Reacție după apariția imaginilor. Și polițistul e cercetat disciplinar!

Reacție imediată a Poliției Buzău (felicitări!), după apariția articolului de pe buzoienii.ro (CLICK AICI).

IPJ Buzău: „Având în vedere imaginile apărute, polițiștii s-au sesizat din oficiu și au demarat cercetări, sub coordonarea parchetului, cu privire la acțiunile angajatilor societății de pază contractate de hipermarket, pentru a stabili dacă sunt întrunite elementele constitutive ale infracțiunii de purtare abuzivă”.

Cei doi agenți de pază de la LEX Protect riscă acum să se aleagă cu cazierul pătat și (cel puțin) amendă penală.

Codul penal, Purtarea abuzivă: Ameninţarea ori lovirea sau alte violenţe săvârşite faţă de o persoană de către cel aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu se sancţionează cu pedeapsa prevăzută de lege pentru acea infracţiune, ale cărei limite speciale se majorează cu o treime.

Codul penal, Lovirea sau alte violenţe: Lovirea sau orice acte de violenţă cauzatoare de suferinţe fizice se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

Cercetare disciplinară și pentru polițist!

IPJ Buzău: „Totodată, este supusă unei analize specifice la nivel intern și intervenția echipajului mixt la fața locului. Polițiștii de la investigarea criminalității economice fac verificări și cu privire la nemulțumirile apelantului în ceea ce privește actul comercial prestat de operatorul economic”

În loc să-i sancționeze pe agenții de pază, polițistul i-a pus cătușele (tocmai) cetățeanului care a avut simț civic și a acționat pentru a elibera clientul LIDL cu piciorul la gât. Polițistului nu i-a convenit, cel mai probabil, că acesta filma cu telefonul ce se întâmpla

Atenție, faptul că niște agenți de pază și un polițist sunt suspicionați a fi acționat defectuos, nu trebuie să conducă la generalizări. Cu siguranță, la Buzău, există atât polițiști, cât și agenți de pază, care „știu meserie”.

Citește și:

loading...

22 de comentarii la „Reacție după apariția imaginilor. Și polițistul e cercetat disciplinar!

 • Cei trei babuini acum au fost prinsi ca au comportment abuziv !
  Dar eu cred ca asta e modul lor de a-si face meseria in fiecare zi !
  Oricum fiti linistiti ca se v-a pune batista pe tambal si cei trei babuini isi vor vedea de viata lor ca si pana acum !

 • Individul nici nu e la prima abatere, mai are la activ chiar si una filmata si data public pe youtube, si nimic nu s-a intamplat, s-a musamalizat de catre colegi, cum o sa se faca si acum.
  Corb la corb nu scoate ochii

 • Nu trebuie generalizat, dar trebuie curățată pădurea de uscaturi.

 • Autoritățile ce zic? Despre comercianții cărora poate nu ar trebui sa li se permită sa vândă dacă Înșeală clienții. Despre șeful poliției Buzau care are asemenea subordonați. Despre cei care acționează ca forte paramilitare. Prefectul, primarul, șeful Consiliului Județean ? Se aude? Dumneavoastră reprezentați cetățenii și guvernul.
  Oricum in seara asta vor fi principalele știri, vai de mama lor de instituții buzoieni…..

 • Politistul respectiv pare mai degraba ca ar lucra ca muncitor necalificat, ati vazut cum arata in Ungaria un politist sau in Austria. Asta de la noi exact cioban, cocalar si manelist. Tara e pe duca oamnei buni.

