„Copil problemă, fără mamă, fără tată, luat de Protecția Copilului, trimis înapoi…”. Iată ce riscă și polițistul care l-a anchetat

Eduard Mihai, puștiul de 17 ani care l-a înregistrat pe polițistul din comună, este un golănaș cu șanse mari de a deveni un golan veritabil.

„A fost și este un copil problemă. Nu e prima dată când are de-a face cu poliția. A mai fost anchetat împreună cu fratele său pentru un furt. Problema e că a fost copilul nimănui, nu s-a ocupat nimeni de educația lui. Părinții naturali i s-au despărțit când era mic și a rămas în creșterea mamei. Mama i s-a recăsătorit, dar, ghinion, tatăl vitreg i-a murit. Apoi, mama a plecat în străinătate, unde muncește de mai mulți ani. Eduard a rămas acasă cu bunicul, dar vă dați seama că bătrânul n-are niciun control asupra lui, face ce vrea. A fost luat în îngrijire și de Protecția Copilului, l-a ținut și pe la centrul de la Beceni și pe la Buzău, dar probabil că s-au săturat și ei de el și l-au trimis acasă”, ne-a povestit în această dimineață Petrică Mârzea, primarul din Cernătești.

Așadar, plimbat între așa-zisa familie și Protecția Copilului, de Eduard Mihai s-a prins ce e mai rău din societatea românească, aflată oricum într-o prăbușire educațională și morală acută.

Există riscul ca peste câțiva ani, întrucât nimic bun nu se întrevede, nimeni nu se ocupă de el, ca Eduard Mihai să comită infracțiuni mai mari sau mai mici, să fie condamnat și încarcerat.

Citește și articolul: Cu ce nu sunt de acord șoferii buzoieni în privința ridicării mașinilor. „E o exagerare. Îl rugăm pe Toma să se mai gândească” CLICK AICI

Dosar penal pentru purtare abuzivă, polițistul riscă să fie dat afară

Răstimp, l-a băgat în belea pe polițistul Eusebiu Fetecău, ajutorul șefului de post din Cernătești, care s-a ales cu dosar penal pentru purtare abuzivă.

Dacă va fi condamnat, va fi eliminat din Poliție pentru vina de a nu-și fi stăpânit nervii duminică după-amiază când l-a adus în sediul poliției pe golănaș pentru a-l ancheta.

Speța de la Cernătești e și una didactică pentru polițiștii buzoieni, care trebuie să învețe a se purta cuviincios și a folosi un limbaj civilizat în timpul anchetelor pe care le instrumentează. Și nu de teamă că ar putea fi înregistrați, ci pentru că așa e normal. Un polițist care înjură ca la ușa cortului e și el un golan, doar că e unul cu uniformă.

Citește și articolul: Declarația zilei. Directorul Vasilescu, de la Integral: „Dacă primesc comandă în nici două luni redeschid podul de la V. Pașii” Click AICI

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

15 comentarii la „„Copil problemă, fără mamă, fără tată, luat de Protecția Copilului, trimis înapoi…”. Iată ce riscă și polițistul care l-a anchetat

 • Militianul va primi ceea ce merita.O condamnare ,chiar daca foarte probabil cu suspendare si un meritat sut in fund.Sa invete fiecare, ca nimeni nu-i mai presus de lege.

 • Mai bukk, intre un golan care maine poate sa imi bata copilul sau sa faca cine stie ce porcarii si un politist iute la manie il prefer pe politist. Daca anchetele ar fi facute cu manusi, cu vorbe frumoase, s-ar incheia toate cu autor necunoscut.

 • Daca Eduard Mihai e un golan Eusebio Fetecau e unul legal protejat de haina

 • Vad pe aici o gramada de batuti in cap, care isi spun oameni normali si care comenteaza aiurea.Stimati batuti in cap,eu nu iau apararea golanasului ,ci doar infierez comportamentul ilegal ,al tovarasului militian.

 • Ce surpriza, infractorul e un gunoi pe care nici parintii nici bunicii nu l-au droit la cat de nenorocit este.
  Era destul de evidenta treaba asta, cine se apuca sa agreseze pe strada degeaba niste oameni cu handicap e destul de clar ca e un animal nedorit de nimeni.
  Cu astfel de comportament cat de curand isi va gasi locul, ori intr-o groapa din penitenciar ori intr-una din cimitir.

 • Copil problema?Autoritarile locale ce au facut pentru el? IAu acolo asistent social care sa ii ofere sprijin, sa ia legatura cu reprezentatii DGASPC pentru introducerea lui intr un program de consiliere?

 • Incet…incet politia de azi este militia de ieri…… asta acum jandarmul ala la protest la capitala daca au uniforma……

 • Speța este un caz elocvent că DGASPC ul a instituționalizat un minor câțiva ani pentru a-l educa și l-a redat societății cu educația dată de angajații acestei instituții.Speța este un semnal de alarmă să luăm act că nu ne putem juca cu destinele unor oameni.Minorul ,,educat,, de DGASPC Bz și ,,monitorizat ,,de primar prin Serviciul de Asistență Publică Cernătești,deci nu era ,,copilul nimănui,,spune că nu era prima dată când polițistul se purta abuziv cu el,mă întreb de ce nu l-a reclamat pe polițist șefilor din IPJ Bz?Este clar că minorul nu cunoștea calea legală prin care putea să-și ceară drepturile și atunci a recurs la o golănie gen ,,care pe care,,.Domnul cms șef al IPJ Bz răspunde cu funcția dacă vreun subaltern o ia pe arătură prin conduita sa.Art 42 al b din Statutul Polițistului:polițistul să aibă o conduită corectă ,să nu abuzeze de calitatea oficială și să nu compromită prin activitatea sa publică ori privată prestigiul funcției sau al instituției din care face parte.În momentul acesta vreau ca toate instituțiile cu atribuții să îl consilieze pe elev și pe familia lui pentru a-l reda societății!

