Răzbunarea „căpușelor” după ce Toma le-a tăiat accesul la milioanele de €

„Gașca mi-a făcut plângere penală la DNA București pt. faptul că am întrerupt jaful din termoficarea Buzăului!”.

Anunțul primarului nu-i o surpriză. Era de așteptat ca grupul de „căpușe” care sugeau milioane de euro de la buzoieni prin intermediul Ecogen să caute să se răzbune pe primar.

CAUZĂ

Toma a decis anul trecut ca RAM Buzău (societate a Primăriei Buzău) să-și producă singură agentul termic după ce firma privată Ecogen a tăiat căldura în aprilie și apa caldă în august.

În trei puncte termice de cartier au fost rapid puse în funcțiune mai multe cazane pe gaz care produc apă fierbinte.

Acum, RAM are deja capacități de producție în exces după ce patru unități de învățământ (Colegiul Tehnic, Școlile 15 (str. Spiru Haret) și 7 (cart. Dorobanți) și GPP 4) au deja funcționale centrale proprii pe gaz, iar alte școli și licee se vor debranșa în zilele următoare (școlile din Micro V și Micro XIV, plus liceele Pedagogic și Moisil).

În ce a constat șmecheria Ecogen nășită de Boșcodeală și Munteniță

În jur de zece ani a funcționat cu succes afacerea Ecogen de la Buzău. Scopul nr. 1 a fost păcălirea orașului Buzău – căruia i se vindea un produs rezidual, apă caldă, cu prețul de 200 lei/gigacaloria.

Fabrica de apă caldă a Ecogen

Mai exact, Ecogen producea cu două motoare energie electrică pe care o vindea. Ca să nu ia foc, motoarele trebuiau răcite cu apă. Ei bine, apa încălzită de motoare (care altfel ar fi fost aruncată!) era vândută cu 200 de lei gigacaloria către buzoieni. Așadar, un produs rezidual era vândut buzoienilor ca și cum ar fi fost produs în cazane încălzite cu gaz.

Dovadă: Imediat ce buzoienii n-au mai cumpărat apă caldă de la Ecogen (prin intermediul RAM), firma privată și-a întrerupt activitatea.

Acum, Munteniță și gașca din jurul său, i-au făcut plângere primarului la DNA „pentru că Ecogen a pierdut milioane de euro”.

Afacerea Ecogen a fost înființată la Buzău de Munteniță, Boșcodeală și alții

Situația e ridicolă, e ca și cum patronul gogoșeriei din colț ar da în judecată trecătorii pentru că aceștia cumpără acum de la patiseria din stația de autobuz: „ți-ai naibii, pierd milioane din cauza voastră!”.

C-tin Toma: „Ce-o să fac ? O să mă apăr. Am termen până pe 24 să-i trimit procurorului DNA toate documentele legate de această speță. Sper să înțeleagă că demersul nostru, al Primăriei Buzău și al RAM, a fost unul perfect legal și justificat. Mai degrabă, procurorul ar trebui să cerceteze cum s-a înființat această Ecogen, pentru că acolo a fost o mare ilegalitate, Primăria Buzău gajând cu bani publici la bancă o afacere privată”.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

10 comentarii la „Răzbunarea „căpușelor” după ce Toma le-a tăiat accesul la milioanele de €

 • Primarul Toma, chiar are dreptate de data asta.Procurorul care ancheteaza cazul,trebuie sa constate si sa traga la raspundere pe cei care au furat milioane de euro de la buzoieni. Primarul,trebuie sa faca urgent plangere, pentru tragerea la raspundere si recuperarea banilor. Martori vor fi miile de buzoieni din buzunarele carora au fost supți banii de catre cei grupati in jurul lui Boscodeala si Muntenita!

 • Au si aparut lătrăii primarului de teamă că vor pierde ciolanul!
  Să latre cat or vrea.
  Nu va mai avea ocazia sa ne mai fraiereasca inca un mandat (promisiuni desarte ca se va asfalta Buzaul si ca se va ieftini apa si altele).
  Jos PSD,JOS MAFIA DE LA BUZAU!!!

 • Nu mai sunt bransat la caldura de vreo 25 de ani, asa ca nu ma intereseaza direct. Totusi, ma intreb si eu: oare procurorii aia sunt chiar asa de limitati si nu vad binefacerile? Sau, de fapt, la mijloc sunt adevaruri mult mai dubioase?
  Ramane de vazut. Cum avem timp, facem floricele si ne uitam la spectacol…

 • D-le Toma, eu in locul d-v as lua foarte in serios acesta plangere la DNA. Daca nu am sti de ce este in stare mafia DNA cand este vorba de o personalitate PSD, v-as da toata dreptatea sa luati in gluma aceast demers al mafiei locale.
  Nu-i roman sa nu fie lamurit de ce jonglerii sunt capabili baietii lasati mostenirea de d-na Kovesi in unitatile ei de ,,elita”.
  Nu m-as mira ca aceasta plangere penala sa aiba si scopul de a-l impiedica pe d-l Toma sa participe la alegerile locale. Mafiotii se coordoneaza admirabil intre ei cand isi pun in cap sa elimine un adversar cu sanse sigure……[Leo]

 • RAM ??????? PE 11.04.2020 IN AMIAZA MARE CAND AFARA ERAU PESTE 20 DE GRADE ,CALORIFERELE ARDEAU IN DRACI ,,, DE CE ??? INTREB PENTRU UN PRIETEN . SOLUTIA ???? DEBRANSAREA TOTALA.

