Reacție a unor profesori de la Hasdeu în scandalul elev – profesoară de desen: „187 de absențe, anturaj dubios, pumni strânși etc.”

Un grup de profesori de la Hasdeu a emis un comunicat de presă după apariția scandalului dintre elevul Andrei Voicu, acum clasa a XI-a, și profesoara de desen Alina Barbu.
Cadrele didactice au creionat schița unui elev problemă – cel puțin pentru anul școlar 2017-2018 cînd Andrei Voicu a ajuns la Hasdeu în urma unui transfer.
Aflăm din comunicat că elevul a deranjat o oră întrucât stătea cu picioarele pe bancă, la o altă oră a întârziat și a trântit ușa, 187 de absențe, anturaj dubios, pumni strânși amenințător etc.
În aceste condiții, se nasc câteva întrebări:
A) La 187 de absențe cum de media la purtare a fost doar 9 ?
B) De ce nu s-au luat măsuri și pentru picioarele pe bancă, trântitul ușii etc. ?
C) De ce Hasdeul acceptă pentru transfer elevi care nu și-au manifestat interesul pentru acest liceu și probabil nici nu au avut la examenul de capacitate media necesară admiterii ? În acest fel, sunt dezavantajați elevii care s-au aflat primii sub linia de admitere, fiind acceptați totuși la Hasdeu alții cu medii mai mici. Această procedură a transferului ridică mari semne de întrebare, mai ales că, iată, avem de a face cu un elev cu probleme.
Cine o sancționează și pe profesoară ?
Dincolo de cazul elevului, rămâne cel al profesoarei, care a acceptat să apară într-o melodie cu versuri rușinoase pentru statutul unui cadru didactic. Pentru acest lucru profesoara de desen ar trebui sancționată la rându-i de școală/liceu/inspectoratul școlar. Și câte astfel de cazuri n-or mai fi existând, dar despre care nu s-a aflat public, iar cei care ar fi trebuit să ia măsuri au pus batista pe țambal.
Dar, iată mai jos comunicatul profesorilor de la Hasdeu
„Pentru înţelegerea corectă a situaţiei elevului Voicu A. Alexandru-Andrei, din clasa a Xl-a G, Colegiul Naţional “B.P. Hasdeu”, facem următoarele precizări:
Voicu A. Alexandru-Andrei a absolvit clasa a IX-a (2016-2017) în Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”, Buzău. Media generală 8,00 (opt), la „Purtare” – media 9 (nouă).
A devenit elev al Colegiului Naţional „B.P. Hasdeu” în urma transferului (04.09.2017, respectiv 07.09.2017).
Pe parcursul anului şcolar 2017/2018 a acumulat 187 de absenţe, fapt pentru care media la „Purtare” a fost 9 (nouă). A fost corigent, în primul semestru la un obiect. Media generală: 8,42.
Datorită absenţelor şi comportamentului, la şcoală şi la domiciliu, a primit consiliere de specialitate în cadrul colegiului.
Legătura cu familia a fost riguroasă: profesor-diriginte, conducerea colegiului.
În clasa a X-a, aşa cum scrie mama elevului, Doamna Voicu Elena-Gabriela, „(…)a intrat într-un anturaj în care se folosea băuturi alcoolice (am citat exact, s.n.). Nu a venit niciodată la liceu beat sau să vină în liceu cu băuturi alcoolice.
Pentru a-mi salva fiul de acest viciu am cerut ajutor domnului director (…), ajutându-mă prin consiliere şi prin supraveghere mai atentă”.
Foarte multe absenţe au fost acumulate şi pe fondul acelui „viciu” semnalat de mama elevului, care a relatat în şcoală că se teme, îi este frică (…).
Conflictual fiind, a deranjat ora unei Doamne Profesor, stătea cu picioarele pe bancă etc. în Consiliul Profesorilor Clasei, Doamna Profesor a afirmat că a lăsat lucrurile aşa, pentru că îi este frică.
Un părinte a declarat că nu poate spune mai multe pentru că se teme pentru fiica lui, colega elevului Voicu.
În ora altei Doamne Profesor a intrat mai târziu, a trântit violent uşa spunând că aşa se comportă un elev cu nota 4 la purtare.
Un alt Domn Profesor a semnalat comportamentul deplasat al elevului pe parcursul orelor.
În Consiliul Profesorilor Clasei era încordat, cu pumnii strânşi ameninţător.
La ora de desen, situaţia este foarte bine cunoscută.
Toate acestea s-au spus şi s-au consemnat în procesul verbal al Comisiei pentru aplicarea standardelor de comportament în Colegiul Naţional “BP Hasdeu”. S-au făcut propuneri de sancţionare. Consiliul profesoral va decide în prima şedinţă ordinară.
Adevărul va ieşi la suprafaţă. Onoarea meseriei ne obligă la un comentariu echilibrat.
Profesori ai Colegiului Naţional „B.P. Hasdeu””
loading...

