Rămâne de văzut și dacă va funcționa!

Da, e sigur, la Buzău se va face „Centrul de Permanență”.

Primăria Buzău a marșat la propunerea senatorului Pufu și va asigura spațiul și aparatura medicală.

Primarul Toma a inițiat hotărârea prin care unitatea medicală din Broșteni, str. Gârlași (fostul LSM), va găzdui viitorul Centru de Permanență

Mai mult, Primăria Buzău va plăti utilitățile și consumabilele.

Astăzi, la Consiliul Județean, autoritățile locale împreună cu președintele Colegiului Medicilor din România, venit de la București (dr. Daniel Coriu), au discutat despre situația sistemului medical la Buzău, dar și despre înființarea Centrului de Permanență.

Dacă Primăria Buzău își va face treaba, rămâne de trecut cel de-al doilea hop, găsirea a șapte medici care să facă acest centru să meargă.

Vlad Pufu: „Nu este proiectul meu, vă rog să nu mai spuneți asta, este al comunității buzoiene. Trebuie să facem acest centru pentru a-i ajuta pe buzoieni și a degreva UPU. Avem nevoie de șapte medici, sper că vom găsi înțelegere. În condițiile de plată actuale este aproape voluntariat. Medicii care o vor face vor avea recunoștința noastră”.

Din păcate, cel puțin la conferința de presă, cei care au vorbit la microfon n-au debordat de optimism, existând posibilitatea să nu se găsească șapte medici de familie, care – pe lângă activitatea din propriile cabinete – să facă gărzi la „Centrul de Permenență”. Vom vedea la primăvară.

Citește și:

loading...

2 comentarii la „Rămâne de văzut și dacă va funcționa!

 • Ce se ascunde in spatele acestei intalniri?
  PNL propune si PSD ajuta/accepta? Uau..
  Interesele sunt foarte mari, in acest mediu oras, care devine pe zi ce trece mic, mic…
  Intelegerile intre partide / firmele colorate si “afaceristii lor ” sunt baza, ca doar nu trebuie sa ajute banii europeni sau legea cetatenii…
  Partidul mare, il pacaleste pe cel mic, il ademeneste cu tot felul de combinatii, ii da putin si-i ia tot .
  Intrebare pentru PNL – de ce trebuie sa renunte la procesele din Justitie, in favoarea PSD ( CJ, CLM, Primarie etc) ca sa faca ceva in Buzau?

  Răspunde
 • Ne-am asteptat sa fie ceva concret, solutionat si asumat. Medicii trebuiau sa existe, anuntul sa vina… “dupa ce mancam si bem, de ziua nationala, deschidem Centrul…”
  Din pacate primeaza nepuntinta culorilor diferite de rosu, frica si dezgustul care aduce neimplicarea putinilor specialisti din sanatate, economie si justitie, ramasi prin Buzau.
  Buzoienii inca mai spera la dreptate si adevar, iar sanatatea lor nu trebuie negociata de nici o /un firma/partid /individ sus pus, doar pentru castig personal/familial.
  Era momentul sa se discute despre bolile ascunse din sanatatea buzoiana:
  -asitenta medicala limitata sau restrictionata bolnavilor ( cateva consultatii si acelea pentru cunoscuti) la SJU, iar pentru restul indicarea cabinetor particulare ( cel putin un angajat de aici lucreaza si la SJU);
  -mentinera pe posturi a pensionarilor, pana termina cel/a mic/a ( nepot, fiu, fin etc) orice fel de/oriunde o facultate;
  -rezolvarea/aprobarea/avizarea foarte repede a dosarelor de angajare sau proiectelor de constructii cabinete medicale, pentru cei care stiu pe unde se intra la sefi/directori/vice/primari etc
  -angajari la SJU doar pentru “re/cunoscuti” de partid, in punctele cheie, care prin pozitia si nepriceperea lor distrug si putinii profesionisti ramasi;
  -practicarea parandaratului ( financiar sau politic) in zona medicala; de ex:daca intentionezi sa faci ceva , in domeniul medical, in Buzau, trebuie sa fii vizitat si “aprobat” inainte de DSP (succes garantat cu dna S)!!
  Sunt mult mai multe de spus, doar amintidu-le pe cele de mai sus ne provoaca frisoane, greata…

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.