„Putem face într-un an și jumătate ce e programat pt. 10!”

E declarația pe care Toma o repetă de câteva zile încoace în toate discursurile publice.

„Știți cât e bugetul pe un an al Primăriei Buzău ? În jur de 47 milioane €. Din aceste 47 de milioane, în jur de 5 milioane sunt alocate în fiecare an pentru investiții. Ei bine, municipiul Buzău se poate afla în fericita situație să aloce deodată 47 de milioane de euro pentru investiții. Adică, facem într-un an și jumătate, ce era planificat pentru 10!”, a anunțat Toma.

Cum așa ?

„Am primit de la Guvern 32 de milioane de euro pentru asfaltarea de străzi, trotuare și parcări. Alte 15 milioane € sunt pentru modernizarea tuturor școlilor din oraș. Am semnat și contracte în acest sens cu Fondul de Dezvoltare si Investiții. Am început să pregătim licitațiile pentru atribuire de lucrări, pe loturi, pentru asfaltatori și constructori”, a adăugat primarul.

O halcă din străzile de asfaltat își va lua Urbis, restul va fi dată firmelor private.

Cele 47 de milioane de euro sunt împrumut de la Guvern, dar, atenție, fără dobândă și garanție.

De ce îi e frică lui Toma

Planul lui Toma de modernizare accelerată a Buzăului ar putea fi stopat de Ludovic Orban. Viitorul prim-ministru s-a pronunțat în urmă cu trei zile pentru desființarea Fondului de Dezvoltare și Investiții.

”Niciodată nu am înţeles de ce, dacă există PNDL, a trebuit să se mai nască şi Fondul pentru Dezvoltare şi Investiţii (FDI), fără resurse de bază. FDI nu are de ce să existe. La fel, nu înţeleg de ce Comisia de Prognoză, cea care administrează FDI, ia locul Ministerului Transporturilor şi decide ce investiţii trebuie finanţate”.

Lui Toma, dar și altor primari din județ și din țară, le e frică de intenția lui Orban și caută să asfalteze repede străzi și să modernizeze școli. „Dacă tragem deja bani de acolo, nu cred că Orban mai poate anula contractele”, spun și speră primarii.

Pe surse, motivul pentru care Orban ar intenționa să desființeze FDI e că 80% din contracte ar fi semnate de Guvernul Dăncilă cu actuali primari PSD.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

9 comentarii la „„Putem face într-un an și jumătate ce e programat pt. 10!”

  • Da, da! O sa faca in buzunarele lor de pesedei-ciuma rosie! Cine i-a optit de 30 de ani sa faca si sa dreaga? Mare activist s toma asta. Din gura stie sa faca, dar si asa doar de la anu’, ca acum are alta treaba.

  • Nu am înțeles, măi Auras, de ce mai iesim la vot şi nu îi proclamam pe vecie împărați pe domniile lor Toma, Ciolacu, Gubandru et.comp. pentru aceste planuri mărețe, care nu se arată la orizont în adevarata lor splendoare tocmai spre incheierea mandatului. Dovada vie a faptului că, probabil, votul pe găleată si punga cu mălai înca mai poate fi eficient!

  • Cu banii aceia vom fi legati la ochi sa nu vedem dimensiunile dezastrului. Dupa 30 de ani nu mai reprezentam natiunea, ei sunt o gasca politica ce impart puterea, si la Buzau, noi gustam din binefacerile epocii medievale.

  • Am făcut investiții doar din împrumuturi…de ce nu spuneti adevărul? Banii de la guvern sunt doar praf in ochi caci este an electoral, iar primar a fost Cupla cu cât a avut funcția de vicepremier, de acum canci investiții.

  • De fapt si de drept,trage tare de teama ca nu va mai iesi primar.

  • De gura sunteti buni. Lasati omul sa faca treaba. Daca ai infrastructura buna in oras atragi si investitori.

  • Îl lăsăm dragă Stefan, dar nu pe niste împrumuturi netransparente, cine stie pe ce dobânzi, indatorandu-ne pe niste ani si pe sume de el stiute! Apropo ! Ai idee ce s-a ales de capitalul fostei Metalurgica si câți investitori se mai interesează de ea? Noapte bună….dormi linistit…FNI veghează…era pe vremuri! Acum vad că este…lăsați omul să facă treabă! Ok. Îl lăsăm! Ne mai auzim!

  • Ei exagerează !!!! Nu exagerează ! Doar MINTE.

  • Orban stie cat parandarat se ia la contractele facute pe banii de la Dancila!! Propaganda comunista!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.