Proiectul de suflet al lui „Titel de la Mărăcineni”: „Am pregătit terenul”

E proiectul de suflet al lui Dumitru Constantin, administratorul public al comunei Mărăcineni.

Aici, pe o culme situată la marginea satului Potoceni, „Titel” vrea să facă mănăstire.

„O s-o facem din donații. Suntem mai mulți care vom dona. Inclusiv Gigi Becali mi-a promis că va contribui, dar să-l las puțin să treacă această criză cu coronavirus”, a spus Titel, care a pregătit deja terenul.

„Planul este să facem aici mai multe. În primul rând o biserică cu hram de mănăstire și un nou cimitir pentru satul Potoceni, pentru că în cel vechi nu mai e loc. O să construim și câteva chilii unde vom aduce măicuțe. Aș vrea să fac și un centru filantropic. De exemplu, dacă avem un bătrân în comună, care rămâne singur și e bolnav, să-l aducem aici, să-l îngrijească măicuțele”, a explicat Titel.

Locul e strategic ales, pe o culme, unde biserica se va observa din zare. „Titel” personal s-a suit pe buldoexcavator și a pregătit atât terenul, cât și drumul de acces.

Pădure de salcâmi și stupi cu albine

Pe terasele din vecinătate se va înființa și o plantație de șase mii de salcâmi.

„Trebuia să fi fost plantați acum, am avut un proiect cu un ONG de la Cluj, cu Banca Transilvania, urmau să vină câteva sute de copii să-i planteze. Din păcate, a venit coronavirusul și am ratat momentul. Puieții de salcâm îi avem în custodie la Direcția Silvică, o să-i plantăm la toamnă, când nu vor mai fi în vegetație. Iar dacă vom avea pădure de salcâmi, vom putea aduce la mănăstire și stupi cu albine, mai ales că avem în jur și fâneață și plantații cu floarea sorelui. Am mai multe idei, dar mă opresc aici, deja am impresia că visez cu ochii deschiși”, a adăugat „Titel”.

Una din terasele care își așteaptă salcâmii

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/aurastereaca.

loading...

11 comentarii la „Proiectul de suflet al lui „Titel de la Mărăcineni”: „Am pregătit terenul”

 • Titele, vrem Gaze, lasă mănăstirile că nu ne incalzesc popii. Tare îmi e ca va trece iar mandatul electoral și iar o sa asteptam ca prostii gazele… vietii. Ce se mai aude de proiectul ăsta ?

 • Pentru un spital nu îi ducea capul să doneze…

 • Ma poate ajuta cineva sa inteleg care-i diferenta dintre primar si administrator public? Cu ce se ocupa fiecare ? Unele localitati au , altele nu au administrator public !

 • Să vină gazele Iulian, nu Gazele! Ceva gramatică nu-ți strică, dacă tot îți dai cu părerea. Cât despre popi, fără ajutorul lui Dumnezeu, o să vezi gaze la paștele cailor!

 • @ Mihai: primarul il alegi. administratorul public e unul prins în ofsaid intr-un mandat anterior, si care cu frica lui dzeu fiind, il pune pe altul sa candideze, iar el se face administrator public. Nici angajatii din primaria maracineni nu cred ca stiu numele actualului primar. Curat prsedism..

 • Risipă de bani, privați, dar în mod clar și publici.
  Du-te bre și călugărește-te…ai destule mănăstiri, ai de unde alege.
  Adună donații și fonduri publice pentru un spital, o școală echipată corespunzător….proiecte de infrastructură de interes general, etc.
  Încetați cu pomparea fondurilor în conturile sfinte….societatea are alte nevoi cu adevărat stringente. Te împiedici la orice colț de stradă de farmacii, case de pariuri și…biserici. lar în spitale sunt condiții mai grele decât în penitenciare. Știe cineva câte școli au încă toalete medievale….în fundul curții ???

 • O s-o facem cu donații… Așa spuneau și despre catedrala aia faraonică din București. Da, donații din banul public, făcute în special de primării, ca să vorbească popa primarul de bine în campanie electorală! Să-și facă primarul ăsta mănăstire la el acasă, ne-am umplut de evlavioși cu mâna până la cot în banul public…

 • @Johnny… Şi asta e lege dată chiar de ei, de PSD…. Şi, dacă nu mă înşel, chiar de Dragnea. Oricum, nu mai contează de cine…. Contează că în cazul lui Titel (doar în cazul lui !) e nemaipomenită ! La câte a făcut omul ăsta în comună, ar merita şi statuie în centrul comunei şi pictat chipul său în acea mănăstire (la modul cel mai serios o spun).
  Numai nişte neghiobi îl pot critica pe Titel (şi cu atât mai neghiobi sunt dacă sunt chiar localnici !) , când se ştie sigur că nu mai există comună în judeţul ăsta cu un asemenea administrator-public atât de GOSPODAR !

 • Cum naiba de îi lovește civismul și se dedau la comentarii numai niște „nimeni în drum” și „târâie brâu” care se vede clar că nu au fost în stare în viața lor de vreun lucru mai acătării pentru ei, darămite pentru binele public. Decât să fie foarte critici cu oricine mai mișcă ceva în folosul obștii, să pună mâna și să demonstreze dacă sunt în stare de ceva. Să candideze, să se implice, să se zbată, să facă ceva că e plină lumea de palavragii care reproșează unui primar sau funcționar public de comună ceea ce nu face nici președintele României cu tot guvernul, miniștrii, consilierii prezidențiali având la dispoziție Bugetul Statului și împrumuturi externe care nu se prea știe unde se duc.

 • Suflet mare nea Titel…
  Implică-te domnule în proiecte caritabile orientate spre Sănătate și Educație, domenii cu adevărat deficitare, și mai lasă popimea ( de, an electoral…) !
  Nea Titele, când ai fost ultima dată, fie și doar ca vizitator, într-un spital din județ??? De rugat te poți ruga de oriunde….nu ai nevoie de catedrale, mănăstiri ori…intermediari. Avem însă mare nevoie de medici, de condiții decente în spitale, o mult mai mare atenție acordatã sistemului educațional…etc.
  Titele….istoria are bunul obicei de a se repeta. La un moment dat va apărea un al doilea CUZA !!!

 • Propun respectarea ptioritatilor;
  1Gaze
  2Azilul de batrani
  3Varianta de legatura cu centura Buzaului
  4Proiect ptr un spital care sa preia
  bolnavii de pe relatia Buzau- Lopatari
  Cu drag nea Mitel!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.