Recuperare bani asigurare auto: Cum puteți recupera banii pe RCA?

Știați că în momentul în care vindeți mașina vă puteți recupera banii rămași în contul primei de asigurare? Scoatere din evidenta auto sau procesul de vanzare – cumparare sunt principalele două cazuri în care un proprietar auto poate primi înapoi valoarea contractului RCA pe ultimele luni rămase din asigurare.

Dacă sunteți curios ce presupune procesul de recuperare bani asigurari RCA, vă invităm să rămâneți alături de noi până la finalul acestui material. Vom discuta punctual despre condițiile prin care puteți restitui banii de pe polita de asigurare RCA, care sunt etapele de restituire și care este excepția de la regulă. Să începem!

Restituirea primei de asigurare: cum se face?

În cazul în care ați plătit pentru o asigurare auto obligatorie sau facultativă pentru o perioada mai mare decât ați folosit mașina, puteți recupera banii de asigurare. Nu aveți nevoie decât de buletin, cererea adresată asiguratorului dumneavoastră și câteva acte pe care urmează să le specificăm în rândurile următoare.

Contractul de asigurare poate fi recuperat parțial, dacă nu în întregime, în funcție de perioada în care ați folosit polita de asigurare. Cu toate acestea, este important ca înainte de a solicita recuperarea banilor să nu fi produs niciun accident auto pe perioada derulării contractului RCA.

Citiți mai departe acest articol și veți afla ce trebuie să faceți pentru a înainta procesul de recuperare bani asigurare auto, în cazul în care v-ați vândut autoturismul sau l-ați scos din circulație.

Recuperare bani asigurare auto: etapele pentru restituirea asigurării

Indiferent că sunteți titularul mașinii sau noul proprietar, pentru a primi banii pe asigurare trebuie să faceți dovada vânzării, respectiv cumpărării autovehiculului sau să prezentați dovada de scoatere din evidenta.

Ulterior, pentru a continua procesul de recuperare bani asigurare auto trebuie să luați legătura cu asiguratorul dumneavoastră (în cazul în care sunteți cel care vinde masina) sau cu asiguratorul vânzătorului (dacă sunteți cumpărătorul) și să completați o cerere de restituire a primei de asigurare pentru perioada de valabilitate ramasa.

Alături de cerere, asiguratul trebuie să pregătească o copie după polita de asigurare și cartea de identitate în original. Acestea sunt actele obligatorii pe care trebuie să le pregătiți la vizita pe care o faceți firmei de asigurări.

În baza acestor documente, asiguratorul analizează cererea și în cazul în care acceptă restituirea primei de asigurare este obligat să facă plata asiguratului în termen de 7 zile de la înaintarea cererii. Transferul cotei financiare se face pentru perioada contractuală nefolosită în baza poliței RCA.

Puteți recupera prima de asigurare și pentru politele CASCO

Diferit de un RCA, pentru politele CASCO va trebui să semnat în plus și un act adițional în care noul proprietar primește identitate de deținător de drept al autoturismului. Doar în acest fel se poate înainta procesul de recuperare bani asigurare auto pentru contractul CASCO.

După semnarea acestui act adițional, vechiul proprietar poate înainte procesul, care se aseamănă în totalitate celui pentru asigurarea RCA. Dincolo de valoarea contractelor actuale, noul proprietar, în cazul în care are un istoric mai problematic decât vechiul proprietar, va trebui să mai suporte adițional niște costuri în plus.

Cazuri excepționale în care restituirea primei de asigurare nu e posibilă

Înainte de a trece la excepția de la regulă, trebuie să facem o mențiune referitor la documentul de recuperare bani asigurare auto. Înainte de a solicita firmei de asigurări să vă recupereze banii pe polita, asigurați-vă că faceți această solicitare în termen de 2 săptămâni de la semnarea contractului de vânzare-cumpăarare sau de radiere auto.

Revenind la restituire și la situațiile în care banii pentru perioada de valabilitate a politei nu se pot recupera. Asiguratul nu poate spera la restituirea banilor în cazul în care masina se află în leasing. Compania de asigurari poate respinge cererea pe baza acestui lucru.

Chiar dacă masina poate fi vândută în termenul contractului de leasing, plata primei de asigurare rămasă valabilă nu se poate restitui. Noul proprietar va trebui să încheie o nouă asigurare RCA pentru vehiculul pe care l-a achiziționat.

Aveți nevoie de o asigurare? Încheiați simplu și rapid un RCA sau CASCO!

Acum este mult mai simplu să încheiați asigurari auto. Puteți accesa platforma Pint.ro unde puteți să folosiți cel mai performant calculator RCA. Tot aici veți găsi informații suplimentare despre orice tip de asigurare.

RCA sau CASCO? Orice variantă ați alege, metoda de plată este la îndemâna oricui. Puteți opta pentru plata online cu cardul, cât și pentru ramburs la curier. După efectuării plății, veți beneficia de asigurare în doar câteva minute. Alegeți să mergeți întotdeauna la sigur cu Pint.ro!

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.