Răspuns de la judecător: „Da, terenul e al Primăriei!” Poate fi vândut

Fostul primar C-tin Boșcodeală a rugat tribunalul să lămurească (odată pentru totodeauna) al cui e terenul din cartierul Orizont – în contextul diferendului dintre constructor și Primăria Buzău.

Reamintim, Ionel Gagu (patronul Concas) susține că terenul aparține Primăriei Buzău, dar secretarul Primăriei (Eduard Pistol) afirmă contrariul.

Zilele trecute, pe 5 martie, judecătoarea Adriana Motoroiu de la Tribunalul Dâmbovița, a anunțat sentința după solicitarea lui Boșcodeală:

„Terenul e în proprietatea privată a Primăriei Buzău”.

Vezi mai jos – două extrase lămuritoare din sentință.

În aceste condiții, diferendul dintre Primăria Buzău și constructor urmează să fie încheiat. Terenurile de sub case pot fi vândute de municipalitate către proprietarii locuințelor.

Ionel Gagu: „Sunt pe drum acum. Urmează să duc la Primăria Buzău documentul de la tribunal. O să-l înmânez și consilierilor locali. Sper că după parcurgerea lui nu va mai fi nicio problemă, terenurile vor fi vândute proprietarilor și ne vom vedea cu toții de treabă. Dacă nu se va întâmpla așa înseamnă că e rea-voință și le voi face plângeri penale celor care se opun. Dar sper că nu va fi cazul”.

Gagu: „Unde întrebăm să vedem al cui e un teren ? La Oficiul de Cadastru. Iar acolo, scrie negru pe alb că terenul e al Primăriei Buzău”

Vezi mai jos conținutul sentinței (pagina 8 e cea lămuritoare) – CLICK pe săgeată pentru a trece de la o pagină la alta.

sentinta-orizont

Citește și:

loading...

20 de comentarii la „Răspuns de la judecător: „Da, terenul e al Primăriei!” Poate fi vândut

 • Super !
  Dle Primar Toma, acum sunteti in regula si puteti sa asfaltati si aici noroaiele in care stau cei de la blocuri.
  La mine (stau la casa) e ok, dar nu-i corect fata de cei de la strada, care sunt tineri, muncitori, platitori de taxe si indatorati la banci.
  Spor la treaba !

 • Daca asa ar sta treaba cu proprietarul terenului atunci pentru ce a mai fost anchetat si judecat Boscodeala ?? Nu inteleg cum sa ajunga terenul in proprietatea primariei Buzau, prin ce modalitate a ajuns ? Cum a fost preluat de primarie? Pana acum toata lumea vorbea de ilegalitate. Pai ce ilegalitate, terenul a fost si este al primariei sa inteleg. Atunci Boscodeala este nevinovat !!!!

 • Bun! Este terenul primăriei. Dar de ce îl cumpără Gagu de la primărie, de regulă după ce face casa, iar apoi îl revinde clientului? Nu era normal ca terenul să fie cumpărat de client direct de la primărie? Sau Gagu mai umflă prețul, bucurându-se de orice euro în plus?

 • Asfaltati-va singuri daca va vinde terenul ! vreti teren ieftin , proprietari si sa asfalteze Primaria ? cand a vandut devine cartier privat !!

 • S-a dat verdictul in schimbul de terenuri dintre SCDL (actualul Orizont) si Mun Buzau (pestea calea ferata de dupa Centura ocolitoare Sud)? Ca daca nu s-a dat si e un litigiu, ar fi de noaptea mintii decizia din articolul de fata. Boscodeala este direct interesat de regimul juridic al actualului Orizont intrucat acolo e varat cu aia de pe la Universitate si cei locali cointeresati si e vorba de multe milioane de $, dintr-un varf de pix, efectiv.
  Asta nu inseamna ca cei de acolo, cumparatori oarecum de buna credinta (stiau ca terenul este doar concesionat), nu au drepturi ca oricare alt cetatean.

 • UAU!. Abia acum citit sentinta. Deci Boscodeala (primar) si Trandafir (director SCDL) au fost scosi de sub urmarire penala, nu ACHITATI, pentru ca a intervenit prescriptia. Pe de alta parte, in civil, cei implicati au fost pusi la plata unor despagubiri de lipsire de folsinta a terenului (ORZIONT) de vreo 6 milioane de lei. In schimb, ce nu se mai poate face, desi s-a admis ca terenul a fost deposedat la „schimb” cu unul de la sere, fara valoare tehnica) ILEGAL, faptasii s-au prescris pe penal dar au de despagubit, pentru CA AU FAPTUIT fapta si atat… La baza un schimb ilegal, onorata instanta din Romania 2021 ne spune ca „AIA E…!”, terenul ramane al Primariei, care-l poate vinde celor CARE au STIUT la vremea respectiva regimul terenului si cum a fost el shutit de catre Boscodeala. Scrie, ba, cineva din presa despre asta?

 • Ați uitat cine este Gagu și ce trese are!!??? Era normal să iasă așa, banul și interesul contează.

 • @BuzoianF:
  Esti pe langa, stai jos, 4 !

 • Primăria nu trebuie să instraineze terenul respectiv, dar trebuie sa impoziteze acel teren de la cei care îl utilizează. Impozitul trebuie raportat direct la valoarea acelor locuinte, tinandu-se cont de vechimea construcției. Bre nea Gagule, în alte țări civilizate, nu apucai să construiești nimic pe acel teren, iar primarul zacea in închisoare.

 • Gagu are o problema mare, a construit fara să aibă autorizație.

