Reclamație la Berca: „Se depozitează deșeuri toxice pe marginea drumului”. Primarul din Berca: „E o glumă bună! Sunt contragreutăți de la mașina de spălat!”

Dimulești e o stradă și un sat din comuna Berca. E situat înspre Joseni, de la intersecția drumului spre mănăstirea Rătești, în dreapta. E și drum peste niște tuburi și punte peste apă. Mai mulți localnici din Dimulești au reclamat la buzoienii.ro faptul că pe marginea drumului au fost aduse și încă se mai aduc mai multe deșeuri considerate toxice. 

„Să veniți aici să vedeți și să mirosiți. Chemăm și Garda de Mediu. Toate plăcile și cutiile astea au un miros suspect și sufocant. Sunt aduse cu camioanele de un sătean care locuieste în sat la nr. 207, cu acordul tacit al primarului. Modul în care sunt depozitate a produs surparea malului. Pomii din mal au fost tăiați, favorizând surparea”.

În schimb, noul primar din Berca, Ionel Dobrița, susține că plăcile respective sunt curate și că vor avea un rol benefic pentru comunitate:

„E o glumă bună, asta, că ar fi toxice. Plăcile respective din beton sunt de la mașinile de spălat. Mai exact sunt contragreutățile pe care le are fiecare mașină de spălat ca să nu o ia din loc atunci când se învârte centrifuga. Sunt de beton, au cam aceleași dimensiuni, sunt precum pavelele. E bătaie pe ele, le luăm nu doar noi, ci și alții, de la Greentech de la Frasinu.  

Întrebați la Costești sau la Țintești, ei au luat cele mai multe pentru că sunt aproape. Acolo se dezasamblează mașinile de spălat date la fier vechi. Am luat și noi pentru că vrem să consolidăm malul care a luat-o la vale cu ele. Și ieri am fost acolo, la Dimulești, se lucrează la proiectare pentru a consolida terenul și repara drumul. Deci, nu e nimic necurat la mijloc, încercăm să facem bine. Sunt niște certuri între ei, sătenii de acolo se dușmănesc, de-asta au reclamat la dvs”.

Primarul a fost reclamat și că „îi face fântână la poartă, celui care aduce cu camionul aceste deșeuri toxice”. Primarul Dobrița a răspuns că „fântâna e de utilitate publică, merită reparată pentru ca localnicii să aibă o rezervă în caz că sunt probleme cu apa de la robinet. Fântâna e veche, din bolovani care mai cad, o s-o facem din tuburi”. 

 

 

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.