Propuneri pentru păstrarea identității naționale și revitalizarea domeniilor afectate

Romania are nevoie de păstrarea identității culturale prin revitalizarea domeniilor artistice abandonate în perioada pandemiei de COVID-19.

Spectacolele de muzică și teatru, sălile muzeale și de prezentare artistică au trecut doar în mediul online,  fără a obține profituri din care să existe mai departe.

Că nu îi este bine culturii  naționale o dovedesc desele interpelări ale artizanilor, artiștilor și organizatorilor culturali către membrii Guvernului Ludovic Orban. Aceștia oferă însă amânări privind susținerea identității naționale prin cultură și închid comunicarea.

Ce propune PSD în programul de guvernare:

*achiziția de monumente istorice cu semnificație culturală sau istorică deosebită

*modificarea statutului artistului astfel încât toți să aibă șanse egale

*finalizarea legii managementului cultural

*actualizarea legislației cinematografiei și finanțarea acestui domeniu

*acordării prin autoritățile locale a unor vouchere culturale

Iată, spre exemplu, ce înseamnă în orașul Buzău cultură, știut fiind faptul că aici a avut loc cea mai mare acțiune națională dedicată Centenarului Marii Uniri:

* a fost înființată Calea Eroilor – stradă modernizată ce conține cea mai mare expoziție panotată din lume în aer liber

* târgul Drăgaica a fost resuscitat având de la 30.000 de participanți până la peste 350.000 în 2019 – ultimul an de organizare.

Sunt însă doar câteva dintre acțiunile de culturalizare a Buzăului. Mai mult, spune primarul Constantin Toma pentru potențarea culturală a orașului Buzău a ținut cont de opinia cetățenilor.

Declarație C-tin Toma, primar mun. Buzău

Ȋn perioada imediată, același primar Constantin Toma, ales pe 27 septembrie 2020 cu 78,06% dintre sufragiile buzoienilor care au votat:

* va înființa un teatru de repertoriu – Teatrul de Artă Buzău

* va decide evaluarea și refacerea clădirilor istorice ce vor fi puse mai apoi în circuit turistic

* strada istorică Cuza Vodă și Parcul Crâng vor fi protejate cultural printr-un proiect european în valoare de 15 milioane de euro.

loading...

2 comentarii la „Propuneri pentru păstrarea identității naționale și revitalizarea domeniilor afectate

  • O sa vedem noi pastrarea identitatii si culturii nationale dupa ce Herr IohanniSS se va vedea cu Toate ala Mele si cand o sa primeasca la ordinele d-nei Merkel vreun 1 milion de refugiati musulmani.
    Atunci vom avea parte de spectacole foarte dese care incep si se termina cu strigatura foarte traditionala ,,Allahu Akbar”. Stati ca nu mai avem mult ca sa ajungem ca in Vestul Europei. Deocamdata nu prezentam interes din cauza ca suntem ultimii din Europa la nivelul de trai.

  • Aoleuuu, tot o tin intr-una cu 350.000 de vizitatori in Dragaica. Pentru o afirmatie corecta, mentionez eu ca aceasta cifra nu reprezinta vizitatori UNICI ci bilete vandute (2 lei/om/intrarea, gratuit la elevi și studenți) în decursul a două săptămâni și jumătate aproape. Asta înseamnă o medie de nici 22.000 de vizitatori pe zi. Mai și comparau cu Untold-ul… Simțul ridicolului, chemați simțul ridicolului!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.