Propunere de la Buzău. Pentru a putea fi folosite. Sunt sute

Sunt zeci, poate sute de astfel de imobile nefolosite în județul Buzău.

Unele dintre ele au fost încuiate cu lacătul după câteva luni de la modernizare.

E vorba de școlile închise după ce elevii din sat au fost mutați la școala din centrul comunei.

Mai mulți senatori și deputați PSD, printre care și buzoienii Lucian Romașcanu, Liliana Sbîrnea, Andi Cristea, Romeo Lungu și Laurențiu Țepeluș, au inițiat o propunere legislativă pentru (re)folosirea acestor imobile părăsite.

Exemplu, fosta școală din satul Albești, comuna Smeeni

Parlamentarii PSD Buzău propun schimbarea destinației clădirilor în care nu s-au mai efectuat cursuri de mai mult de trei ani.

PSD Buzău: „Tot mai multe școli din mediul rural rămân abandonate din cauza lipsei de elevi. Aceste imobile ar putea fi folosite pentru înființarea de cămine pentru bătrâni sau centre sociale. Însă, schimbarea destinației unităților de învățământ se poate face doar cu un aviz din partea Ministerului Educației, care de cele mai multe ori este negativ, autoritățile centrale nefiind la curent cu nevoile comunităților locale. De aceea, am inițiat un proiect de lege pentru schimbarea acestei situații. Solicităm ca după trei ani de la închiderea școlii, dacă în interiorul ei nu se desfășoară nicio activitate educațională, destinația clădirii să poată fi schimbată doar prin hotărâre de Consiliu Local, fără a mai fi nevoie de acordul Ministerului Educației”.

În școlile părăsite pot fi înființate ateliere, mici afaceri, magazine, dispensare, aziluri, etc.

În proiectul de lege, parlamentarii PSD Buzău vor insera un articol conform căruia în cazul în care va exista din nou un efectiv de copii care să permită redeschiderea școlii, același Consiliu Local este obligat să readucă imobilul la standardele educaționale inițiale sau să pună la dispoziția școlii un nou imobil.

Citește și:

loading...

2 comentarii la „Propunere de la Buzău. Pentru a putea fi folosite. Sunt sute

  • Nu e prima propunere comunisto-fascista de acest fel .Ei bat in alta parte .Vor nationalizarea proprietatilor de orice fel, daca raman goale un timp .Adica tu ,cetateanul Gogu ,avand doua sau mai multe locuinte,sa poti fi deposedat de avutul tau ,sub pretextul ca nu e corect ca saracii sa doarma in canale, iar casa ta sa stea goala .

  • Eventual bodegi sau săli de păcănele, unde își pot contacta mai ușor electoratul! Tipic …nimic nou sub soare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.