Reclamație la adresa unei instituții din Buzău. Iată și răspunsul conducerii

Reclamație a unui cetățean din Buzău care susține că este donator fidel al Centrului de Transfuzii în privința programului la care se începe recoltarea.

„Sunt acum la Centrul de Recoltare și constat o grasă nesimțire. Programul de recoltare, așa cum e afișat, ar trebui să înceapă la ora 7:30. Acum e ora 8.00. Întreb când începe recoltarea și mi se spune, ironic că „începe, atunci când începe”. Îi spun omului că exista un program unde e trecută ora 7:30. Mi se răspunde din nou ironic, „Da ?”.  Îl întreb dacă mă ia la mișto, îmi zice că nu. Întreb din nou când începe. Și îmi răspunde iar că începe… când începe”.

Cititorul donator s-a mai plâns în sesizarea către buzoienii.ro că i s-a întâmplat și ca donarea efectivă să înceapă la 8.30. Roagă o verificare întrucât „sunt mulți pățiți și evită să mai vină”.

Suplimentar acesta a trimis poze din incintă și cu programul afișat la intrare.

Ulterior, într-o altă zi, reporterul buzoienii.ro a intrat în incinta centrului de transfuzii, pentru a verifica temeinicia sesizării, la 07.35.

În sala de așteptare erau șase persoane care aveau deja în față o foaie completată (vezi foto).

La 7.50 unul dintre donatori îmi spune, „uite, acum a venit doamna doctor pentru analize”, iar la 7.55 primul dintre cei care așteptau este luat în primire de o doamnă asistent, cel mai probabil.

Astăzi, reporterul a cerut un punct de vedere de la responsabilii Centrului de Transfuzii.

„Ar fi fost bine ca domnul reclamant să fi vorbit direct cu mine, eram aici, ne-am fi pus mai ușor de acord. Chiar și acum, după ce vi s-a plâns dvs., îl aștept. Ce se întâmplă, pentru că avem din păcate donatori din ce în ce mai puțini, suntem nevoiți să mergem noi după ei prin județ cu caravane mobile. Avem angajați puțini, sunt cinci asistente toate, trei merg cu mine pe teren, două rămân în unitate. Înainte ca donatorului să i se recolteze efectiv sânge trebuie completate fișele, datele trebuie înregistrate, prelucrate, se face și controlul medical. Când se pleacă pe teren cu echipa mobilă, și se întâmplă foarte des, vin să ajute la recoltare cei de la expediții. Uneori se întâmplă să fie și ei ocupați cu cei de la spital pentru predarea sângelui și vin la recoltare după 08.00. O să țin cont de sesizarea care vi s-a făcut, o să fac o cercetare, și e posibil să modificăm programul. În sensul în care vom trece ora 08.00, atunci când avem acele echipe mobile”, ne-a declarat Adrian Crăciun, directorul Centrului de Transfuzii Buzău.

Dacă donatorul care a făcut reclamația de la care a pornit realizarea acestui articol are sau nu dreptate, dacă exagerează sau nu, vă puteți exprima și dvs. mai jos în secțiunea de comentarii.

loading...

24 de comentarii la „Reclamație la adresa unei instituții din Buzău. Iată și răspunsul conducerii

 • Este vorba de pauza de cafea nu de mers în teritoriu!

 • Să schimbe programul ținând seama de “mersul după recoltări”.
  S-a’seamănă a lipsă de ceva acolo, inclusiv bunul simț și plictiseală.
  Dar cine să ia măsuri, să verifice….?
  – Pulea Spătaru, ca și până acum.
  E bine de sesizat și Ministerul. Vin calicii, iau șpaga și pleacă.
  Măcar dau șpaga și tot e ceva deranj.

 • d-aia nu donez eu,ca dupa ce ca am o grupa rara (ab rh negativ) ,sa mai si fiu luat la misto de personalul sanitar.

 • La Buzău e sistemul de 2 bani. Nu generalizati. La București sunt medici care la 7.30 maxim încep consultatiile.

 • Asa este, am stat pana la 8,20 desi eram singurul acum 2 saptamani si am intarziat si la serviciu

 • Puneti ma baieti acolo oameni competenti ce vor sa munceasca .Au dreptate pacientii ,dupa ce ca vin de buna voie sa doneze pentru a avea sange in spitale , va mai bateti si joc de ei ?ce teren ? scuze ,scuze mereu ,in loc sa atraga pacientul pentru a dona ei intai isi beau cafeaua, dezgroapa mortii, se scarpina pe unde-i doare si apoi recolteaza .Tara de rahat ce am ajuns

 • Si cand va afisa programul de la 8, vor ajunge la 9… asa e in peste 50% din unitatile bugetare…

 • Se face treaba la futu-i mama ,le mai da si zeci de milioane salariu si se mai vaita si spitalul ca nu are sange. Ma terminati cu salariile astea nesimtite ,unde vreti sa ajungeti ? ca pacientul tot dă la doctori și asistente de dă pe dinafara! faceti educatie pacientului sa termine cu dat dreptul ca sunt oameni de la tara care n-au dupa ce bea apa. isi vinde omul animalul din curte sa poata veni la doctori. uitati-va ce palate de case au unii si apoi judecati la receunde este dreptatea?

