Reclamație: „Se toarnă asfalt, fără a se freza stratul vechi”. Iată unde se întâmplă, dar și explicația drumarilor

Un cititor, căruia îi mulțumim, ne-a trimis la redacție mai multe fotografii care ilustrează faptul că se asfaltează fără a mai fi frezat stratul de dedesubt.

Din imagini se poate lesne observa, după marcajul de pe mijlocul drumului, că asfaltul nou se toarnă peste cel vechi.

„Se întâmplă la Poșta Câlnău. De ce de la Mărăcineni la Potârnichești a fost frezat vechiul strat și în Poșta Câlnău nu ? Noul strat are aproape 10 centimetri. Încă două-trei asfel de asfaltări și nu vom mai vedea vecinii de pe partea cealaltă”, e mesajul trimis de cititorul buzoienii.ro.

O surpriză plăcută, de această dată Leon Velicu, directorul Secției Drumuri Naționale de la Buzău, a explicat această situație, ieșind din închistarea manifestată până acum față de presă:

Leon Velicu (Foto – Jurnalul de Buzău)

„Da, așa e, la Poșta Câlnău se toarnă strat nou de uzură peste cel vechi. Dar, nu e un lucru rău, ci unul bun. În acest fel va crește capacitatea portantă a drumului. Între Mărăcineni și Potârnichești s-a procedat la frezare întrucât pe anumite sectoare existau degradări majore ale stratului de uzură. Dar, la Poșta Câlnău, asfaltul se prezenta bine, chiar dacă s-a turnat cu 10-12 ani în urmă. Era păcat să-l înlăturăm. Nu cred că acești 4-5 centimetri în plus care se toarnă acum constituie o diferență așa mare de nivel. Turnăm acest strat nou atât pentru o crește capacitatea portantă a drumului, dar și pentru noul strat e mai rugos, iar aderența pneurilor la drum va crește”.

În aceste condiții, reporterul buzoienii.ro nu poate decât să le mulțumească, lucru rar, e drept, celor de la Drumurile Naționale.

Citește și articolul: Str. Al. Marghiloman. În aceste zile e foarte rău, dar va fi bine!

În primul rând pentru că întrețin drumurile și, a doua oară, pentru că, iată, poate exista dialog, iar oamenii pot asculta și înțelege explicațiile.

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.