Propunere. Giratoriu pe Bd. Unirii!

De două zile au început lucrările de prelungire a străzii din fața băncilor, pe lângă Baroul de Avocați și catedrala Sf. Sava, până pe Bd. Unirii.

Prilej pentru unii cetățeni să vină către municipalitate cu o idee pe care o consideră utilă:

„Dacă tot se face strada asta să înființeze un rond din ăla mic din jaloane de plastic pe Bd. Unirii – cu acces dinspre strada asta nouă și înspre Democrației. Așa s-ar reduce o parte din traficul de pe Bd. Bălcescu și de pe strada Transilvaniei”, e opinia formulată de mai mulți șoferi.

Ideea noului rond are anumite avantaje, dar și neajunsul că ar împieta asupra fluenței circulației de pe Bd. Unirii înspre și dinspre intersecția semaforizată cu Bd. Bălcescu.

Totuși, e bine că propunerea s-a făcut, ea va ajunge astfel în atenția unor specialiști care o vor analiza.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

12 comentarii la „Propunere. Giratoriu pe Bd. Unirii!

 • A luat-o lumea razna ??? rond la 100 m de o intersectie mare .

 • Cred e o idee bună. Merită să fie probată.

 • Sunt IN SPANIA de 14 ani RONDURI SUNT IN CELE MAI AGLOMERATE INTERSECTII CU Semafoare ,CIRCULATIA este mai FLUIDA dar trebuie mult respect INTRE CONDUCATORII AUTO !!!

 • Mai rău ar încurca un sens acolo, ar fi probabil destul de puține mașini care să iasă dinspre Sfântul Sava spre Unirii făță de câte circulă pe Unirii, astfel că mai mult ar stânjeni circulația. Plus semaforul de la Bălcescu, dacă e roșu și se face coloană pe Unirii se va bloca și sensul…
  Plus că ar fi și foarte mic în diametru și “invizibil” pentru cei care circulă “din obișnuință” fără să bage de seamă “desenele” de pe asfalt…

 • Intai sa vedem cum functioneaza noua strada fara sensul giratoriu. Apoi daca se impune…sa se faca. Sa nu fie o propunere ca cea de la Lidlle Unirii Sud!

 • O idee foarte proasta! Sper ca e o gluma. Nici nu trebuia publicata.

 • Mai voi nu sunteti zdraveni la cap ? dimineata e coada mare la smafor Balcescu-Unirii , va dati seama ce inseamna un giratoriu in aceast locatie discutata aici ,adica la 100 m de intersectia Balcescu -Unirii .

 • Sesul giratoriu fluidizeaza circulatia , respect pentru cei ce vor sa faca un lucru bun , numai ca tr sa învatam regulile de circulatie

 • Este o mare prostie. Rondul a devenit o fita, mai nou. Cum sa faci un rond in mijlocul unui drum? Vi se pare ca se circula prea bine pe Unirii dimineata? Cap am, minte ce imi mai trebuie…

 • Cei care sunt impotriva unui sens giratoriu garantat nu stiu care sunt regulile care se impun acolo.
  Peste tot in lume sensul giratoriu fluidizeaza!
  Ar fi utila trecerea catre strada democratiei.
  Doar ca,mai degraba a se verifica dupa ce se asfalteaza strada si pe urma sensul si restul!

 • O idee geniala. …Eu am propus acest lucru în urmă cu ceva timp. …Stau pe strada CRINULUI și țin sa va spun ca, de când s-a închis accesul dinspre strada unirii pe strada Democrației, pe strada mea trece o mașină la mai puțin de 10 secunde. …Este foarte îngreunat și accesul celor care duc și aduc copiii de la școală numărul 1 , de asemenea este acces facil și pentru ambulantele care merg și vin de la spitalul din micro 14…..Dacă se respectă regulile de circulație, totul este OK…..În țările, europene, sunt FF multe giratorii …..

 • Este foarte bun, dar trebuie completat cu sens unic pe bd. N. Bălcescu catre centru, iar pe str. Democratiei sens unic catre str. N. Titulescu. În acest fel se rezolva și problema parcarii pe bd. N. Bălcescu. În plus se interzice parcarea pe str. Mioritei și se circulă în ambele sensuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.