Protest al polițiștilor buzoieni! „Vrem salarii mai mari! La muncă egală, agentul ia 2000 de lei, ofițerul 6000!”

E rândul polițiștilor buzoieni și din toată țara să protesteze la București în fața sediului MAI. Mitingul va avea loc joi, 16 martie, de la ora 09.00.

La ora 07.00, se va striga adunarea polițiștilor buzoieni, în față la Drăgaica, de unde se va pleca înspre București.

Reuniți în cadrul Sindicatului Național al Agenților de Poliție (SNAP), polițiștii vor salarii mai mari, dar și echitate. Se reclamă diferențele mari între un agent și un ofițer pentru aceeași muncă prestată. dar iată comunicatul emis de sindicatul polițiștilor către presă și către conducerea Guvernului și a MAI:

Agenții de poliție spun STOP UMILINȚELOR !

            Suntem în anul 2017 iar salariile noastre sunt calculate la nivelul anului 2009! Poliția Română se află în vârful topului de încredere al românilor, iar 75 % suntem noi, AGENȚII !

V-ați întrebat domnilor din M.A.I. și Guvern, ce simte un polițist în ziua de salariu?!

Ei bine, AGENȚII DE POLIȚIE vor spune STOP manierei în care ați înțeles domniile voastre să ne evaluați munca, de pe scaunele pe care sunteți cocoțați. Coborâți în stradă, vedeți realitatea, dar mai ales stați de vorbă cu agenții de poliție, aflați-le nevoile și dați-le ce li se cuvine, plătiți-le munca și devotamentul. REDAȚI-LE DEMNITATEA!

Asistăm de ani buni cum celelalte segmente bugetare se bucură de majorări salariale, acordări de sporuri și facilități, în timp ce AGENȚII DE POLIȚIE sunt umiliți de către sistem și de către toate guvernele ce s-au perindat în fruntea țării.  Ne-am săturat de promisiunile mai-marilor din M.A.I., de ignoranța cu care ne tratați! Dintre noi sunt cei care au plecat de lângă familie, la serviciu și nu s-au mai întors niciodată! Au căzut la datorie! Fiecare dintre noi ne începem ziua cu gândul la ei, la noi și la riscul la care ne expunem și ne expuneți, fără să recunoașteți dar mai ales fără să ne răsplătiți munca prestată în condiții grele.

Ați creat o prăpastie între salariul agentului și cel al ofițerului în condițiile prestării aceleiași munci. Știți că pentru o muncă egală prestată într-un birou, un agent este plătit cu 2000 lei, în timp ce ofițerul primește 6000 lei?! Unde este echitatea pe care dumneavoastră, domnilor din ministere, trebuie să o asigurați, care este scopul acestor discriminări, câtă vreme activitatea Poliției Române se bazează pe munca noastră?!

Drepturile pe care le revendică S.N.A.P., sunt aceleași cu ale fiecăruia dintre dumneavoastră, stimați colegi! Ne macină aceleași probleme indiferent de I.P.J.-ul în care ne desfășurăm activitatea sau sindicatul din care facem parte:

– Acordul colectiv privind raporturile de serviciu.

– Modificarea OMAI 577/2008, care nici până astăzi nu a fost îmbunătățit sau inlocuit.

– Salarizarea polițiștilor, discriminarea dintre agenți și ofițeri.

Fiecare dintre dumneavoastră vă puteți exprima în cadrul mitingului,orice problemă cu care vă confruntați. Lansăm un apel la unitate sindicală, pentru că: DACĂ NOI NU NE REVENDICĂM  DREPTURILE, NIMENI NU O VA FACE PENTRU NOI!

loading...

11 comentarii la „Protest al polițiștilor buzoieni! „Vrem salarii mai mari! La muncă egală, agentul ia 2000 de lei, ofițerul 6000!”