 • @Mariana:
  A construit CU AUTORIZATIE. Aici a fost scandalul, ca Primaria i-a dat autorizatie de constructie, deci se prezuma ca este proprietar, iar acum s-a sucit doar secretarul Pistol ca nu ar fi….

  Vorbesti din auzite sau ai vazut actele ?!
  Stai jos, si tu ai un 4 azi !

 • @Mariana,
  Gagu a avut autorizație de la Primărie, asta este și premisa pentru care ar putea da în judecată Primăria. Că i-a dat undă verde, zicând că e totul ok cu terenul.

 • Care primarie i-a dat autorizatie ? Daca autorizațiile au fost obținute în mandatul primarului care a falsificat actele terenului, atunci autorizațiile sunt nule.

 • Boscodeala si Gagu, plus cei direct interesati, au initiat si efectuat un schimb de terenuri dintre SCDL (actualul Orizont) si Serele Buzau, de dincolo de calea ferata, de pe Varianta Ocolitoare de la Bere spre Crang. Gagu a construit pe baza de avans, nici macar banii lui nu sunt. In timpul acesta, SCDL s-a sesizat si a chemat in judecata, penal si civil, pe cei cu abuzul. Numai ca de abuz au scapat faptuitorii, Boscodeala si Trandafir (seful SCDL care a semnat in numele entitatii), pentru ca s-au PRESCRIS faptele. Ei sunt vinovati insa, intrucat instanta civila le-a stabilit o plata in solidar a daunelor prin lipsirea de folosinta a terenului propriu de catre SCDL (ca doar nu platesti daune daca esti nevinovat), insa tot instanta a stabilit ca, desi terenul Orizont este mutat fraudulos de la SCDL la Primaria Buzau, el ramane in proprietatea celei din urma si cam aia e! Gagu pune presiune ori sa fie vandut terenul ori sa fie despagubit cu milioane, de catre Oras. Boscodeala, noaptea mintii, nu are dureri din cauza banilor pe care-i are de dat inapoi, cu tot cu dobanzi si penalitati, ci de regimul juridic al acestui teren, din prezent. Cu sentinta de mai sus data, la cererea lui Boscodeala – sa nu uitam, Gagu se prezinta cu ea in dinti la Consiliul Local Municipal, ca argument final ca terenul trebuie sa fie vandut proprietarilor de case.
  Unii l-ar invoca pe Tepes, cand avem deja un Kim Jong Un care sa faca o mica dreptate…
  P.S. Iar cand mai vedeti ”smecheri” ca ies si intra din acel cartier, sa vi-i notati, ei sunt cei din cauza carora nu merge tara asta bine, nu cele 170.000 de putori remunerate lunar cu 265 lei, la nivel national.

 • Corect, autorizațiile sunt in aer si mai mult arhitectul primăriei de frică a plecat din funcție și a refuzat să mai semneze vreun act legat de Orizont, este știut faptul că în primărie nimeni nu își va mai asuma vreo semnătura pentru Orizont.

 • @OM:
  Acei „jmecheri” care intra in acel Cartier, sunt vinovati ca tara nu merge bine ?!
  Asta e din putzul gandirii, nu ?!
  Serios ?!

  Sa va descriu tuturor, ce „jmecheri” stau aici:
  1. Majoritatea tineri
  2. Majoritatea cu rate la banci
  3. Majoritatea cu joburi bune si scoala destula
  4. Majoritatea platitori de impozite
  5. Majoritatea civilizati
  6. Majoritatea muncitori, nu clevetitori pe margine
  7. Majoritatea care chiar duc gunoiul la tomberoane
  8. Majoritatea care au familii frumoase
  9. Majoritatea care au cumparat un bun perfect legal
  10. Majoritatea care aduc plus valoare societatii

  Spun mereu „majoritatea” pentru ca sunt si cateva uscaturi, ca de altfel peste tot.
  Dar acum, ne referim la „majoritate”.

  Altceva, mai ai de comentat, micule invidios ?!
  Stai jos, inca un 4 azi !

 • Daca primaria are dreptul sa vanda acel teren, eu maine vreau sa cumpar cu cat cumpara si Gagu + 1% si sa construiesc si eu case fara sa cer avans de la clienti. Voi depune la primarie oferta mea de cumparare sa vedem ce se intampla. In acest oras nu este doar Gagu.

 • Informatia data de clevetitorii neavizati de aici, care au „auzit” ei de la alti clevetitori ca porcul zboara, este fals indusa:
  NU SE VINDE DECAT TERENUL DE SUB CASE, CA SA POATA FI INTABULATE. ATAT.
  Asa cum este normal, peste tot in tara asta.
  Acum, ne-am linistit ?!

  Al doilea la mana, Boscodeala trebuie sa dea niste bani (563.000 lei) reprezentand parte din diferenta la valoarea terenului dat la schimb, conform deciziei judecatoresti.
  Dar cu o mentiune: Bosco a cerut acum, personal, o clarificare la Instanta asupra numirii proprietarului de drept pe acest teren PENTRU CA POATE EVITA PLATA ACESTEI SUME NUMAI SI NUMAI DACA PRIMARIA NU ESTE DECLARATA DEFINITIV PROPRIETAR.
  Faptul ca acum instanta a deliberat definitiv ca terenul este al Primariei, NU IL AVANTAJEAZA PE BOSCO SUB NICIO FORMA. TREBUIE SA DEA BANII !

 • Mariana vorbesti sa nu adormi : Gagu are toate autorizatiile altfel nu putea sa construiasca , restu e altceva

 • Interesant este de stiut daca hotararea e definitiva si irevocabila, respectiv daca a curs termenul legal de declarare si exercitare a cailor de atac impotriva ei de catre toate partile interesate. Din continutul articolului nu rezulta acest lucru.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.