Recunoaștere oficială. Declarație a ministrului Educației în această seară

​Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat în această seară că școlile vor rămâne închise până după Paște.

„Deocamdată nu avem niciun termen pentru perioada de închidere a școlilor, dar în perioada de stare de urgență școlile or să fie închise. În perioada asta este clar că o să avem școlile închise. Până după Paște școlile sunt închise”, a declarat Monica Anisie.

Unii dintre profesorii din Buzău cred că anul școlar actual s-a încheiat și că „în cel mai fericit caz, ne mai vedem în septembrie!”.

„Sperăm să ne înșelăm, dar – sincer – nu credem că se va mai învăța până în iunie. Vedeți și dvs., inclusiv specialiștii admit că vârful de îmbolnăviri se va atinge în România peste o lună, două sau chiar trei. Exact, nu știe nimeni. La cum se vede situația acum e greu de crezut că școlile se vor mai deschide semestrul ăsta. Ne vedem în septembrie, în cel mai fericit caz”, au admis mai mulți profesori din Buzău.

Șerban Iosifescu – cercetător în științele educației și președinte ARACIP:

Cred că ar trebui să ne gândim foarte serios la prelungirea (în mod excepțional) a anului școlar, dacă închiderea forțată a școlilor va continuaChiar cu prețul ca elevii și profesorii să aibă câteva săptămâni în minus de vacanță iar examenele să se dea, pe căldură, în clase fără aer condiționat”.

Varianta lui Iosipescu pare la momentul actual una optimistă, aceasta presupunând eradicarea coronavirusului în România undeva prin luna mai

Emoțiile cele mai mari le au unii dintre elevii de-a opta și de-a douăsprezecea care riscă să nu poată susține „capacitatea” respectiv bacalaureatul. Mulți sunt și cei care zic merci, întrucât se consideră nepregătiți pentru susținerea examenelor.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.


loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.