 • Toate produsele vandute in acest magazin sunt facute prin alte tari in conditii suspecte. De ce in Germania la Lidl nu gaseti produsele vandute in Romania, pe eticheta apar producatori din Polonia, Slovacia, Ungaria, Spania. Deci nemtii nu consuma cancerigenele astora !!!!
  Dupa ce ca sunt si hoti mai sunt si banditi ne omoara cu zile. CANCER

 • Ce va mai mira la asa zisa „politie română”! :))
  Pe mine nu ma mai mira nimic. Noi ca tara nu mai avem poliție un aceasta țară. 70% din componenta poliției romane este absolventa doar de liceu. Despre ce vorbim aici. Politia română este corupta pana in maduva oaselor si sclavii politicienilor de altfel ca si celebra jandarmerie. La noi in România, daca un polițist din 20 stie sa intervina cum trebuie. Sper sa fie sancționat drastic acest politist, cu demiterea din politie. Cat despre acei doi babuini, ar trebui demiși de la celebra firma de paza din Buzau si sa angajeze la jabbar, au nevoie aia de shaormari, ca tot le plac shaorma mult. Ii vad mereu la Jabbar, cand vin de la munca.

 • Lidl are un număr de telefon pe site. Ne putem spune părerea

 • Angajaţii LEX Protect, mai ales cei de la echipele de intervenţie, se cred mai presus de lege, mai ales în trafic.

  Acum vreo doi ani mă deplasam cu maşina pe Bld. Unirii dinspre Calea Eroilor către centru. Am prins pe roşu semaforul ce urmează staţiei de taxiuri (primul semafor de pe Bld. Unirii după cel din intersecţia cu Calea Eroilor, Bld. 1 Decembrie 1918 şi Bld. Mareşal Alexandru Averescu).
  Eram prima maşină pe banda 1, luând în considerare că Bld. Unirii avea la momentul respectiv două benzi pe care se circula, cea de lângă bordură fiind destinată parcării. Cu vreo 10 secunde înainte să se facă verde a apărut brusc în stânga mea un autoturism Suzuki Vitara de culoare verde metalizat cu însemnele LEX Protect pe el şi numărul de înmatriculare BZ 12 LEX (sper că îmi aduc aminte bine numărul).

  La culoarea verde a semaforului acesta a demarat în trombă, înainte ca eu să plec, încercând să intre în faţa mea. Nu a putut pentru că imediat după trecerea de pietoni era parcat un VW Passat, acesta fiind parcat obic şi parţial pe trecerea de pietoni, ocupând cam un metru din aceasta.
  Am început deplasarea, maşina de la LEX Protect a aşteptat pentru că nu avea cum să treacă şi după aceea a intrat în trafic în spatele meu.
  M-am deplasat în continuare pe Bld. Unirii şi m-am încadrat pe banda pentru a vira la stânga pe Str. Patriei.

  Eram a treia maşină la semafor, iar în spatele meu Suzuki Vitara de la LEX Protect.
  S-a făcut verde, am început deplasarea dar nu a apucat să intre pe Str. Patriei decât prima maşină deoarece a doua a trebuit să dea prioritate unor pietoni catre traversau pe trecerea de pietoni. Brusc, maşina de la LEX Protect a precat cu scârţâit de roţi din spatele meu, virând la stânga şi intrând pe Str Patriei pe contrasesns şi continuând deplasarea cu viteză mare.

  Cine se cred oamenii ăştia? Ce face Poliţia Română?
  Sunt sigur că mulţi dintre buzoieni au fost martori la genul ăsta de abuzuri din partea celor de la LEX Protect/alte firme de pază.

 • Ala nu este politist, este o rusine… cu burta aia si ca multi altii nici nu stie sa vorbeasca. Pentru ca se musamalizeaza de fiecare data = dispare complet increderea in institutia Politiei

 • …oare mai merită să avem ” simț civic” în ziua de azi?….

 • … azi dimineață, ora 10, în fața bisericii Sf Andrei, strada cu sens unic, mașina lex protect oprită în fața chiar unui stâlp pe care era semnul „oprirea interzisă”(mașina jumate pe trotuar, jumate pe carosabil)!… mă gândeam să am „spirit civic” să fotografiez dar instinctul de conservare m-a oprit instant!…

 • Firmele astea sunt ale unor semi-interlopi. De fapt, la noi in tara, om de afaceri de obicei e pe jumate sinonim cu interlop.

