PSD promite cinci tipuri de burse pentru copii dacă ajunge la guvernare

PSD propune în programul de guvernare cinci tipuri de burse pentru elevii din sistemul educațional românesc și face un angajament pentru educație incluzivă astfel încât să existe echitate educațională.

Social-democrații includ în programul național de sprijin al elevilor în primul rând o bursă de asistență socială în valoare de 1.000 de lei/lunar.

De acest tip de bursă vor beneficia copiii care provin din sistemul de protecție, institutionalizați, cu conditia ca aceștia să fie înscriși într-o unitate de învățământ preuniversitar de stat.

În același timp, în programul de guvernare al PSD pentru educație sunt incluse:

Bursele sociale în cuantum de 40 la sută din salariul minim net pe economie – adică 550 de lei;

Bursa de studiu – 32,5% din salariul minim net pe economie – 450 lei;

Bursa de merit – 35% din salariul minim net pe economie – 470 de lei

Bursa de performanță – 37,5 la suta din salariul raportat – 500 lei.

Sursa de finanțare indicată de PSD pentru aceste cinci tipuri de burse: sumele defalcate din TVA.

Citește și:

loading...

9 comentarii la „PSD promite cinci tipuri de burse pentru copii dacă ajunge la guvernare

 • Psd atat stie . Sa minta prostii .

 • Mai Auras, se vede de departe” imparțialitatea „ta, sa vina și olguta sau budai și totul va fi ok. Chiar suntem orbi și nu vedem situația actuala? Nu sunt vreun postac, însă toată viata mea eu și prietenii mei am votat aici, în Buzău, împotriva Psd, nu ca ceilalți ar fi mai breji, însă cu un Ciolacu, gonac al lui Haisam, Teodorovici sau Nicolicea nu vad schimbari, mai mult Ciolacu a declarat ca nu poate fi mai șmecher decât Năstase, Iliescu sau Dragnea și ca va pune cap de lista tot felul de parveniti(ca să fiu politicos) precum Gustica, Gavrilescu, Zamfir și alții din partea lui Voiculescu(Prof în matrapazlacuri), numai pt a nufi cantat la a3

 • Salarii bugetare mărite, pensii si alocatii mărite! Acum „n” tipuri de burse! Mai rămân nişte km. de autostradă, un panou şi un marker la A3 şi….s-a întors tatucul Dragnea cel blamat!

 • Indiferent de configurația pe care o va avea Parlamentul ales pe 6 decembrie, neamțul a anunțat deja că-l va desemna premier pe ungurul preferat Lucovid. Orice promisiune din partea altor formațiuni în afara PNL rămâne promisiune. Nu că promisiunile PNL-ului vor fi onorate!

 • Toată stima pentru Toma dar restul psd …De unde bani Ciolacule? Vii cu bani de acasă?

 • Tipic PSD, arunca oase pe jos, cainii tabara pe ele si maretul Partid fura de rupe cand ajunge la putere.
  Este in sangele si in maduva oaselor lor, de sobolani rosii !

 • Pai ce ii doare gura ???? La fel e si cu pensiile PSEUDO MARITE Lazăr viorel !!! DE UNDE BANI ????? DIN BURTA ????? SA DEA DIN BUZUNARUL LOR DE PSD -STI DACA AU SI TOTUL E OK .

 • Inainte de precedentele alegeri parlamentare, era unu care se plimba pe la televiziuni cu programul de guvernare in brate. Si se jura chiar si pe libertatea lui ca il va respecta intocmai. Si ce sa vezi? Si-a pierdut libertatea! Nu doresc nimanui acelasi lucru, dar….

 • Cea mai buna promisiune pe care ar putea s-o faca un partid, oricare ar fi el, ar fi aceea ca va face tot ceea ce e omeneste posibil sa nu iesim prea sifonati din situatia actuala. Dar chiar si promisiunea asta trebuie tratata cu reticenta.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.