„Pute de mori și în sat! Nu mai rezistăm!”

Reporterul buzoienii.ro a simțit-o pe pielea lui, joi noapte, când a ajuns lângă Coco Rico pentru acel accident teribil.

„Nea Viorele, ce miroase așa rău ? Îmi vine să vomit. Nu mai pot, plec!”

„Da ce bă, tu nu știi ? Păi, uite, colo, e fabrica de pui”, a răspuns un coleg.

„Fabrica de pui”, Coco Rico, de pe marginea șoselei Buzău – Brăila
„Fabrica de pui”, vedere din satelit

Bombă olfactivă. Problemă mare în sat!

După o zi de la experiența personală, reporterul buzoienii.ro a început să primească mesaje de la cititori.

Cornel: „Domnule Auraș, vă rog din suflet să ne ajutați. E ceva de nedescris cu mirosul de la Avicola, Coco-Rico. Sincer, nu se mai poate trăi. Eu locuiesc în Tăbărăști”

Marian: „E jale. A mai mirosit, dar niciodată ca acum. Nu se mai poate. Am vorbit cu soția, vindem casa și plecăm. Îmbolnăvim copiii”

Cristina: „Domnule reporter, vă rog să veniți până la noi la Gălbinași. Nu știu cum să vă zic, îmi cer scuze, dar pute de mori. Mai ales noaptea și dimineața”.

Pentru reporter, nu mai e nevoie de o nouă vizită, a fost lovit de „bomba olfactivă” cu două zile înainte.

Atunci, se gândise, „oare cum or fi muncind oamenii ăștia de aici ?”, fără a realiza că satele Tăbărăști și Gălbinași sunt atât de aproape. Nici un kilometru nu-i de la fabrică până la primele case din Tăbărăști!

Informații pe surse

Surse ce se pretind bine informate ne-au șoptit două cauze agravante.

A) „Ei au acolo, la fabrică, o stație bio. Dar o țin cu capacul deschis!”

B) „E posibil să fi depozitat dejecțiile de la pui pe câmp, aproape de sat”

Săgeți către Garda de Mediu

Domnilor și doamnelor de la Garda de Mediu Buzău, asta e cu adevărat o problemă pe care instituția dvs. trebuie să o rezolve. Nu să dați amenzi primăriilor din rural (plătite tot de oamenii de bună credință din sat, din taxe și impozite) pentru că niște „țigani” (români și rromi deopotrivă) aruncă gunoaie și moloz la adăpostul întunericului prin râpele de la marginea satului.

Problemă delicată

Da, miroase. Cum ați vrea să miroasă la o fermă de pui? Dar, recunoașteți, vă plac copănelele de pui!

E replica primită de reporter la o discuție cu un alt coleg despre această speță. Noima spuselor acestuia ar fi că problema e delicată și trebuie tratată cu înțelepciune. Și nu cu hei-rup, „haideți să închidem fabrica!”.

Vom reveni.

Citește și:

loading...

5 comentarii la „„Pute de mori și în sat! Nu mai rezistăm!”

 • Acolo nu este ferma. E doar abator de pui. Ferma este una moderna, insa ceva dubios se întâmplă acolo.Altfel nu ar mai mirosi asa urat.

  Răspunde
 • Noi din Gălbinasi și Tăbărăști am făcut de n-ori sesizări, dar nimeni nu a mișcat un deget.

  Răspunde
 • Mai important decat asta mi se pare mirosul pestilential din zona comerciala, regasibil chiar si in interiorul mall-ului (cam pe la jumatatea lui)

  Răspunde
 • ce pretențioși au ajuns oamenii , totuși ferma este la 1km distanță. daca e aproape nu e bine ca miroase, dacă e departe nu e bine ca e naveta lungă pana la locul de munca. sper sa nu fac zarva referitor la miros tocmai cei care zi de zi merg cu mijloacele de transport in comun, dar inca vad dusul cu apa doar sambata…

  Răspunde
 • Am fost in Tabarasti intr-o seara in care putea. Locuiesc in cartierul Mihai Viteazu – uneori mirosul ajunge pana la noi. Depinde de cum bate vantul. Am auzit ca o ferma de porci din apropiere(3-4km.) imprastie dejectiile pe camp. Nu stiu a cui este vinadar,mirosul este ingrozitor in anumite nopti. Garda de mediu se face ca ploua.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.