Pufu, apel la patriotism: „Să renunțe la contestație și la interesele personale!”

În iunie se împlinesc doi ani.

Doi ani de când tronsonul Spătaru – Buzău al A7 a fost scos la licitație.

Interval în care nu s-a întâmplat nimic, doar contestații între firme, iar CNAIR va iniția cel mai probabil o nouă procedură (a treia)!

Cum procedura licitației se dovedește în acest caz aproape falimentară (există riscul ieșirii din termen și a pierderii banilor europeni!), senatorul PNL de Buzău, Vlad Pufu, a ajuns, probabil din disperare, să facă apel și la… patriotism.

„Eu dacă aș fi fost constructor, într-o astfel de situație, de interes național, m-aș fi retras. Dincolo de interesele personale, trebuie să fim și români! Nu putem să punem piedică unui proiect atât de important pentru milioane de români, care poate revigora economic toată Moldova și o parte din Muntenia”, a spus Pufu la Focus TV.

În septembrie anul trecut, CNAIR a desemnat (la a doua încercare) firma turcească Nurol să facă Spătaru – Buzău.

Dar firma Danlin (din jud. Neamț), deținută conform listafirme.ro de un om de afaceri local, Dan Amurăriței, a contestat atribuirea la tribunal și a câștigat! Iar toată procedura va reveni, cel mai probabil, la T0, iunie 2021! Amurăriței l-a contestat și pe Umbrărescu tot pe A7 pe segmentul dintre Bacău și Pașcani.

Vlad Pufu: „Această firmă ar fi trebuit descalificată de la început. Nu are experiență în astfel de proiecte de infrastructură. Acum mai și blochează întreg proiectul”.

Dacă Pufu găsește, iată, că e o problemă cu aceste licitații, lucru evident pentru aproape oricine, în schimb colegul său de la PNL, Gabriel Avrămescu, e cel mai mare fan. Probabil că se și bucură că orașul Buzău, podul de la Mărăcineni, centura Buzăului și E85 vor fi blocate încă trei-patru-cinci ani etc. Dar, nu poți avea pretenții prea mari de înțelegere de la unul care spune că scopul lui în viață e să-l dea jos pe Toma, ca să fi el primar.

Citește și:

loading...

5 comentarii la „Pufu, apel la patriotism: „Să renunțe la contestație și la interesele personale!”

 • Avrămescu nici lui nu-i vine să creadă ce bulan are. Au mai încercat unii să facă din altul om politic și mai mult de căpcăun n-au reușit să-l treacă. Ca și ăla, nici Avrămescu nu deține simțul ridicolului, pe fondul unei inteligențe crase nu mă îndoiesc, singura trăsătură care i-a și recomandat. Despre pufu… să-l lăsăm să se roage, să se minuneze, să se comporte fix precum un cetățean care nu este parlamentar!!! El e și ocupat cu singura teză din campania electorală a dânsului, aia când salvează presa locală de la ceva (presă care e și el, motiv pentru care a început cu propria persoană), că doar pentru asta l-au votat buzoienii cu afinități de dreapta, nu pentru că era moț pe listă (ca și la ceilalți).

  Răspunde
 • Fără licitație, în 25 de ani o făcea troia. E grabă? Ajuta și urbis… ieșea ceva frumos. Toată lumea care contează ar fi fost mulțumită.

  Răspunde
 • Cum îl știam noi buzoienii, tăcut zeci de ani, personal am zis că e o fântână de inteligență care nu se coboraă la nivelul bordurilor. Acum, că și-a achiziționat funcție și e nevoit să scoată sunete pe gaura gurii, mi-am confirmat că am fost bou.

  Răspunde
 • E jale cu baietii astia!
  Auzi, el daca era constructor facea si dregea…
  Bai, alo, Pufulica, legea e STRAMBA! GRESITA! TEMBELA!
  SCHIMBATI LEGEA!
  Ala (oricum l-o chema) va face tot cum vrea el (contestatii, nemultumiri) pentru propriul interes pentru ca asta e motivul principal pentru care face afaceri, sa faca bani! El! Nu Umbrarescu, nu Pufu, nu altul! EL!
  Asa ca, bai nenea Pufulica, lasa naibii vaitatul si rugatul si pune mana si schimba legea!

  Sa nu uitam, chiar e necesar ca Toma sa fie indepartat de la primarie, efectiv si-a batut joc de Buzau si de buzoieni! Dar nu de catre Avramescu, asta-i clar! Daca PNL alege sa-l aiba candidat pe Avramescu ramane Toma primar pana se plictiseste de primarie…

  Răspunde
 • Corect! Patriotism să fie! Acum poate să-i roage și pe turci să fie patrioți, să meargă acasă și să construiască mai bine.
  N-am înțeles la ce perioadă din istoria Moldovei face Pufuleț (nicio legătură cu fosta consoartă a lui Elvis) referire că ar fi fost viguroasă și cum a pierdut această vigoare!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.