Proprietarii nu mai pot cumpăra terenul, Primăria Buzău nu mai poate face investiții

Probleme legate de cartierul Orizont.

Primăria Buzău susține, după o nouă sentință a instanței, că nu (mai) este proprietară a terenului din cart. Orizont.

O parte însemnată din acest cartier, care nu a fost până acum vândută proprietarilor de locuințe, a revenit în proprietatea statului român

Consecințele revenirii terenului la stat (șmenul făcut de-alde Boșcodeală a fost anulat de instanță) sunt cel puțin două. Proprietarii locuințelor nu mai pot cumpăra (deocamdată) terenul de dedesubt, iar Primăria Buzău nu mai poate face investiții utilitare (nefiind terenul ei).

Cum se poate rezolva problema

Ieri, în ședința CLM Buzău, consilierii locali au votat o hotărâre prin care orașul Buzău cere statului român să-i doneze terenul (între 50 și 60 de hectare) pe care s-a construit cartierul. Pe același model prin care orașul a primit pădurea Crâng și terenul pentru cimitirul municipal.

Rămâne acum de văzut dacă și când statul va dona orașului Buzău acel teren.

Premise ar fi, Toma are o relație bună cu premierul Ciucă (și, eventual, cu viitorul premier PSD, probabil Marcel Ciolacu).

Citește și:

loading...

12 comentarii la „Proprietarii nu mai pot cumpăra terenul, Primăria Buzău nu mai poate face investiții

  • Toate publicațiile tipărite sau online, din Buzău, sunt de tip: mercenar.

    Răspunde
  • Pe fata asa se fura statul asta roman? Pai terenul ala reprezinta obiectul unei activiati ilicite, aia de au cumparat acolo stiau asta. Tot orasul stia asta, la naiba, dar au mers pe ideea ca daca-s multi, si „smecheri” (asa cred cocalarii de acolo despre ei insisi – case prost facute, teren cat un balcon mai mare si preturi de Bucuresti, ca sa si explic de ce), treaba o sa mearga ca de la sine. Problema e ca multi au apucat de au cumparat, restul e viran si urmeaza probabil sa fie umplut de constructiile ingerului Gagugian (teren cu constructii finalizate, in curs sau doar cu autorizatii emise). Daca si tzeapa asta merge mai departe, meritam sa fim trecuti si in sclavie.

    Răspunde
  • pai de ce sa se dea gratuit,ar fi ilegal.dezvoltatorul,care cunostea situatia terenului INCA DE LA INCHEIEREA CONTRACTULUI de ASOCIERE,ar trebui sa cumpere terenul de la statul roman.

    Răspunde
  • Bună treabă, boșco și banda lui dau un tun și țepuiți rămân fie proprietarii, care nu mai pot cumpăra, fie TOȚI cetățenii României, pentru că „donarea” de către stat fără recuperarea prejudiciului de la bandiții care l-au produs asta înseamnă, că ni se acordă nouă, tuturor, „șansa” de a plăti ce a făcut șatra de tristă amintire care a administrat orașul.

    Primăria Buzău si/sau Statul Român ar trebui să deschidă proces lu’ alde boșcodeală si ai lui pentru a recupera prejudiciul sau pentru a răspunde inclusiv penal pentru ceea ce au făcut.

    La fel, ar trebui deschis proces împotriva bârlelor care au adminitrat transportul local, adică au permis (poate chiar organizat!) căpușarea Transbus de către paraziții maxi-taxi, producând prejudicii Transbus și bugetului local prin faptul că au permis circulația dubelor în față autobuzelor, fără respectarea orarelor.

    boșco și târlă sunt bine,-mersi, nu? Țară de … „Rahan”…

    Răspunde
  • Pai gata, por la mañana m-apuc gospodărește și-mi întocmesc mândrețe de ograda, cu viloaca, piscina și tot ce mai trebuiește omului modern pe un teren de-al statului român apoi merg frumos și solicit consiliului local să înainteze mare cerere către întâi impotentul intelectual al guvernului – gheneralul ciucă, să stăruie măria sa din meandrele concretului său și să-mi cedeze tarlaua de sub mândrețea mea de ograda unde mi-am înfipt steagul cu de la mine putere.

    Ce, probleme careva ?!

    Răspunde
  • Pai cand am cumparat casele ne.a promis Gagu ca o sa luam si terenul la un pret modic…. si am dat o gramada de bani pe niste mozerii de case…. in cartier urla sambata manelele… teapa pe toata linia

    Răspunde
  • Este la mintea cocosului ca atunci cand lucrurile sunt facute cu cantec ele vor ramane asa pentru totdeauna. Acum, eu am vazut oameni care au luat cu cantec bucati de pamant de pe la vecini, din strazi, trotuare sau din alte locuri publice si au diverse probleme, inclusiv amenzi sau demolari.
    Este bine sa facem lucruri care trebuie facute asa cum trebuie facute. Iar daca ceva imi pute mie, care nu sunt cunoscator in ale juridicului, atunci ma retrag in glorie. Nu ma apuc sa fac credite pentru case a caror situatie nu o inteleg. Si nici macar nu incerc sa iau spatiu din scara blocului, sa pun mana pe uscatoare sau sa incui boxa blocului. De ce? Pentru ca azi sunt smecher si lucrez like a boss, dar vremea trece si orice cal ajunge gloaba.
    Unii oameni cred ca stiu totul si se rezuma doar la tot ce stiu.

    Răspunde
  • 2030 e cam devreme. La români lucrurile se mișcă mai greu chiar dacă probabil vom fi cobai și în acest nefiresc proiect. Că spre asta se îndreaptă lucrurile nu-i niciun dubiu, altfel n-avea niciun interes Banca Mondială să finanțeze recensământul locuințelor în colonia încă numită România!

    Răspunde
  • Și ca să-l cităm pe celebrul personaj Anghel din „Haiducii”: ” Averea voastră, domniță, două buzișoare, două țâțișoare…:)))”

    Răspunde
  • Ce va mai kko pe voi, invidiosilor care stati la 2 camere prin Brosteni…

    Caci despre asta este vorba, invidie :))))

    Răspunde
  • De ce sa fii invidios pe un naiv, care, pentru o galagie de bani, a ales sa cumpere ceva ce stia ca e construit si prost, si ilegal? Iar daca nu stia, asta il face si mai talamb, nu crezi? 🙂
    Ok, cei care le-au primit cadou, ca au fost baieti ori fete de treaba, aia e, sa fie primite, dar altfel… invidie curata

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.