 • Ce vrajeala pe Adriana Craciun, directorul de acolo.
  Sa minta ea sa spuna ca ea si angajatii sunt pe teren sa recolteze de la 7:30 pana cand ajung in unitate.
  In loc sa taca, alege sa spuna o minciuna.
  Adevarul e ca nu sunt acolo ca n-au chef, ca isi fac programul dupa bunul plac, ca nu ii controleaza nimeni si nu ii sanctioneaza nimeni daca vin si pleaca dupa bunul plac in timpul programului.
  Ar trebui demisa, dar nu va fi ca are spate politic. Asa e in Romania, cand pupi fundurile care trebuie te baga pe post si te mentine acolo indiferent de cat de prost esti.

 • Unde ați mai auzit de expresia asta “grasă nesimțire”? Ce a vrut sa zică cu asta? Poate nesimțire crasă, asta este altceva… Că avem pretenții!

 • Trebuie sa fii nebun sa donezi, sau suficient de sarac sa te bucuri la maruntisul ala primit ca plata pentru sange.
  De ce sa donezi? Sa ajunga unii bogati din trafic de sange si vanzarea lor numai catre cei au bani si sunt corupti? Sa ajunga ca toti hotii care au furat poporul sa isi cumpere sange si organe si sa omoare oamenii saraci ce sunt pe lista inaintea lor, folosind banii furati sa spaguiasca sa sara peste lista?
  In Romania bugetarii fac bani negri din spagi si pe organele si sangele oamenilor ce le doneaza cu speranta ca vor ajunge la niste oameni ce au nevoie si sunt amarati si de fapt ajung sa fie vandute celui ce da banul gros ca spaga sa sara peste lista… s-a vazut de atatea ori.
  Nu mai bine stai linistit si lasi nenorocitii sa moara, sa vada ca au furat degeaba poporul si ca banii nu ii salveaza de moarte?

 • crasa , grasa ,tot un cacat de tara si de institutie este.ce ori ne este frica sa spunem ca stau pe functii politic si ca se dau bani grei la angajare pentru un post acolo? si nu mai corecta tu pe oricine ca aici spunem lucrurilor pe nume pe romaneste si poate mai scapa ortografia

 • Poate ca acum se va intelege de ce nu uneori nu este sange in spitale si mor oamenii cu zile.La doamnele de la centrul de recoltare a sangelui,ar trebui sa li se ‘DONEZE’ desfacerea contractului de munca.

 • Vedea-v-as la o clinica privata dna. Craciun !

 • Am vrut să donez pentru o victima din Colectiv. se cerea sînge AB 4 negativ dar am fost refuzat pe motiv că este prea tîrziu vineri ora 12 30 se închide rezerva sau ceva de genul asta – congelatorul – m-au invitat luni nu am mai revenit . Din pacate mai tîrziu am aflat ca victima a decedat . La centru sînt oameni care nu merita leafa pe care o primesc.

 • Până acum salariile mici erau scuza pt incompetență, lene si indolența…mai nou MUNCA IN TEREN “îngreunează activitatea”…

 • Vai ce sa spun, fierbea sângele în el și trebuia să doneze.
  Si tocmai la Tere a-ti ajuns sa va plângeri?

 • acuzatii grave doamna Doctor ,…cum raspundeti sau il sun pe d-l mDamian,..nu o fi seful dvs dar il sun pe Neagu {seful consililului judetean},..suntem vecini si ma va ascuilta….

 • ,,,,, încă un control în noiembrie ( al superiorilor ) se poate ?

 • Are dreptate cel care a facut reclamatia. Si eu am patit acelasi lucru. Majoritatea donatorilor vin la prima ora si se ajunge sa stea pana peste ora 10 , cum am patit si eu .

 • Nu e singura instituție unde nu se respectă programul dar asta-i ROMÂNIA

 • Cat venin puteti varsa. Si asta fara ca macar sa faceti o minima verificare a informatiilor pe care le aruncati in spatiul public. Cum puteti sa spuneti ca minte in legatura cu mersul in teritoriu fara sa va informati inainte?

 • “Ar fi fost bine ca domnul reclamant să fi vorbit direct cu mine, eram aici, ne-am fi pus mai ușor de acord. Chiar și acum, după ce vi s-a plâns dvs., îl aștept.”
  ne-a declarat Adriana Crăciun, directorul Centrului de Transfuzii Buzău

  Sa se puna de acord ca ce?
  Sa ii spuna personal, la misto, CIOCU MIC CA SUNTEM LA PUTERE? sau PENTRU CA PUTEM?
  Si de ce il asteapta, simte nevoia sa se umfle putin in pene ca are spate de la partid si ea taie ea spanzura dupa bunul plac si singura lege si singurul regulament e cel ce vrea fizicul ei?

 • Sunteti voi oameni rai, nu intelegeti ca programul incepe de la 7:30, dar de atunci pana pe la 8:30 e rezervat sesiunii de cafelute si barfa, desigur si aici prezenta e optionala pentru angajati la aceasta sesiune de munca bugetofaga.
  Programul cu publicul incepe dupa sesiunea de cafelute si barfa, cand s-o termina ea, ca nu are ora de sfarsit batuta in cui, e doar orientativa, e in functie de ce aventuri au de barfit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.