 • Pingback:

 • Pingback:

 • Mulți dintre noi ne dam cu părerea, pentru ca astăzi toți ne putem da cu părerea, iar unii dintre noi ne credem cei mai buni moraliști.
  Ceea ce se petrece astăzi la Cernătești este rezultatul unei politici sociale incoerente, fără o strategie de adevărată protecție sociala. Capitalismul, prin felul sau de manifestare, ca si libertinismul amestecat cu democrația, creează asemenea animozități.
  Cum ar fi, spre exemplu, cele create de câteva persoane, care, in numele protecției animalelor, al dragostei lor nețărmurite fata de necuvântătoare, au ajuns sa strice o ordine ancestrala, trăită de oameni simpli sute de ani, fără ca vreo data sa se fi ajuns la o escaladare de viețuire pașnică a omului alături de un câine, sau una doua pisici – evenimente de presa apărute zilele trecute, când o mulțime de experți sunt nevoiți sa găsească vinovați, finalizate cu amenzi, injurii, postări pe toate mediile publice, televiziuni nesătule de știri extreme, care înveninează de fapt viața simpla a oamenilor săraci si neajutorați ai acestei comunități, împreună cu nebunia creata de acest pusti, golan, needucat, rebel sau mai știu eu cum este el numit, care au pus pe jar o multitudine de responsabili, începând cu primarul, polițistul, asistentul social, parchetul, DGASPC-ul, s a m d, precum si toate mediile de informare, nu fac altceva decât sa-si arate incompetenta, neputința, mergând pana la condamnarea unui polițist, care sigur are si el o familie, copii etc, si care in final, nu rezolva nimic.
  De fapt ce vor toți cei care se agita????? Este cineva dispus sa preia acest „golan” sa-l facă om??? Pana acum nu am văzut încă pe nimeni de la vreo biserica sau un cult mai generos sa-l salveze si pe acest nesăbuit.
  Sigur, primarul ar fi trebuit sa știe de mult timp despre viața si „nefericirile” familiei acestui copil, cu vaste experiențe prin toate structurile instituționale cu atribuții de educare.
  Dar ce sa ceri Primăriei, care nu are nici-un program, sau hotărâre de Consiliu Local in sfera creării de locuri de munca, educării active a copiilor, asistării celor cu mari probleme sociale. Iată prețul politicii sociale de la Cernătești unde de ani de zile PSD aplica o politica „eficienta” de protecție sociala. Asta numai atunci când este vorba de voturi, din păcate. Banii sunt cheltuiți sistematic pe drumuri, rigole, balastări, șanțuri, zugrăveli scumpe (care se exfoliază după 100 de zile – vezi biblioteca comunala, sau Centrul cultural Aldeni).
  Așa nu vom ajunge nicăieri. Acesta este falimentul administrației locale. Când auzi de comuna Cernătești toți fug, parca ar fi un fel „paria”. De ce?????
  Își asuma cineva răspunderea???
  Altfel, in comuna majoritatea cetățenilor sunt oameni liniștiți, muncitori, cu frica de Dumnezeu, respectoși si cu multe speranțe pentru o viată mai buna, prospera si echilibrata.

 • Cred ca Bukk a avut dea face cu domnul politist de al acuza atat de dur. Sau paote este ruda care la inrait pe nenorocitul care a agresat copilul cu handicap.Oricum o dati cretinu ala de e mare golanas merita o lectie foarte dura. Asemenea indivizi ajung in scurt timp sa comita talharii,furturi sau chiar si crime.Lasati politia sa isi faca treaba,dar sa si-o faca cu adevarat. Creati legi de care sa se serveasca nu care sa fie interpretabile dupa bunul plac. Prefer un politist care asi face treaba ,dur dar cinstit decat un golanas care tinde sa devina spaima locala.

 • Cu siguranță că dacă adolescentul din din discuție nu-și bagă mințile în cap ,mai devreme sau mai târziu ,va ajunge după gratii .Să vedem atunci ce o să mai facă .În privința dlui polițist ,consider că poate beneficia de circumstanțe atenuante .

 • Pfff…bravo domnule Tereaca,inca un caz rezolvat,ati prins infractorul,cel mai mare golan care este domnul politist!!!! Comentati total aiurea! E normal ca un mucios de 17 ani sa batjocoreasca un om de 51 de ani si cu handicap?!!! Deranjeaza comportamentul politistului?! Pe bune?!!! Va intreb eu pe voi cei care acuzati,pe timpul lui Ceasca cand militia ii burdusea cu bataia pe infractori si ii domolea nu era mai bine?! E mai bine acum cand ne e frica sa mai iesim pe strada mai ales dupa lasarea intunericului?!!! Ia puneti-va in locul mamei in varsta a omului batjocorit!!! Politistul a reactionat ca un OM,dupa multe avertismente catre acest mucios! Ca un OM ,ceea ce multi dintre cei care comenteaza aiurea sub acoperirea unor nume tot aiurea ,nu vor fi niciodata!!!

 • Nu am înțeles ceva ! Despre ce om de 51 de ani cu handicap vorbiti ? Eu știu că era vorba de un copil cu handicap batjocorit de acel pușți de 17 ani.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.