Reacție a Arhiepiscopiei Buzăului după colportarea „unor știri denigratoare și calomnioase”. Plângere la CNA împotriva Antena 1 și 3, B1 și Kanal D

Așa cum era normal, Arhiepiscopia Buzăului a reacționat în această după-amiază după ce pe posturi cu oareșce pretenții precum Antena 3 și B1 Tv, căci la Antena 1 și Kanal D pretențiile sunt minime, au difuzat o știre gen Hazna Tv, pentru care nu există nici o minimă dovadă, precum că ÎPS Ciprian ar fi întreținut relații homosexuale.

Jurnalismul Tv din România și-a depășit astăzi ultimul record în materie de amatorism  și rea-credință. În căutare de senzaționalism și, poate, cu interesul de a lovi biserica s-au difuzat știri cu acuzații extrem de grave, dar fără nicio dovadă.

„Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei a luat act cu surprindere și indignare de apariția unor știri false, la posturile de televiziune Kanal D, B1, Antena 1 şi Antena 3, în seara zilei de 16 august a.c., vizând doi ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române. Dacă, până de curând, acest tip de „știri” denigratoare și mincinoase aparținea unor site-uri obscure, iată că apetența de senzațional a jurnaliștilor din România a determinat trusturi de presă să preia știri false, cu scopul vădit de a discredita ierarhia bisericească superioară şi de a destabiliza Biserica Ortodoxă strămoșească.

Condamnăm cu fermitate acest comportament iresponsabil și atragem atenția că avem datoria față de credincioșii noștri să luăm atitudine împotriva unor astfel de acte pseudo-jurnalistice; de aceea, vom chema în judecată pe cei care au adus, în mod public, acuzații nefondate Arhiepiscopului Buzăului şi Vrancei, prin cuvinte defăimătoare şi calomniatoare, iar împotriva posturilor de televiziune menționate mai sus, care nu au respectat deontologia profesională, se va face o plângere către CNA.

În final, transmitem credincioșilor eparhiei noastre binecuvântarea chiriarhului lor, amintindu-le adevărul biblic că nici porțile iadului nu vor birui Biserica lui Hristos (cf. Matei 16, 18)”.

Biroul de presă al Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei

loading...

3 comentarii la „Reacție a Arhiepiscopiei Buzăului după colportarea „unor știri denigratoare și calomnioase”. Plângere la CNA împotriva Antena 1 și 3, B1 și Kanal D

  • Care biserica stramoseasca!!!!stiam bisericile cele in care ma duceam dar azi vad palate!ierarhia bisericii superioare!stiam ca bisericile sunt la fel,preotii tot preoti,nu stiam ca sunt functii de directori,ingineri ,sefi ,maistri,bine!!cudenumirile specifice!!credinciosi???adica donatori de bani!!!dar de-ce portile iadului le vor birui EI cei care sunt in fruntea MILOSTIVEI noastre biserici!!!

    Răspunde
  • eu cred ca nu e cazul sa credem chiar tot ce scrie prin tot felul de „ziare”,dar…….”ceva e putred in Danemarka”.Pai nu e plina biserica de tot felul de „pomohaci’ si „prea-sfintiti” ce isi zic slujitori ai Domnului,dar practica sodomia ,relatiile homosexuale si pedofilia „in draci”? Pana una -alta,”necuratul ….prea-sfintit” de la Buzau si-a cam dat in „petec” chiar in relatia cu o parte a „turmei de popi si cu unii dintre enoriasi”.Vedem din ce in ce mai des ca se practica fara jena „turismul sexualo-ecumenic” in numele „credintei si poftelor trupesti popesti”.Daca se adevereste acest zvon despre popa Ciprian,atunci chiar ar trebui sa inceama daramarea lacaselor de cult,iar orele de religie din scoli sa fie inlocuite cu ore de educatie sexuala.Ca doar nu o sa acceptam ca si Buzaul sa devina „Sodoma si Gomora” popii Ciprian.

    Răspunde
  • OARE DE CE NE MAI MIRAM, ATATA TIMP CAT ARIEPISCOPUL DE BUZAU CIPRIAN A DISPUS CONSTRUIREA UNUI WC-U IN ALTARUL CATEDRALEI EPISCOPIEI BUZAULUI ? dOAMEN FERESTENE SI APARANE ….!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.