 • Ce vor milogii astia?? De unde sa le dea statul bani ???Ca doar n-are statul banii lui !!Banii sant luati cu japca din privat, ptr a da salarii si pensii nesimtite,la toti alde taraie brau.Daca nu le place salariul de 2000 de lei ,sa vina sa munceasca in privat.Sa vada ce inseamna munca ,nu sa stea ca cersetorii in intersectie ,salivand la gandul ca pot prinde pe cineva ca sa-l amendeze.Ce mai fac in ziua de azi tovarasii militieni, decat sa stea in boscheti cu radarul.???NIMIC .

 • In loc sa fie uniti, sa lupte pentru un scop comun, agentii improasca cu noroi in ofiteri ca au salarii mai mari! Vor fi salarii mai mari cand nu vor mai fi atatea capete patrate, cand liderii sindicali nu vor mai urmari doar sa obtina capital de imagine pentru functie si cotizatiile membrilor de sindicat si cand toti politistii vor fi mai uniti, indiferent ca sunt ofiteri sau agenti! Pana atunci…

 • Fiecare trebuie platit in functie de importanta muncii lui. Nu putam plati un agent de politie cu 2000 lei, cam cat ia o femeie de serviciu dintr-un spital, cu tot respectul pentru munca pe care o desfasoara, si apoi sa avem pretentia la acesta sa fie integru, sa nu se gandeasca de 2 ori inainte de a lua o spaga de 1000 de euro, cat ii ofera o beizadea sa inchida ochii la o contraventie pentru care se suspenda permisul de conducere.

  AGENTII DE POLITIE AR TREBUI PLATITI CORESPUNZATOR !!!

 • Au dreptate….2000 de lei salariu?! Bătaie de joc a statului roman la adresa lor, în comparație cu riscurile meseriei de polițist! Pleci de acasă și nu știi dacă te-ai întorci!

 • Ca în toate breslele, nu sunt toți la fel. Există medici, profesori, juriști, economiști, polițiști, pompieri, jandarmi, militari, „securiști”, diplomați, cercetători, funcționari din administrație(locală și centrală), dacă ne referim la bugetari, buni, bine pregătiți, dedicați profesiei, corecți, DAR, există, mai ales după revoluție, din ce în ce mai mulți oameni slab pregătiți, lacomi, incorecți, perfizi, lipsiți scrupule și de simțul datoriei, al demnității și onoarei. O societate dreaptă este aceea care reușește să adopte legi drepte, în baza cărora salarizarea din fonduri publice, colectate de la gura cetățeanului contribuabil, să se facă potrivit indicatorilor de performanță, competențelor și criteriilor de moralitate. Altminteri, aruncând cu banii otova, la grămadă, vom continua să fim tratați prost, să regresăm, să trăim mai rău de cât am merita și să ne sabotăm viitorul ca nație.
  Post Scriptum. Anticipez o întrebare: Cine să facă acele legi drepte, raționale? Păi, oamenii de foarte slabă calitate pe care i-ați trimis în Parlament! Dacă și poporul e la fel de slab ca reprezentanții pe care și i-a ales să-i reprezinte interesele, totul nu poate să meargă decât cum merge. Adică prost. Noapte bună!

 • Nu o sa ajungeti nicaieri cu abordarea asta…pai cum dracu sa ia un agend salariul cat un ofiter?!!! Ce, un grefier ia salariu cat un judecator? Sau o asistenta cat un medic? Cereti-va drepturile fratilor fara a arunca cu noroi in altii…

 • Pentru unnene…
  Comparatia dumitale este fortata.In majoritatea colectivelor unde lucreaza ofiteri si agenti, acestia au aceleasi atributiuni, aceleasi fise ale posturilor, adica fac acelasi lucru, singurul lucru care ii diferentiaza il reprizinta salariul.
  Deci dumneata ori esti vreun ofiter frustrat ori nu cunosti sistemul!!!
  Principiul care ar trebui sa primeze este LA MUNCA EGALA, RASPLATA PE MASURA !!!!