 • Serios acum, dacă nu vă place despre cum arată pulhavul îmbrăcat în uniforma statului, precum și modului lui de a acționa (la așa conduită, ținută, prezență, ce să aștepți de la mintea ăluia?!?), puteți începe cu ȘEFUL lor. Pantazi, sau cum îl cheamă, șef de când e Lumea (interlopă la Buzău), arată ca și cum n-a părăsit sezonul sărbătorilor vreodată, ce naiba…

 • Acum urmează să vedem ce vor păţi cei doi angajaţi ai LEX, dar mai ales poliţistul!

  Chiar sunt curios care va fi finalul! Sper cât mai dur pentru toţi trei!

 • Daca nu generalizati ,( ceea ce este f corect) va rugam sa le faceti publice numele acestor posibili infractori , poate ne intalnim si noi cu ei pe strada , sa-i stim.

 • Cristian ,trezestete , ai vasat alt subiect ??? 🙂

 • … poate că ” viața Buzăului ” își continua mersul molcom mai departe dacă un cumpărător – cu multă răbdare, ceea ce conducerea Lidl Sud Buzău a subestimat ! – n-ar fi sesizat nepotriviri între prețul de la raft și cel ce apărea pe bonul de la casă … Am auzit că în preajma Sărbătorilor majoritatea ” comersanților ” și-au mai scos pârleala ( cum se spune ) și și-au mai îndulcit bilanțul . Atenție, însă niciodată în favoarea clientului – ceea ce spune că miroase a infracțiune ! Poate că Agenția de Protecția Consumatorilor, Poliția Economică ar fi putut fi mai prezente pe ” teren ” , măcar la vederea acestora prețurile corecte își reveneau la normal … Pe de altă parte, radiografia presei și a cititorilor arată fidel starea jalnică a instituțiilor de forță ale statului și ” private ” – fapt care determină omul de rând să nu mai aibă încredere în ” oamenii legii ” și nici să mai apeleze la prea-uitatul ” spirit civic ” … ( Dle. Tereacă, e de dorit să publicați și reacția celor vizați în această nefastă împrejurare care ne readuce – iată ! – în atenția întregii țări ! )

 • A fost cât pe ce să mă țepuiască și pe mine o duduie de la lidl. De obicei nu mă uit pe bon dar când am ajuns acasă l-am studiat putin și ce să vezi. Printre altele am luat o cutie de 15 lei și bineînțeles pe bon erau două și suiete iar in mașină și m-am dus prima dată la acel paznic,( mie singura lui utilitate acolo mi s-a parut că este aceea de a duce cosurile către ușă) care era foarte nedumerit după am mers către casa unde plătisem și spre norocul meu nu a fost nevoie să ridic tonul problema rezolvandu-se. Oricum lidl are cei mai nerespectuoși angajați.
  Acum să vorbim de „gorilele” de la lex. Sunt inevitabili. Am întâlnit unul în parcarea de la kaufland 2, pe la 22.00 el avea cică ORDIN să blocheze parcarea. Avea masina oprită pe sensul de ieșire și am încercat să îi spun cu frumosul că sensul de intrare trebuie blocat dar… Am vrut să sun la 112 dar m-am liniștit la gândul că va apărea un „babuin” precum cel de la lidl. Bine că în toată această poveste nu s-au implicat cei de la poliția locală

 • Aceste magazine fac evaziune fiscală la greu și nimeni nu vede, mai mult au ajuns să schimbe etichetele produselor in camera de depozitare, iau după rafturi produsele care expiră și le schimba etichetele, asta se întâmplă de ani de zile. Daca se duce cineva peste ei o să găsească imprimante speciale de etichetat. Huaaa, hoților și bandiților. Închideți aceste făcături de magazine.

 • URMĀRESC CU INTERES SI ASTEPT CU NERĀBDARE SĀ VĀD CUM SE VA TERMINA!!!

 • Mirela, de unde stii ca fac evaziune acolo ?! Cunosti ce inseamna termenul de „evaziune” ?
  Cand ai fost ultima oara si ai cumparat de la „hotii” astia pe care vrei sa-i inchizi tu acum ?! :))))
  Minte de gaina, statuta pe Feisbuc…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.