Proiect: Doar o bandă pentru autoturisme pe Bd. Unirii și str. Transilvaniei. Iată de ce

Deocamdată e un proiect, dar într-un an – doi ar putea deveni realitate.

Ca șoferii autoturismelor să poată folosi doar o bandă pe sens pe două dintre cele mai uzitate artere de circulație din Buzău: Bd. Unirii și str. Transilvaniei. Lor li se va adăuga și Aleea Industriilor, care e mai puțin circulată atunci când muncitorii sunt la serviciu.

„E o condiție pusă de Uniunea Europeană. Ei ne dau bani pentru asfaltare, dar și pentru achiziția de autobuze Euro 6 noi, dar în schimb pe trei artere importante ne cer să creăm benzi exclusiv pentru autobuze și taxi. Așa e în lumea civilizată. Autobuzul circulă pe banda lui, are un program strict, transportă mult mai mulți pasageri decât un autoturism, și nu trebuie să fie perturbat în trafic. Șoferii vor trebui să fie înțelegători și să folosească doar banda dinspre mijlocul străzii”, anunțat primarul Toma.

Decizia va stârni cu siguranță nemulțumire printre șoferii de autoturisme la orele de vârf când vor trebui să meargă în coloană.

Inițial se alesese strada Al Marghiloman, dar s-a renunțat la această idee din cauza îngustimii străzii.

E de văzut și în ce măsură decizia va fi respectată, chiar dacă Poliția Rutieră va fi abilitată să dea amenzi celor care vor intra pe traseul autobuzelor.

Citește și articolul: Ultima oră – Din cauza ploii. Tamponare pe șoseaua de centură

Privilegiați vor fi și cei de pe taxi, dar și de pe maxi taxi, în cazul în care până atunci va mai funcționa acest serviciu în Buzău.

Pe aceste artere ar urma să se amenajeze și piste pentru bicicliști, în măsura în care se mai găsește loc.

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

6 comentarii la „Proiect: Doar o bandă pentru autoturisme pe Bd. Unirii și str. Transilvaniei. Iată de ce

 • Bravo dl primar Toma an sfarsit sa vazut lege pt orasul asta lipsit de orce ordine si disciplina…..sa va dea domnu sanatate an continuare si sa andreptati orasul buzau pe un drum mai bun si civilizat………respect.

  Răspunde
 • In orice oras civilizat sunt cel putin 3 benzi pe sens , din care una e ptr autobuze si taxi, ceea ce mister Donald Tom in buzău nu e cazul! In loc sa decongestionati traficul mai mult il sufocati!

  Răspunde
 • michail jakson , chiar ai fost sarcastic sau chiar esti PROST sau LINGAU

  Răspunde
 • Cea mai mare prostie posibila. Bulevardele și arterele din Buzau nu sunt atât de late ca sa se folosească o banda exclusiv Bus//Taxi. In alte tari exista așa ceva dar: cel puțin doua benzi sunt pentru mașini iar a treia din stânga este pentru BUS. Pe Unirii nu se poate aplica așa ceva decât dacă se scot locurile de parcare.

  Răspunde
 • Uniunea impune… sîntem de kkat. Poate va impune şi ridicarea mașinilor de pe trotuare și carosabile. Poate va impune uniunea suly autobuze potrivite cu infrastructura de la fața locului, că noi cel mai bine ştim să pupăm în cur. Un kkat!!!

  Răspunde
 • Ei , dacă o rezolvați și pe asta cu pistele pentru bicicliști ,și continuați ce ați început cu câinii vagabonzi ,eu v-am spus ,vă aleg Primar pe viață .

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.