 • Dle TOMA, dacă tot vrem să rezolvăm odată această problemă, haideţi s-o rezolvăm în totalitate, pentru că buzoienii n-au fost şi nu sunt păgubiţi doar de ECOGEN! Ori vă faceţi că nu ştiţi, ori ştiţi şi nu vreţi (sau nu puteţi) să opriţi şi alte bube asemănătoare.

  Majoritatea covârşitoare a buzoienilor încă nu realizează banditismul uriaş de care a putut fi în stare Boşcodeală cât a fost primar 20 de ani! ECOGEN-ul , pe care l-a creat în parteneriat cu celălalt şmecher, Munteniţă, partenerul său de afaceri pe banii buzoienilor, nu e singura societate-căpuşă cu care a spoliat banii oamenilor.
  Astfel de CĂPUŞE încă mai avem la Buzău, năşite de acelaşi Boşcodeală, căpuşe care continuă şi acum să sugă fără rost bani de la buzoieni.
  O astfel de căpuşă, la fel de prejudicioasă precum Ecogen, poate chiar mai prejudicioasă, care continuă să se îmbuibe nestingherită din banii buzoienilor, este ASOCIAŢIA PENTRU DEZVOLTARE INTERCOMUNITARĂ (sau mai pe scurt ADI BUZĂU 2008) care pare să n-aibă niciun Dumnezeu, iţele ei sunt destul de ciudate, neclare (şi ilegale)… Şmenurile făcute de această ADI BUZĂU 2008 (unde directorul de aici – din te miri ce ! – încasează un salariu lunar undeva la 160-190 de milioane) sunt multe, mă voi rezuma însă la doar un exemplu:

  Această căpuşă ADI BUZAU 2008 a primit recent vreo 100 de MILIOANE DE EURO (bani europeni) ca să extindă reţeaua de apă din mai multe comune din judeţul Buzău, numai că amortizarea acestei ,,investiţii” se face, culmea !, cu banii buzoienilor din municipiu!
  De unde până unde şi pe ce bază funcţionează asta, domnu’ Toma ????
  Şi tot din banii buzoienilor din muncipiu să fie plătiţi ăştia de la ADI BUZĂU cu sute de milioane pe lună ?…. Ca ce chestie?
  E normal aşa ceva, domn Primar?? De ce nu terminaţi şi cu căpuşa asta, numită ADI BUZAU 2008?
  Dacă vrem să scăpăm Buzăul de căpuşe, haideţi să-l scăpăm complet, nu doar de ECOGEN!

 • COSTINEL,DE CE NU IL INTREBI PE TOMA SI/SAU PE GUBANDRU???
  SI DE CE NU AI OPRIT DE LA SUBSOL CALDURA?
  MA INTREB OARE AVEAI SAUNA IN CASA DACA AFARA ERAU PESTE 20 DE GRADE???
  DE EX SI EU TIN CENTRALA PORNITA,INCA. PT CA DACA AFARA E CALD,IN CASA INCA NU ESTE ATAT DE CALD PE CAT MI AS DORI!!!

 • La Ecogen giga era 200 lei ati spus. RAM a vandut cu 297.5 lei GIGA in iarna asta. Pai mai bine produsul rezidual cu 200 decat asta mai scump al RAM-ului, care nu-i rezidual, dar e mai scump si tipa micro5-ul de zgomot si poluare. Sau nu sunt datele prezentate corect.

 • Pierderile au fost si inca sint la RAM! Ecogen dadea gigacaloria la 200 lei, iar RAM o vindea după ce o plimba prin oraș cu 465 lei. Si subventiona Primaria ce depasea suma de 297,50 lei. Iarna asta pretul final a fost de 600 lei / gkal. Și, tot asa, acopera Primaria ce depaseste suma de 297,50 lei. Asta asa ca sa se stie, spre o corecta informare !

 • Pt . Anonim , ai dreptate ,dar nu asta e problema ,, e chestie de PRINCIPIU ,CENTRALELE AU FOST MODERNIZATE SA DEA CALDURA IN FUNCTIE DE TEMPERATURA DE AFARA ,,DAR RAM A ELIMINAT ACEASTA FACILITATE ,CU ALTE CUVINTE BAGAM CALDURA LA GREU PE TEAVA CA SA AVEM PRODUCTIE ,SI VORBESC IN CUNOSTINTA DE CAUZA ,,,,,,,AM LUCRAT ACOLO .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.