Proiect al Primăriei: Parcare doar cu plată pe Bd. 1 Decembrie, Titulescu, Averescu, Gării, Republicii, Col. Buzoianu. 2 lei ora sau abonament

taxator parcare
taxator parcare

Pe lângă Bd. Unirii și introducerea termenului de parcare cu tarifare progresivă despre care buzoienii.ro a scris AICI, alte bulevarde și străzi importante din Buzău ar urma să se tranforme în parcări cu plată, de această dată cu tarif unic.

E vorba de 2 lei pe oră între 07.00 și 21.00 sau de 10 lei pentru o zi.  

E un proiect amplu pe care municipalitatea ar intenționa să îl pună în practică din toamnă.

Proiectul este publicat pe site-ul primăriei și se află în dezbatere publică până la sfârșitul lunii august când se va supune votului consilierilor. 

Parcarea va putea fi plătită prin achiziționarea de tichete de la chioșcurile de ziare și magazinele din preajmă, prin SMS sau de la automatele ce vor fi instalate în parcări (prin monede, card bancar sau card special pentru parcări).

Mai multe detalii puteți afla din articolele inserate mai jos, extrase din conținutul hotărârii.

Mai jos sunt inserate și parcările din municipiu care intră sub incidența noului regulament. 


 

Art. 32. În parcările cu tarif fix se stabilesc următoarele tarife:

– 00,00 – 07,00: gratuit

– 07,00 – 21,00: tarifare uniformă, indiferent de durata ocupării locului de parcare, conform următorului program tarifar 2 lei/oră

– 21,00 – 24,00: gratuit

– Abonamente pentru institutii/companii (cu rezervarea locului de parcare în intervalul 07,00 – 21,00): 200 lei/lună

– Abonamente pentru rezidenti, valabile doar în intervalul 17,00 – 07,00, fără rezervarea locului de parcare pentru acest interval: 50 lei/lună


ANEXA Nr. 2

la Regulamentul de organizare si functionare a sistemului de administrare a parcărilor publice pe domeniul public al municipiului Buzău Locatie

Parcări Nr. locuri parcare
Str. Panduri, limitrof “Bloc Camelia” 17
Bd. Nicolae Titulescu 110
Bd. Stadionului (portiune) 42
Bd. Maresal Averescu 149
Bd. 1 Decembrie 299
Bd. Republicii 150
Bd. Gării 64
Str. Col. Ion Buzoianu 195
Str. Bistritei (tronson între str. Crizantemelor si str. Victoriei) 6
Str. Tudor Vladimirescu (tronson între str. Crizantemelor si str. Victoriei) 16

(2) Taxele pentru parcare se achită anticipat prin cumpărarea de abonamente de parcare de la Structura de gestionare a parcărilor publice cu plată, prin cumpărarea de tichete parcare de la chioscurile de difuzare a presei sau de la unele magazine din zona parcărilor, utilizând parcometrele aplasate în parcările cu plată care functionează pe bază de monede, pe bază de card bancar sau chip card reîncarcabil achizitionat de la Structura de gestionare a parcărilor publice cu plată, sau utilizînd sistemul de plată a taxei de parcare cu telefonul mobil.

(3) Tichetele de parcare sunt instrumente de plată pentru stationări de scurtă durată de la 30 min până la 1 zi, concepute astfel încât să poată fi utilizate în regim de autotaxare si unică folosintă.

Magazinele care vand tichete sunt recunoscute de utilizatorii parcărilor după indicatorul montat pe fatadă.

(4) La intrarea în parcare conducatorul autovehiculului trebuie să detină tichet de parcare procurat anticipat pe care trebuie să marcheze: luna, ziua, ora, minutul la care începe parcarea, abonament de parcare, legitimatie sau autorizatie ori să aiba monedele necesare pentru procurarea tichetelor de la parcometre pentru timpul de stationare dorit.

(5) Tichetele de la automatele electronice pentru tichete se vor procura de la cele mai apropiate parcometre si se vor afisa pe bord la vedere.

(6) Monedele se utilizează direct la parcometru, unde se introduc atâtea monede până la concurenta sumei care reprezintă taxa aplicabilă pentru unitatea de timp solicitată.

Anexa-Regulament-parcari-publice
loading...

2 comentarii la „Proiect al Primăriei: Parcare doar cu plată pe Bd. 1 Decembrie, Titulescu, Averescu, Gării, Republicii, Col. Buzoianu. 2 lei ora sau abonament

  • Numai gândul la taxe! Întâi să asigure locuri de parcare pentru toți locuitorii din acele zone și după să perceapă taxe. Domnul primar este sărac și miile de hectare de teren pe care le are ( pe numele altora ) de ce nu ii sunt impozitare altfel decât celorlalți proprietari! El și viceprimarul Apostu să li se perceapă taxe speciale ca doar inițiază numai asemenea tampenii!

    Răspunde
  • Să taxeze locurile de parcare pe care le construiesc dumnealor, nu să tragă două dungi de var pe stradă și gata, dați banu că v/am făcut parcare…

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.