17 comentarii la „Reacție a unor profesori de la Hasdeu în scandalul elev – profesoară de desen: „187 de absențe, anturaj dubios, pumni strânși etc.”

 • Exmatriculat!!!

 • CUM S-A TRANSFERAT ? cand alti copii au invatat 4 ani sa intre la Hasdeu si nu au avut loc ?

 • Afară cu … amândoi!
  Sunt copii care vor să învețe și profesori de o certă valoare / comportament adecvat poziției care nu au loc de astfel de bestii!

 • Mafia coruptilor din Hasdeu contraataca sa isi apere colega, ca nu stii cand iti vine si tie randul sa ajungi vedeta prin faptele tale din trecut, si cum toti au trecutul patat rau, prezentul patat si viitorul la fel de patat trebuie sa execute pe oricine indrasneste sa publice adevarul.
  Doar mie mi se pare ca directorul a comis un abuz prin publicarea acelor date despre elev?
  Despre profesor de ce nu publica date personale, sa vedem si noi in ce anturaje umbla pitzipoanca si ce betii a dat pe la alte scoli pe unde a fost si cum s-a transferat dupa la Hasdeu avand un trecut dubios? Asta trebuia sa faca un director adevarat si cinstit, nu sa arunce cu rahat intr-un elev minor, lucru ilegal.
  Dar daca a venit ordin de la partid sa apere pitipoanca cu orice pret ca pitipoanca umbla cu un domn generos care ii asigura protectie, cum dorea si in clipul in care isi expunea trupul la vanzare.

 • Tipic pentru partid, cand unul nu se supune si nu pupa fundurile il executam, ca n-are nevoie partidul de oameni care sa aiba opinii personale, personalitate proprie si sa nu accepte cu capul plecat sa fie calcat in picioare de partid, ci doar slugi care sa pupe funduri la partid.
  Trista societate, PCR n-a murit. Doar s-a redenumit si continua aceleasi mizerii.
  Din comunicatul directorului imi dau seama ca desi elevul nu o fi cel mai stralucit, clar are mai multa valoare decat toti profesorii sclavi corupti si pupincuristi din tot liceul.
  Sa stea linistit, ca oricum Hasdeu e un liceu de oameni prosti dar membrii PCR.
  Nu conteaza liceul la care te duci ci sa ai propria personalitate, nu sa fii un sclav de partid care asteapta si el sa fure niste banuti ce cad in urma celor ce fura cu tirul cand descarca tirul cu bani la ei in curte.

 • Cel mai bine, se aplica regula aceea a împăcării atât a caprei, cât și a verzei, plin aplicarea regulamentara a câte unui șut în cur, atât elevului nemernic, cât și profesoarei bagaboante. Nici unul, nici celalalt, nu au ce cauta în învățământul romanesc, mai ales la acea unitate de învățământ, etalon pentru întreg învățământul preuniversitar național.

