Afirmații grave, sancțiune blândă: atenționare scrisă

Un cititor ne-a trimis zilele trecute pe adresa redacției un referat întocmit de un profesor de la Hasdeu.

În documentul semnat de profesorul de informatică Ștefan Gavrilă, reporterul a citit lucruri care i s-au părut destul de grave.

Cadrul didactic (vezi foto alăturat) susține că un elev l-a amenințat că va fi dat afară din școală, că același elev i-ar fi dat un brânci pe scări și că altă dată (împreună cu un coleg/o colegă) ar fi refuzat să predea telefonul mobil, deși a fost surprins copiind la un test.

Iată mai jos referatul adresat conducerii liceului.

 


A mințit profesorul în referat ?

Ulterior, deși lucrurile reclamate de profesor sunt destul de grave – mai grave decât în cazul scandalului „elev vs profesoara de desen” – reporterul a fost mirat să afle că sancțiunea pentru elevul respectiv a fost una foarte blândă: atenționare scrisă.

Reporterul buzoienii.ro va încerca să obțină de la conducerea liceului o motivare a sancțiunii indulgente, care nu implică scăderea nici măcar cu un punct a notei la purtare a elevului respectiv.

Cea mai plauzibilă explicație ar fi că în urma anchetei declanșate, colegii de clasă au negat existența amenințării acelui elev și că profesorul a exagerat în cele scrise în referat.

Altfel, se naște premisa că profesorii și conducerea Hasdeului judecă folosind o dublă măsură cazurile de indisciplină a elevilor.

Vom reveni!

loading...

14 comentarii la „Afirmații grave, sancțiune blândă: atenționare scrisă

 • Cred ca in curând, ca sa mai fii profesor, o sa ai nevoie de permis de arma…

 • Sa intors roata. Nu mai pleacă elevii bătuți acasa. Pleaca profesorii . :))

 • da da da

 • Parintii cu bani sunt de vina pentru educatia elevilor care cred ca li se cuvine sa faca ce vor…

 • Nu contează ca e elev sau profesor. Nici ca are sau nu dreptate. Contează pe cine are în spate. Trăim în românia, ce dracu’ …..

 • Faptele acestea sunt consecinta modului politic în care se asigură conducerea acestui prestigios colegiu. Ce autoritate si ce garanții mai poate oferi un director care este dus pur si simplu in Bucuresti sa demonstreze impotriva asa zisului stat paralel, alaturi de foarte multe persoana ce nu au pus mâna pe o carte de zeci de ani ! Aici s-a ajuns cu sistemul de educatie si se merge tot mai jos. Tara te vrea prost dragul meu român !

 • Pe zi ce trece Agricolu’ pare mai prestigios decât Haşdeul. Zău așa ….. Piei drace!

 • Da dar în felul acesta poți ajunge chiar în guvern!

 • Care este legatura cu cazul fufei de desen? Terminati sa spuneti ca in cazul fufei a fost vorba despre indisciplina elevului!!!!

 • Agricolul chiar este un liceu bun in ultimul timp. Pentru cunoscatori, la modul serios.

 • E rușinos ce se întâmpla . Asta va fi noua generație de oameni. Acest elev ar trebui dat afara din liceu…..RUȘINE

 • faptul ca elevul nu mai respecta profesorul este stiuta de mai multi ani.eu cred ca unul din motive este atitudinea profesorului fata de elevi… eu am incatat in C.Nenitescu,promotia 2008-2012, si marturisesc ca eram elevi si elevi; profesori si profesori… aveam elevi care se urcau in capul profesorului la engleza,si aceeasi elevi nu scoteau un sunet in fata profesoarei de franceza,sau profesorului de geografie… si nu din cauza materiei… schimbarea de profesoara de matematica din cls a 10-a a dus si la schimbarea compostamentului fata de profesor… pentru ca cel nou venit nu a stiut sa se impuna in fata elevilor…
  Cat despre hasdeu… sa nu uitam ca in ziua de azi orice elev se poate transfera de la un liceu la altul… sa nu uitam ca in hasdeu exista cele mai mari „DONATII” din partea parintilor… sa nu uitam ca in hasdeu elevii afla subiectele la bac cu cel putin 12 ore inainte de intrarea in sala… sa nu uitam ca in fiecare zi in parcarea de langa liceu stau bolizi de cateva zeci de mii de euro… etc.
  Si inca ceva, de cand elevul trebuie sa aduca creta sau marker la scoala ca sa poata sa ii fie predata materia de profesor? nu cumva ar trebui ca , conducerea sa puna la dispozitie aceste lucruri? maine,poimaine aud ca elevul va veni si cu tabla de acasa…

 • ELEVUL EXMATRICULAT IN SECUNDA DOI ! apoi le piere cheful de infractiuni…..

 • Elevul trebuie exmatriculat de urgență!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.