 • Agentii au responabilitati si instrumenteaza cauze penale identitice ca si complexitate cu ofiterii. Diferenta este enorma pentru acelasi profil de munca….nu bateti campii si va faceti ca nu intelegeti !! Sa nu mai spun ca o mare parte din ofiterii manageri o freaca la rece pe bani multi…..fara sa aplice sanctiuni, fara sa instrumenteze dosare …fara sa fie fata in fata cu infractorii !!

 • Bună ziua. Pentru cel care spune ca polițiștii stau la panda as vrea sa I comunic următoarele. De ce în calitate de cetățean cerți politia și nu cetățenii care în mod flagrant încalcă legislația ? Dacă nu am fi noi ar muri de cinci ori mai mulți. Prin accidente sau datorita violentelor. Noi nu stăm la panda ci acționăm de foarte multe ori pentru prevenire. Faptul ca aplicam sancțiuni pentru nerespectarea prevederilor legale este un atribut. Respecta legea și vei fi respectat. Ăsta trebuie sa ți dea de gândit. În ceea ce privește salarizarea cred ca suntem motivați sa ne exprimam doleanțele. Este inadmisibil ca o infirmiera sa câștige cât mine după 23 ani de munca în condiții de stres permanent de nesigurâtă zilei de mâine și de faptul ca nu știm dacă ne vom întoarce în familie. Dacă în alte state democratice polițistul este aparat în România nu. Sunt unii care spun ca stăm la panda pentru o banala amenda. II întreb de ce Cum ies din tara respecta legea oare.de.ce? Da politistii isi cer drepturile.si pentru.cetateni. cine.incalca legea va plati. M am saturarat sa vad atatia.morti pe.sosele fapt.pentru.care.vom actiona sub orice forma. la panda sau la.vedere. O.amenda nu face cat.o.viata.lipsa. O zi buna. Președinte SNAPBUZAU

 • De sunt eu obligat prin lege ca sa mi câștig existenta sa mă rezum conform legii sa desfășor activități cultural artistice didactice sau umoristice. ? Tu ca civil Îți poți face orice afacere. Eu de ce nu? Aici ca și cetățean poți reacționa. Nu mă interesează salariile ofițerilor dar vreau sa am un salariu decent. Pentru ăsta luptam. Agenți. Ofițeri suntem o unitate pentru cetățeni salariul este cel ce mă tine în viața. Tu poți eu nu. Oare de ce? . Nu vezi ca cetățean ca noi suntem nevoiți sa aplicam legea pentru prevenire dar vezi ușor gunoiul din ochii societății. Când vom fi în stare sa respectam legile atunci vom realiza inteligenta umana. Va mulțumesc

 • Tovarase presedinte al snap termina cu vrajeala ieftina ,ca nu te mai crede nimeni.Oricum ,eu cand am citit, ceea ce sustii tu ,am facut o burta mare de ras.Un ras cu lacrimi de crocodil.Cum nu puteti voi militienii sa dormiti noaptea ,de grija fata de cetatean? Si romanul vesnic nerecunoscator ,in loc sa va faca statui, umplu internetul cu bancuri cu militieni.De ce oare militienii si tiganii sant tinta batjocurii poporului???Ptr ca poporul nu-i idiot, sa creada ca voi militienii existati ptr binele lui ,ci doar ptr sicanarea acestuia cat si tinerea lui in lanturile legilor strambe si facute numai ptr interesul unor jigodii.Nu mai scriu de faptul, ca pe voi va doare in P…… A de cetatean.Pe voi va doare sa-l amendati din orice motiv, ptr a mai da niste bani bugetului statului mafiot, ca apoi acesta sa va dea voua salarii babane si nesimtite .Cam asta-i realitatea ,chiar daca voi vreti sa pozati in aparatorii poporului.Apropos ,daca niste imbecili vor da o lege sa nu se mai poarte palarie de soare vara, voi o sa-i amendati pe cetatenii neascultatori ,care poarta palarie ??Sant sigur ca da ,caci militianul poate fi banuit de orice , de prea multa inteligenta,nu!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.