 • altii care au dorit sa intre in liceeu nu au reusit dar unii cu relatii se transfera de la un liceeu la altul

 • Construim un caz…denigram in mod total gratuit….cautam pretexte pentru a ne justifica o masura exagerata….
  Masurile disciplinare se iau in mod gradual in orice domeniu nu numai in invataman. Nu suntem inca in Arabia Saudita desi implicarea religiei este din ce in ce mai mare… Nu putem organiza inca, spre dezamagirea unora, executii in piata publica.
  Rolul colectivului didactic este acela de a educa, consilia, ajuta….nu de a se transforma intr-un intangibil Consiliu al Sfintei Inchizitii !
  Elevul trebuia sanctionat la timp pentru anumite derapaje in timp ce madamme danso/desenatoarea , prin comportamentul ei deplasat, s-a descalificat iremediabil.
  Un scandal cat Hasdeul de mare….
  In loc sa escaladeze conflictul cadrele didactice ar trebui sa vina cu solutii de mediere.
  Parerea mea….

 • Cred ca domnii Banu sau Tepelus nu sunt straini de transferul fiecaruia dintre cei doi, atat al profesoarei cat si al elevului. In altfel de conditii, respectiv acceptandu-se transferuri pe criterii de performanta/rezultate cu adevarat si nu pe alte criterii numai de cei doi nominalizati, din conducerea colegiului – spaga sau ordin de la partid, ori chiar ambele, dupa caz- nu se ajungea aici. Restul sunt vorbe domnule Tereaca, stiti bine cum se fac transferurile de la un liceu mai slab cotat, la altul superior d.p.d.v. al calitatii invatamantului !

 • Nu stiu cum o persoana care se stramba prin videoclipuri poate sa predea unor elevi, mai ales la un liceu ca acesta. In primul rand vina principala o are directorul liceului pentru ca a acceptat o asemenea profesoara care a predat in trecut si la scoala generala unde nici n-a rezistat tot anul scolar si unde se purta urat si cu acei copii. Iar cea de-a doua vina a dansului este ca a acceptat un transfer al unui elev care nu a reusit sa intre in urma examenului acolo si care nici nu avea o medie demna de acest liceu cand alti copii nu reusesc sa intre acolo pentru cateva sutimi.. In al doilea rand e vina profesoarei de desen, care ar fi trebuit sa fie mai intelegatoare cu ei si sa-i lase sa se mai relaxeze la ora ei, nefiind o ora foarte importanta. Iar in ultimul rand e vina elevului care nu ar fi trebuit sa aduca injurii la adresa profesoarei pe un grup in care avea si ea acces. Din punctul meu de vedere ea ar trebui sa fie exclusa din invatamant, pentru ca nu e demna sa predea unor elevi, iar pentru elev, ar trebui sa i se dea o cerere de transfer la un alt liceu.

 • Nici elevul nici profesoara nu au ce căuta la acel liceu. El trebuie clar exmatriculat iar ea să fie îndrumată către altceva în afară de profesoară. Profesorul trebuie să fie un model.

 • Nu cred ca este normal si corect ca viata acestui elev sa fie astfel expusa si in nici un caz sa fie exmatriculat!
  Cat despre “doamna”profesoara,daca a hotarat sa se “etaleze”asa pe o retea de socializare ,ar trebui sa-si asume acest lucru!Nu cred ca este un comportament adecvat pentru un profesor!Dansa ar trebui sanctionata in primul rand pentru ca un profesor ar trebui sa fie un exemplu pt elevi.Nu poti cere o anume conduita daca nu si oferi acelasi comportament!
  A si inca ceva: nu cred ca are importanta ca elevul este transferat ,ca a avut media generala 8 si ceva,eu cred ca acest colegiu arctrebui sa gaseasca resursele necesare pentru a aduce acest copil pe calea cea buna.aA da o sanctiune ezte calea cea mai usoara pe care o.poti alege dar cred ca acest RENUMIT COLEGIU poate sau ar trebui sa poata mai mult!!!

 • Sa se verifice toate transferurile făcute în ultimi, doi ani!

