Reacție a poliției după live-ul agresiv de pe facebook

Cei doi frați din satul Afumați, comuna Pârscov s-au ales cu dosar penal după „vitejia” de luni seară de pe facebook.

Pe lângă vorbele amenințătoare și insultătoare, polițiștii au fost sensibilizați probabil și de apariția în cadru a unui cuțit. De aceea cei doi „spartani” de 36 și 37 de ani vor fi cercetați pentru „amenințare și incitare la ură”.

Cei doi frați au avut acel derapaj pe facebook după ce un nepot a fost bătut de o familie rivală – vezi AICI detalii

În plus, polițiștii de la Pârscov i-au amendat și pe ceilalți cetățeni identificați în filmare pentru participarea la petrecerea cu muzică dată la boxe și porc sacrificat.

Morala

Atenție la clipurile live și postările de pe rețelele sociale. Sunt considerate spațiu public, iar cei lezați de conținut pot face plângere la poliție. Se poate lăsa cu amenzi și chiar cu dosar penal.

Comunicat IPJ Buzău

„În legătură cu imaginile apărute în spațiul public în care se făcea referire la posibile fapte din comuna Pârscov, înregistrare video în care doi bărbați proferau injurii și amenințări, Compartimentul Relaţii Publice al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău este împuternicit să facă următoarele precizări:

Din verificări a reieșit că filmarea a fost făcută în data de 20 aprilie a.c., la domiciliul a doi bărbați care apar în înregistrare, în vârstă de 36 ani, respectiv 37 ani, din comuna Pârscov, când cei doi ar fi invitat la domiciliu mai multe rude și prieteni.

Având în vedere că cei doi bărbați adresau amenințări cu acte de violență și îndemnau la agresiuni bazate inclusiv pe discriminare rasială, polițiștii Secției de poliției rurală Pârscov s-au sesizat din oficiu sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de amenințare și incitare la ură sau discriminare, fapte prevăzute și pedepsite de art.206, respectiv art.369 din Codul Penal, cercetările fiind continuate sub coordonarea parchetului.

 Totodată, au fost aplicate sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor ordonanțelor militare persoanelor care se aflau la acel moment la domiciliul celor doi bărbați, fără a-și putea justifica prezența.

Precizăm că la aceeași dată la care s-a făcut înregistrarea video, polițiștii au fost solicitați să intervină pentru că la acest imobil din comuna Pârscov se aude muzica la un volum foarte mare, fiind tulburată în acest fel liniștea publică.

Imediat după primirea sesizării, polițiștii au sancționat proprietarul locuinței pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială așa cum sunt prevăzute de Legea 61/1991, au pus în vedere bărbatului remedierea celor ce făceau obiectul sesizării, acesta conformându-se de îndată.

Polițiștii reamintesc cetățenilor de necesitatea respectării prevederilor ordonanțelor militare pentru prevenirea răspândirii virusului COVID-19 și subliniază că respectarea legii este o obligație, nu o opțiune” – comunicat IPJ Buzău

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

2 comentarii la „Reacție a poliției după live-ul agresiv de pe facebook

  • Amenintarile si injuriile acestea rasiale si indecente ale unor tipi certați cu bunul simț nu ar trebui tolerate intr-un stat cu niste autoritati normale la cap.
    Ramane de vazut, insa am mari indoieli ca vor patzi ceva, in afara unei amenzi simbolice pe care n-o vor plati niciodata…….[Leo]

  • Are lant de haur, da’ pute a transpiratie si are maxim 10 lei in buzunar :::)))
    Asta da jmecherie ! :))))

    PS lasa-ma sa ghicesc: volan pe dreapta, numere de Bulgaria si casa din chirpici ? Da, asta era, jmecherie de jmecherie, sa moara familia mea !!!!
    :::::)))))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.