Propunere de bun-simț. Ce-ar fi dacă s-ar face și la Buzău ?

Propunere de bun simț a avocatei din Buzău – Roxana Constantinescu.

Aceasta roagă autoritățile locale, inclusiv Arhiepiscopia, să organizeze într-un loc public un spațiu în care buzoienii să-i aducă un ultim omagiu Regelui Mihai.

Propunerea doamnei avocat, membră a societății civile buzoiene, a fost facută pe pagina de facebook în urmă cu patru ore și beneficiază de reacții pozitive.

Roxana Constantinescu și-ar dori și un moment impresionant, în care clopotele tuturor bisericilor din țară să bată în același timp.

„Ce ar fi dacă oficialitătile Buzăului şi Episcopia ar organiza un loc, în curtea Muzeului Judetean , unde noi, cel ce l-am admirat, preţuit şi respectat cu adevărat pe Regele Mihai, am putea sa-i aducem un omagiu ?
Sau la catedrala ?
Ce ar fi ?
Ce ar fi dacă fiecare din localităţile din ţara asta , ar proceda la fel ?
Ce ar fi dacă, pană la înhumarea sa, ar bate clopotele, în toată tara, la aceeasi oră, timp de 1 minut ?
Ce ar fi dacă am inţelege sa predăm lecţia respectului , la plecarea unui om cat o istorie intreagă?
Doar ne-am rugat aceluiasi Dumnezeu..Majestatea sa , bunicii, parintii si noi, dar mai ales copiii ce- i lasam in urma ….
Ce ar fi dacă, am invata din istorie si asemeni lui Stefan cel Mare, am lasa urmasilor, urmasilor nostri ,o pilda de patriotism ?
Prin bătaia colopotelor, intr-un glas…”.
O altă propunere făcută în ultimele zile e ca o stradă importantă (sau un bulevard) din Buzău să fie redenumită cu numele fostului monarh.

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

5 comentarii la „Propunere de bun-simț. Ce-ar fi dacă s-ar face și la Buzău ?

 • CEL MAI TERIFIANT OMAGIU: EVREII NE FAC PULBERE LA MOARTEA REGELUI
  Formularea din titlu pare o contradicție în termeni, dar, din nefericire, nu este. Cel mai înalt for al evreilor, Congresul Mondial, aduce un important omagiu Regelui Mihai, prin vocea președintelui său, dar, în același timp, mesajul dă o lovitură de imagine cumplită țării noastre.

  Congresul Mondial Evreiesc, cu sediul la New York, deplînge moartea Regelui Mihai, printr-un comunicat dat ieri publicității de miliardarul Ronald Lauder, președintele forului, în care se amintește că fostul suveran ”a fost un mare prieten al poporului evreiesc” și un personaj care a salvat mii de vieți în al doilea război mondial, detașîndu-se de acoliții lui Hitler (aluzie clară la Ion Antonescu n.n.).
  Pînă aici totul ar fi bine, numai că mesajul lui Lauder continuă cu mențiunea-șoc că țara noastră a fost, în al doilea război mondial, măcelarul numărul doi de evrei al lumii, după Germania lui Hitler.

  ”Sute de mii de evrei au murit în România de mîinile regimului pro-german al lui Antonescu, mai mult decît a ucis orice altă țară, cu excepția celui de al Treilea Reich și, fără intervenția fermă a Regelui Mihai și renunțarea sa la legăturile cu puterile Axei, nenumărați alții și ar fi pierdut, de asemenea, viețile” afirmă Lauder.

  Comunicatul mai amintește că, în anii de după Holocaust, Regele Mihai a făcut apel la români să-și amintească de evreii care au suferit de chiar mîna fraților lor, declarînd: ”Ei vor rămîne veșnic cetățenii noștri, frații și surorile noastre; vă cer să nu-i uitați”.

  VEZI SI: A MURIT REGELE MIHAI
  Lauder nu uită să evoce și personalitatea mamei Regelui, Regina Elena, care a primit titlul de ”Drept între popoare” din partea Yad Vashem, pentru lupta purtată în numele salvării evreilor.

  Așa cum spuneam, din nefericire oricît de generos la adresa personalității Regelui ar fi, comunicatul Congresului Mondial Evreiesc vine la pachet cu o etichetă terifiantă lipită pe fruntea țării noastre, prezentată lumii întregi drept o nație ucigașă de evrei. (Bogdan Tiberiu Iacob)

 • Pingback:

 • Eu zic să stăm cuminți.

 • Are dreptate doamna Roxana, păi ce, nu există și la Buzău destui sfertodocți cu ifose nobiliare, străini de adevăratele drame ale istoriei naționale, ca în toată țara?

 • Aș întreba-o pe doamna din societatea servilă ce le recomandă urmașilor ostașilor români care nu s-au mai întors la stâlpii casei părintești, abandonați de așa zisul rege dincolo de Prut, dacă aceștia ar vrea să pună o floare și să aprindă o lumânare la mormântul eroului național Ion Antonescu?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.