adică 6 luni). Deci?

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.