PSD și Viorica Dăncilă nu vor avea susținerea PRO România la alegerile prezidențiale (P)

PRO România Buzău, a doua organizație pe țară după rezultatul de la alegerile europarlamentare, și-a stabilit obiectivul pentru alegerile prezidențiale.

Organizația buzoiană va susține un candidat propriu pentru cea mai înaltă demnitate a statului român, cele mai mari șanse avându-le Corina Crețu.

Este opțiunea exprimată de foarte multe alte organizații din țară, iar un candidat propriu va legitima și mai mult partidul în bătăliile viitoare pentru a obține scoruri care să demonstreze că PRO România este adevărata stângă a politicii românești.

 „PSD nu va avea susținerea PRO România la alegerile prezidentiale. La sfârșitul lui August o să decidem dacă vom avea un candidat propriu” – Victor Ponta, președinte Pro România

Și fostul prim ministru Mihai Tudose susține că  formaţiunea din care face parte nu are de ce să susţină un candidat PSD sau ALDE la prezidenţiale, în contextul în care ambele formaţiuni au afirmat că vor căuta sprijinul partidului lui Ponta.

 Fostul premier a afirmat că a fost o tentativă pentru un candidat comun însă şansele ca asta să se întâmple au fost „spulberate” după ce atât PSD cât şi ALDE au anunţat că vor avea candidat propriu.

„A fost o iniţiativă lansată acum două săptămâni pentru găsirea unui candidat comun al celor trei partide. PSD şi ALDE au decis să meargă fiecare cu candidat propriu. Dacă ei aşa înţeleg să joace politic, ok, să fie sănătoşi. Tăriceanu tocmai a luat 4%, înţeleg să spulbere în turul doi, dar nu ştiu pe cine, iar Dăncilă să vedem câţi PSD-işti mai găseşte să o voteze”, a declarat Mihai Tudose.  

 “Noi, PRO România, putem să avem un candidat foarte bun, care ar putea fi susținut de ALDE și de PSD. Sau putem să găsim, toată partea stângă, un candidat care să nu fie nici de la ALDE, PSD sau PRO România, ci să fie o personalitate de stânga care să fie susținută de toți. Ceea ce a lansat Victor Ponta pe piață a fost să găsim pe cineva care chiar să se ducă la Cotroceni”, a a adăugat Tudose.

Fără un candidat comun PSD – ALDE – Pro România cele mai mari șanse de a intra în turul doi le au Klaus Iohannis de la PNL și Dan Barna de la USR-Plus.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

Un comentariu la „PSD și Viorica Dăncilă nu vor avea susținerea PRO România la alegerile prezidențiale (P)

  • Cine a zis nu, Ponta sau generalul SIE Silviu Predoiu?

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.