Proiect pentru această alee din parcul Crâng! Acum e plină de gropi, dar se va face ceva frumos

Puțini sunt buzoienii care au habar de existența acestei alei asfaltate din parcul Crâng.

E suficient de lungă și pornește de la poarta Crângului, pe lângă toaleta publică, pentru a ajunge prin pădurea Crâng tocmai în cartierul Micro XIV.

Aleea e folosită de zeci, poate sute, de locuitori din Micro XIV pentru a ajunge mai repede, pe jos ori cu bicicleta, în zona Complexului Crâng.

Traseul parcurs e unul frumos, plin de verdeață, dar are și renumele – negativ – că unii bărbați se dedau în frunziș la lucruri nu tocmai ortodoxe după lăsarea întunericului.

Antrenorul echipei buzoiene de rugby, Costică Merșoiu, fost căpitan la Steaua și Dinamo, a făcut recent o propunere șefilor din Primăria Buzău:

„Eu alerg săptămânal de câteva ori pe această alee. O fac pentru destindere și păstrarea condiției fizice. Locul e superb, e păcat că nu e folosit cum ar merita. I-am propus viceprimarului Andrei Neder ca jumătate din alee să fie asfaltată și folosită pentru plimbări de bicicliști, iar pe jumătate să se înființeze un coridor de tartan pentru alergători. E ceva mai scump tartanul, dar e mai moale, mai sănătos și mai plăcut la alergat”.


Propunerea pare să surâdă șefilor din primărie, inclusiv primarul C-tin Toma vorbind despre ea într-o emisiune la o televiziune locală în urmă cu câteva zile.

Pentru ca proiectul să prindă contur e nevoie mai întâi ca Primăria Buzău să primească în proprietate pădurea Crâng de la Ministerul Finanțelor.

Citește și articolul: „Așa se moare de asta!”. Iată ce spune medicul Adrian Zoican despre tromboembolismul pulmonar

Pe circuitul parlamentului există un proiect de lege în acest sens.

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

4 comentarii la „Proiect pentru această alee din parcul Crâng! Acum e plină de gropi, dar se va face ceva frumos

  • Asfaltata si e de ajuns…Ca sa te poti plimba fara sa-ti rupi incaltarile si eventual merge cu bicicleta sau alerga..Nu e loc de sapte alei: .Ce domnul cu alergatul vrea alee separata? Cati alearga comparativ cu cati merg pe jos ?

  • Pe acea alee ar fi bine ca să fie amplasate măcar câteva coşuri de gunoi !

  • Oaltă surpriză aflată în seara asta .Asfaltarea potecii cum îi ziceam odată ,a drumului din Crâng ,pănă în Micro 14 .Pe mine mă mulțumește ,pentru că mă scutește să mai circul cu bicicleta de unde stau Gr .Baștan până în Crâng ,renunțând la traseul Str.Stadionului , Poarta Crângului ,o șosea foarte periculoasă ,pentru că până acolo ,drumul era obstrucționat pe banda 1 ,de autoturisme parcate sau de taximetre ,obligându-i pe participanții la trafic să intre pe contra sens cu pericolul evident ,decongestionând ,mult circulația și scăzând numărul de accidente .

  • Pingback:

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.