Proiectul pentru care Toma primește cele mai multe mulțumiri

E proiectul care aduce administrației locale doar mesaje de mulțumire, fără critici.

„Buzăul citește” a ajuns la a treia ediție, în care – conform primarului Toma – au fost tipărite și distribuite către elevii din oraș în jur de 80 de mii de cărți!




Postarea primarului are sute de comentarii pozitive de la părinți și bunici.

Unii dintre ei spun, cu bucurie, că vor citi împreună cu copiii ori nepoții cărțile din cutie.

Citește și:

loading...

16 comentarii la „Proiectul pentru care Toma primește cele mai multe mulțumiri

  • Desigur, este de apreciat inițiativa. Totuși, sunt și critici. Mulți elevi nu au înțeles de ce pachetele conțin cărți diferite pentru băieți și pentru fete.
    Una dintre elevele mele era chiar indignată: „Băieții au primit 1984, de Orwell! Noi, nu! Ce, credeau că noi n-o să pricepem ce e în cartea asta?”
    Poate că o explicație din partea primăriei ar fi necesară.

    Răspunde
    • 1) Informație. Oana Matache viceprimar: „Buzăul citește a ajuns în cel de-al treilea an de implementare. Anul acesta cărțile au fost selectate alături de doamna profesoară Gina Chiriac”.
      2) Opinie. E mai bine așa, fondul de carte e mai mare, pot face schimb. Am auzit întâmplător o discuție între fetele din clasa fiicei mele, și-ar fi dorit să nu primească aceleași cărți, tocmai pentru a face schimb.

      Răspunde
  • Comentarii pozitive din partea părinților și bunicilor, corect !
    Dar din partea copiilor ?!
    Este și obligatorie citirea acelor cărți ?!
    Pfff, daca Da, atunci peste niste ani când se vor face mari acești copii, Toma să știe de unde i se va trage eșecul electoral…

    Răspunde
    • Anonynimus ești jalnic ,de unde ura asta pe dl Toma!

      Răspunde
  • Buzăul citește și fără activitățili de promovare a „primăriei”. Fără poze nu mai citeau elevii….
    Banii erau mai utili dacă erau dați pe dotarea bibliotecilor școlare cu câteva exemplare din mult mai multe cărți. 80% vor aduna praf pe rafturi acasă la necititori. Poze….

    Răspunde
  • @Redacție
    Nu e mai bine așa. Dacă ideea ar fi fost ca elevii să poată face schimb de cărți, atunci toate pachetele ar fi trebuit să fie diferite. De ce doi băieți nu pot face schimb de cărți acum? Sau două fete.
    Oricum, fetele din clasa fiicei dv. au primit aceleași cărți, nu? Deci nu pot face schimb între ele.
    Întrebarea rămâne.

    Răspunde
    • Da, poate ar fi fost mai bine ca pachetele să fie diferite, nu doar băieți/fete, pentru a permite schimbul. Dar, ăsta e un detaliu, să nu fim cârcotași, e foarte bine că s-au dat și așa. Cei doi copii ai mei, și înțeleg că și colegii lor (din ce am prins eu cu urechea din discuțiile lor), chiar le citesc.

      Răspunde
  • „Da, poate ar fi fost mai bine ca pachetele să fie diferite, nu doar băieți/fete, pentru a permite schimbul. Dar, ăsta e un detaliu, să nu fim cârcotași”

    Problema nu e chiar asta, că suntem cârcotași. Problema e că a face o diferență băieți/fete în cărțile date e o greșeală foarte mare. Mulți copii s-au simțit jigniți (mai ales fetele, desigur).
    Pe mine m-ar interesa (dacă tot sunteți jurnalist de investigații, printre altele) cine a decis chestia asta. Viceprimarul Oana Matache? Altcineva? Poate prindeți cu urechea și chestia asta…

    Răspunde
    • Voi întreba la primărie. Dacă mi se va răspunde, voi posta aici.

