Pufu: „Toma, fă un bine buzoienilor! Și ție îți faci un bine!”

Senatorul PNL de Buzău nu renunță la demersul prin care solicită anularea hotărârii prin care s-au majorat impozitele la Buzău.

„Hotărârea a fost ilegală și inoportună. În primul rând, în proiectul de hotărâre buzoienii au fost mințiți că nu se majorează impozitele. Deși toți buzoienii au simțit la buzunar această creștere, cu cel puțin 50%, în textul de hotărâre se minte spunându-se că impozitele vor crește doar cu 3,8%, rata inflației. Apoi, un astfel de proiect, de asemenea importanță, ar fi trebuit să stea în dezbatere nu o lună, termenul minim legal, ci două. El a fost postat pe 3 decembrie pe site-ul primăriei, iar pe 22 decembrie a fost votat”

Pufu: „Nu pot zice că a fost noaptea ca hoții. S-a procedat ziua ca șmecherii. Majorarea impozitelor s-a trecut în anexe, acolo unde doar cetățenii inițiați în acest domenii își dădeau seama ce avea să se întâmple”

Pufu consideră că hotărârea de majorare a impozitelor a fost și inoportună la început de 2021 în condițiile problemelor economice generate de pandemie.

„Îl rog pe primar să modifice hotărârea în sensul de a renunța la majorarea impozitelor. Le-ar face un bine și buzoienilor, dar și sieși, pentru că reacțiile, inclusiv în privința sa, au fost negative”.

Toma a spus că doar vreo 600 de mii € vor intra în conturile Primăriei Buzău în urma majorării impozitelor. Ceea ce nu înseamnă mare lucru la un buget al primăriei de aproximativ 45 de milioane €.

În conferința de presă a PNL de ieri, economistul Daniel Țiclea a trecut „la tablă” pentru a demonstra „scăpările” din hotărârea CLM.

„Nu ai cum să spui că nu s-a mărit. Impozitul pe o locuință este produsul dintre valoarea de impozitare și cota de impozitare. Valoarea de impozitare a crescut doar cu 3,8%, rata inflației. Dar, cota de impozitare s-a mărit cu 50% pentru imobilele rezidențiale și cu 300% pentru cele nerezidențiale. Deci, impozitul s-a mărit și toți au simțit-o la buzunar”, a spus Țiclea.

Subiectul a atras și atenția Prefecturii Buzău care a cerut explicații Primăriei Buzău. Rămâne de văzut, la final, ce decizie va lua Prefectura Buzău.

loading...

3 comentarii la „Pufu: „Toma, fă un bine buzoienilor! Și ție îți faci un bine!”

  • Daca noaptea e ca hotii iar ziua e ca smecherii, dumneadansul pe ce fus functioneaza, ca sa stim si noi…?!? Eu nu zic ca seniorul mentalitatii locale face bine ca creste la unii in loc sa scada la altii, nu multi, cativa sportivi, dar impozitele alea sunt asa, de pamplesir ca sanchi si la Buzau se sufera. Au crescut de personal m-au rupt, 70 lei ambele doua mijloace de transport din dotare, cu doua si 4 roti.

  • Să-i spună cineva lui Pufu care sunt atribuțiile parlamentarilor liberali din toată lumea și să lase măsurile sociale în seama altora. Dacă tot se bagă la efectele sociale asupra vieții și veniturilor cetățeanului, să facă un calcul să ne spună cu cât a fost prejudiciat cetățeanul prin achizționarea și punerea pe piață a dezinfectanților și măștilor neconforme la prețuri de 10 ori mai mari, cu cât ne-a îndatorat guvernul liberalo-haștagist, dacă vânzarea unor obiective strategice pe timp de criză și supra îndatorarea sunt măsuri care vor dezvolta sau prăbuși România. Primarul dacă s-ar pune la mintea lui și ar adopta în CLM măsura populistă a restituirii opționale a celor 20-30 de lei încasați în plus prin majorarea taxelor locale, fac pariu că foarte puțini ar fi aceia care s-ar înghesui să- și-i recupereze și să-i mulțimească lui Pufu.minte odihnită.

  • Victor Petrini STAI JOS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.