Proiect câștigat de Școala Costești. Șanse și pt. restul școlilor din rural

Școala din Costești a aplicat și câștigat un proiect prin care laboratorul de informatică a fost dotat cu 21 de tablete, un laptop, un videoproiector și ecranul de proiecție.

Prin proiectul „Digitaliada” – finanțat de Fundația Orange – au fost echipate 40 școli din mediul rural din toată țara (beneficiază 4500 de elevi). Din județul Buzău au câștigat școlile din Pârscov (prima ediție) și Costești (ediția a treia).

„Toate materialele pe care le-am primit – tablete, videoproiector, laptop și aplicații – sunt de ajutor elevilor, dar și profesorilor. Cadrele didactice pot recurge la imagini, animații, simulări, care pot ajuta elevii să asimileze mai ușor unele informații și concepte. Grație aplicațiilor – care au venit la pachet, copiii sunt mai interesați, mai atenți, mai receptivi. Laboratorul digital poate fi folosit de orice profesor din școală. Mulțumim Fundației Orange pentru acest cadou”, ne-a declarat Mihaela Sava, profesoară de matematică și director la școala din Costești.

Mihaela Sava, prof. matematică și director Școala Costești

„Digitaliada” a lansat cel de-al patrulea sezon, la care pot aplica până mâine (CLICK AICI) toate școlile din mediul rural. Pentru anul școlar 2019-2020, în urma punctajului câștigat de fiecare aplicant, vor fi dotate zece noi unități de învățământ.

Ieri, la Costești, reprezentanții Digitaliada au invitat profesori, directori și primari din jud. Buzău pentru a le prezenta întreg kit-ul și invitația de a se înscrie în concurs.

De un sprijin aparte beneficiază profesorii (și elevii) la Matematică și TIC-ului. Kit-ul de conținut digital conține un pachet complet de aplicații, ghiduri de predare/ testare și jocuri educative pentru fiecare an de gimnaziu.

Profesorii beneficiază de sesiuni de formare, proiecte didactice și suport tehnic pentru a utiliza resursele digitale la clasă. 

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.