      Răspunde
    • Răspuns Primăria Buzău: „Vă mulțumim pentru mesajul dumneavoastră și pentru preocuparea manifestată cu privire la distribuirea cărților către elevi. Dorim sa clarificam că Primăria noastră nu a susținut și nu susține în niciun fel departajarea și discriminarea pe criterii de gen, ci, dimpotrivă, susținem egalitatea șanselor și aprecierea nediferențiată a tuturor elevilor.

      În cadrul campaniei noastre, am acordat o atenție deosebită selecției cărților pe criteriul valorii lor literare. Am considerat că este important să oferim elevilor o gamă diversă de cărți, care să acopere o varietate de genuri literare și subiecte. În acest context, suntem ferm convinși că, atunci când vine vorba de carte, nu se pune problema de discriminare. O carte poate fi citită deopotrivă de fete sau băieți, indiferent de autor sau de subiect abordat.

      În esență, scopul nostru a fost acela de a asigura elevilor posibilitatea de a se familiariza cu o serie de tematici si de a-si dezvolta gandirea critica si creativitatea prin intermediul cărților. Dacă initiativa noastra, așa cum a fost ea implementată la aceasta ediție, a dat naștere unor nemulțumiri, ne asumăm critică și vom ține cont de toți factorii aduși în discuție de dumneavoastră. pentru ca situația să nu se repete la următoarele campanii.”

      Răspunde
      • O singura concluzie. Au un PR bun. Au raspuns fara ca, practic, sa raspunda. Dar au umplut ‘o pagina’.

        Răspunde
    • Domnule Enescu, v-as ruga sa va implicati activ in cadrul urmatoarei campanii, ca sa alegeti dumneavoastra cartile care trebuie date copiilor. Sunt absolut sigur ca dumneavoastra aveti intelepciunea de a alege anumite titluri care nu vor genera absolut nicio revolta in cadrul anumitor copii, care oricum ar fi avut posibilitatea sa le schimbe intre ei, pentru ca gusturile nu se discuta, chiar si cele literare. Dar, traind in Romania ( a se citi Rromania), niciun gest bun nu ramane nesanctionat de catre persoane asemenea dumneavoastra, care intotdeauna vor gasi ceva de comentat. Ghici ce, nimic pe pamantul asta nu poate fi acceptat de toti la unison. Nimic. De aceea majoritatea impune si devine regula. Cui nu-i convine, poate sa-si creeze propriul grup in mijlocul padurii si sa se roage la stele si sa le dea copiilor aceleasi carti in pachetul cadou, ca sa nu se certe.

      Răspunde
  • Se vede treaba că secția Propagandă a defunctului comitet județean p.c.r. Buzău n-a murit și a lăsat urmași … Ce-i drept, nu mai e situată la etajul Palatului Comunal ci a găsit loc în edificiul celui de-al doilea prim-ministru pe care l-a dat Buzăul – Alexandru Marghiloman … Domnule profesor Bogdan Enescu, nimic nu-i întâmplător și nimic nu trebuie să ne mai surprindă – am fost și vom fi ” roșii ” de-a pururi pe aceste meleaguri !

    Răspunde
  • Pachetele ar trebui sa fie identice sau complet diferite. Nu exista ‘carti pentru fete’ si ‘carti pentru baieti’. Este o greseala impardonabila care se tot perpetueaza. 1984 nu e scrisa pentru un gen sau altul, nici Hamlet, nici In culisele Big Data, nici altele, indiferent ca vorbim de literatura clasica sau contemporana. Nu ar strica sa consultati un profesor de limba si literatura romana de la colegiu sau de la o scoala generala pentru pachete de carti adecvate unui segment de varsta sau altuia. Asta este deja alta poveste. Critica constructiva acceptata este dovada de inteligenta, respringerea oricarei idei contrare este doar limitare.

    Răspunde
  • Răspunsul primăriei? Tare de tot! Nu am înțeles nimic din el, mai ales că întrebarea era cu subiect și predicat! Poate ne traduce reporterul ce vrea să spună primăria! Asta dacă el, răspunsul, nu intră în categoria „vorbe nu fapte”, al unui clasic în viața, recte al doilea prim ministru pe care l-a dat Buzăul în istoria sa milenara!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.