 • Majoritatea comentariilor spun ,,afară cu amândoi,, dar nu înțeleg de ce o lepra de elevi poate decide situația unui profesor, acesta a învățat, a făcut o facultate și ajunge un ….. nu am cuvinte sa sa facă ordine, cine rămâne cine pleacă? Dar dacă profesoara era de Limba Romana sau matematica, sunt vinovați profesorii, educația dragilor se face în primii 7 ani acasă, nu la școală și mai ales la liceu, aveți grija de educația copiilor, când nu vor mai avea de cine sa-și bata joc, își vor bate joc de voi ,,părinții,,

 • Cu tot respectul..am citit comentariile..sincer sunt dezamagit pentru tot ce se intampla..dar sa nu uitam ca sunt si domni profesori care au fost la facultate doar cu numele si au fost titularizati pe lista sau cu art 253, de ce vorbim aici..sa ii dam o sansa acestui copil o merita are si el tot respectul este olimpic la matematica..poate nu ii place desenul nu toti avem talent, dar sa nu uitam ca si doamna profesoara acum ceva timp cu acel videoclip rusinos a gresit..de ce aceasta a fost inteleasa si acest copil nu este inteles..poate a gresit..poate oboseala, stresul sau prin diplomele si medaliile de la olimpiada de matematica a vrut sa se afirme prin gesturi putin mai deplasate..oare doamna profesoara stie ceva matematica, pedagogie sau doar sa miste din solduri, scuzati dar cred ca nu..de ce nu se face public unde a facut facultatea.. ID..fara frecventa sau…cum a fost titularizate..respect pentru profesorii care au studii corespunzatoare si pedagogie, dar sa nu confumdam sunt unii care azi au 4 la titularizare si maine dupa contestatie au peste 8, oare cum..sunt multe semne de intrebare….cum au fost divulgate problemele elevului asa sa fie divulgate si problemele acestei d-ne profesoare..meritam sa stim mai multe cu totii de unde vine ..si multe altele.

 • Reactii pro si contra, da am vazut comentarii, multii elevi au invatat 4 ani sa intre la acest liceu, ma intreb de ce nu sunt olimpici, iar acest copil cu media 8 la gimnaziu este olimpic, eu cred ca uneori in gimnaziu notele la unii copii sunt puse si dupa statutul parintilor, asa cred eu, de ce nu mai fac performanta la liceu si ba mai mult ajung sa aibe note mai mici decat cei care au intrat pe ultimul loc, chiar daca ei au intrat cu 10 sau 9 si .

 • Acum am citit si eu reactiile.Sincer copilul meu a avut mai multe absente in Hasdeu,motivate de diriginta.Imi declara zilele trecute ca ,,niciodata nu i-a placut sa mearga la scoala,,.In acest moment e doctorand la o mare universitate americana.Acest copil are meritul de a avea rezultate fara meditatii deoarece parintii au venituri extrem de modeste.Elevul ramane cu media 2,este supus unor violente fizice greu de gestionat.Mutarea nu e posibila din cauza ca PSD-ul e si in inspectorat si in conducerile celorlalte licee.Se gandeste cineva la elev? Ca mama va spun ca ranile lasate de niste adulti incompetenti nu se vor inchide niciodata.De ce dupa mitingul PSD cand elevii au comentat aparitia la miting a dir adjunct,acestia au fost amenintati ca vor fi bagati in consiliul profesoral? Asa ne educati copii? Cu pumnul in gura?Se gandeste cineva si la acest copil ,ca are 16 ani si trebuie ajutat.Sau il determina adultii eventual la un abandon scolar?Vedeti ca mesajul acestui copil referitor la acel videoclip e al unui om inteligent/Acolo in Hasdeu e dictatura BANU,Totusi am inteles ca au fost si profesori adevarati care l-au sustinut pe Andrei/Ca mama,care a plans de multe ori alaturi de copilul ei datorita sistemului ,va spun ca Andrei si familia lui modesta sunt supusi unei violente psihice groaznice,datorita unor orgolii.Nu, domnule Banu ,nu trebuie asa procedat,,ii arat eu lui,il distrug,,,ca pedogog si profesor trebuie procedat altfel.Va mandriti cu rezultatele elevilor,dar stiti ca parintii
  isi mediteaza copiii? Cand aveti ,,un caz,, il rezolvati urgent,,media2,,/RUSINE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.