RAM rămâne fără alți doi clienți. Care e cauza

Noua firmă de căldură din Buzău – RAM Termo Verde – va rămâne fără alți doi clienți importanți.

E vorba de Spitalul CFR și blocul ANL de pe Bd. 1 decembrie.

Despărțirea e însă una voluntară, întrucât firma de căldură ieșea în pierdere cu acești doi clienți.

C-tin Toma: „Am cerut Ministerului Transporturilor să să facă o investiție la Spitalul CFR și să monteze acolo o centrală termică. De asemenea, și noi am prins în buget achiziția unei centrale termice pentru blocul ANL de pe Bd. 1 decembrie. E ineficient să trimitem agent termic 4 km pe țeavă până la blocul ANL, singurul consumator din acea zonă”.

În schimb, la RAM Termo Verde va rămâne un consumator important. E vorba de clădirea care găzduiește Muzeul Județean, Teatrul G. Ciprian și Centrul Județean de Cultură și Artă.

Primăria Buzău a modernizat centrala termică a RAM de la Caraiman (din spatele muzeului) astfel că investiția într-o centrală nouă doar pentru imobilul în discuție nu se mai justifică.

RAM Buzău mai are maximum 4200 de abonați, dar cifra e în continuă scădere întrucât buzoienii continuă să-și monteze centrale de apartament (gigacalorie mai ieftină + confort sporit (plătești cât consumi, posibilitatea reglării/închiderii centralei, apa caldă curge după câteva secunde și nu după minute de așteptare, etc.)).

Citește și:

loading...

2 comentarii la „RAM rămâne fără alți doi clienți. Care e cauza

  • Și celelalte blocuri ANL cu ce se încălzesc , numai cel de pe Bulevardul Gării o sa aibe centrala proprie.mai sunt blocuri ANL în oras.

  • Da, e mai comod cu centrala, dar polueaza foarte mult. Ce te faci cu UE, care va interzice centralele de apartamanet din 2025?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.