„Putem face 94 pe zi”. Veste bună în lupta cu C-19 la Buzău

Veste bună în lupta cu C-19 la Buzău transmisă dinspre Prefectură.

În acest moment e deja funcțional aparatul (Real Time PCR) care permite testarea la Buzău a probelor pentru coronavirus.

„Aparatul de la DSP Buzău din cadrul Laboratorului de Biologie Moleculară a fost pus în funcțiune de săptămâna trecută când probele au fost lucrate în paralel, pentru verificare, și de Institutul Catacuzino. Avem capacitatea la Buzău de a prelucra 94 de probe în fiecare zi. Avantajul e că de acum rezultatele testelor făcute buzoienilor vor fi comunicate în aceeași zi”, a declarat dna Ioana Fătu, chimis în cadrul DSP Buzău.

Laboratorul de Bilogie Moleculară de la Buzău e deservit de două echipe a câte doi oameni. În situații excepționale, când e nevoie de testarea a mai mult de 94 de probe într-o zi, surplusul va fi trimis la București.

Primele teste făcute exclusiv la Buzău vor fi cele pentru persoanele suspicionate din satul Râmnicelu. Investiția, de aproximativ 5 mld. lei veci, aparține Ministerului Sănătății.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/aurastereaca.

loading...

3 comentarii la „„Putem face 94 pe zi”. Veste bună în lupta cu C-19 la Buzău

  • Poate aflati si de unde sunt testele?

    Răspunde
  • F tarziu si f puține.
    Sunt 8000 teste zilnice in România. Dacă împărțiți la 40 de județe, nu se fac in Buzau nici jumătate din partea ce ii revine. Asta înseamnă că în alte județe se fac 400-500.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.