Propunere Toma. Care ar fi avantajele pentru orașul Buzău

Primarul C-tin Toma a anunțat aseară la Campus TV că propune unirea administrativă a orașului Buzău și a comunei Țintești.

„Avantajul mare e că orașul Buzău își va procura astfel teren pentru dezvoltare. Avem acum o mare problemă, Primăria Buzău nu mai are terenuri. Unindu-ne cu comuna Țintești, găsim teren pentru investiții economice și locuințe, eventual și ANL, spital municipal etc. Printre Buzău și Țintești va trece și autostrada Ploiești – Buzău – Focșani, deci există un mare potențial de dezvoltare a zonei”, a anunțat Toma.

Toma: „Dacă această unire se înfăptuiește, orașul Buzău aproape că își va dubla suprafața. Buzăul va deveni aproape cât Ploieștiul și Brăila la un loc. Acum, orașul Buzăul are 8100 de hectare, iar comuna Țintești 7200 de hectare”

Țintești este o comună micuță ca număr de locuitori (în jur de 4 mii), dar uriașă ca suprafață!

Toma a anunțat că va iniția un referendum la Buzău și Țintești, având undă verde și din partea primarului Aurel Stoica de la Țintești, dar și a lui Marcel Ciolacu, șeful PSD Buzău.

Pentru ca propunerea să fie aprobată trebuie ca prezența la vot, la Buzău și la Țintești să fie de minimum 30%, iar cetățenii să voteze „pentru” în proporție de minimum 50%.

Probleme la referendum

Mai dificil ar fi de atins prezența de 30% în orașul Buzău, întrucât în scripte orașul Buzău figurează cu o populație de peste 130 de mii de locuitori (!) și 107 mii de votanți (!), mult peste realitate (probabil, în jur de 80.000). De aceea, indiferent de alegeri, prezența la vot în mun. Buzău este redusă, întrucât se raportează la populația de dinainte de 1989 (!). Răstimp, mulți buzoieni au plecat în străinătate (definitiv), iar alții s-au mutat la țară (la casă). Trebuie adăugat și sporul natural negativ de după 1989.

Citește și:

loading...

21 de comentarii la „Propunere Toma. Care ar fi avantajele pentru orașul Buzău

 • Interesant… am deveni un municipiu traversat de o autostrada!

 •  De ce nu cu Vernesti, sau Costești ori Mărăcineni, Vadu Pașii? Suntem oare obligați să plătim din banii noștri ambițiile personale ale unui om?

 • Ideea nu e rea! Parcă prin 2005 s-a făcut un referendum asemănător pentru Sărata Monteoru, dar a picat, cred că tot din cauza prezenței la vot.

 • beep beep beep

 • Da, daca referendumul va avea aceeasi soarta cu a celui declansat acum cativa ani cu Sarata Monteoru, m-am lamurit!

 • Am inteles ca locuitorii din Sarata Monteoru, vor ca localitatea sa devina iar la rangul de comuna! Nu stiu cum vor scapa din ghearele comunei Merei, care beneficiaza din plin de Sarata Monteoru!

 • Ideea este bună numai că se poate materializa doar după un nou recensământ pe bune, nu mizeria precedentă care mai mult a încurcat lucrurile decât să clarifice situația reală din momentul respectiv. Oare cine are de câștigat de pe urma datelor eronate privind populația României?

 • Hmmmm…., probabil cineva important a luat masiv terenuri in Tintesti, la 2 bani si acum ghici ce urmeaza……:)))))

 • Suprafața aceea uriașă pe care o câștigă municipiul Buzău este a primăriei Țintești? Asta e o idee nouă sau una veche și neîmpărtășită cu norodul?

 • Ar fi interesant sa vedem de ce fix Tintesti. Si-a cumparat vreun smecheras terenuri? Mai inteligenta ar fi unirea cu o comuna mai dezvoltata si mai apropiata, precum Maracineni, Vernesti, etc…

 • Păi o fi prost vreun primar din Mărăcineni sau Vernești să renunțe la borcanul cu miere doar așa ca să fie municipiul Buzău mai aerisit? Să nu uităm și câte neamuri de primari mănâncă o pâine din administrație!

 • Oare de unde este originar primarul?Tintesti cumva?

 • Răutăcioșilor! Asistăm la jertfa unor oameni care au cumpărat terenuri agricole și acum vor constata cu amărăciune că au greșit, ele fiind în mijlocul Municipiului. Alte drumuri la notar. Numai Necazuri!

 • Mai interesanta din mai multe p.d.v,mi se pare zona V.Pasii-Focsanei,zona mai elevata mai aerista,panta naturala a ternului fiind propice pentru retelele utilitare,zona ferita de inundatii,etc.

 • Auzi ce beneficii, va trece autostrada printre cele doua, adica va iesi un oras impartit in doua de o autostrada; orasul Buzau va castiga teren, sa te tii castiguri pe aia cel vor transforma din agricol in intravilan, iar proprietarii actuali sau viitori il vor vinde primariei pentru ANL, spital, etc.!!!! Ar fi de ras, dar e de plans. Asta chiar ne crede prosti! La fel cum a fost cu Monteoru, nici asta nu-i altceva decat o gogorita facuta din interes, dar nu unul din care sa aiba de castigat comunitatea. N-ar fi mai simplu si mai corect sa se instituie o zona metropolitana in jurul Buzaului? Accesul la fonduri europene pentru cai de acces, transport in comun, dezvoltare durabila, etc., ar fi mult mai facil. Dar cine are interes? Plus ca ar trebui amestecat si consiliul judetean …

 • Nu terminam aeroportul de la Boboc prima data? Zic!!!!

 • Mult mai repede și mai interesant dacă Vadu-Pași , Focsănei , Gura Câlnaului devin cartiere ale Orașului Buzau.
  Distanța mare și interesele personale prea puternice cu Tintești-ul ăsta.
  Lăsați vrăjeala electorală.

 • Jeaneee… Crezi ca ii pasa cuiva ce ti se pare tie interesant :==))) ii doare pe toti in dosulet… :==))
  Insa domnul Primar indiferent de sentimentele pe care le are fata de noi ar fi de apreciat daca ne ar da si noua studiul prin care a ales Tintesti.

 • Domnu’ frizer, îți dau eu studiul! Certificatul de naștere și terenurile deținute de dânsul și rubedenii în zona Țintești, care brusc vor deveni interesante pentru cumpărat din bani publici pentru diverse „proiecte de interes municipal”!!! Gigi Becali cum s-a îmbogățit???

 • Dacă primarul din Țintești primește postul de viceprimar, părerea mea, totul e că și votat. 80% vor vota pentru

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.