Refuză masa, cazarea, civilizația pentru cerșit și băutură

Trei din cei cinci oameni ai străzii, identificați în acțiunea de ieri, au refuzat ajutorul.

„Plecați de aici, lăsați-ne în pace, nu ne interesează”, au răspuns aceștia autorităților.

La precedenta acțiune rezultatele au fost și mai proaste. Doar unul din șase homeleși a acceptat să fie spălat, îngrijit, hrănit și cazat în adăpostul Primăriei Buzău.

„În ciuda frigului, preferă să rămână în stradă, să trăiască din cerșit. În stradă pot consuma alcool, în timp ce în adăpostul primăriei trebuie să respecte anumite reguli”, e explicația refuzului, găsită de reprezentanții Direcției de Asistență Socială a Primăriei Buzău.

Luați mai mult cu forța. Cu mare greutate au fost ridicați ieri și cei doi oameni ai străzii care au ajuns în adăpost

Foto Comparație. Cum e în adăpost

Citește și:

loading...

9 comentarii la „Refuză masa, cazarea, civilizația pentru cerșit și băutură

 • Dacă au venit peste ei cu camere și 5 oameni normal că nu au vrut, trebuia să meargă un asistent și maxim un jandarm/polițist local

  Răspunde
 • Drepturile omului. In Vest sunt pline strazile cu sute de mii de drogati care primesc pana si droguri de la stat, ca cica ii protejeaza sa nu moara de la drogurile proaste de la dealeri. Oamenii normali muncesc, iar statul cumpara din munca lor droguri pentru aurolaci. Asa vom ajunge si noi, ca suntem presati din ce in ce mai tare. Conditii pentru talhari, drogati, nebuni, devianti sexuali etc, strans cureaua si munca silnica pentru omul normal.

  Răspunde
 • E tragic ceea ce se întâmpla ,dar vina este a noastră , a tuturor… Acești cetățeni trebuie depistați imediat ce apar , ajutați in primele zile…altfel devin cu toții dependenți de alcool…Un control iarna….este ca o picătură într-un ocean. Exista un domn la gară, care pare bolnav, ordonat si nu cerșește…Cum sa il ajute un om obisnuit , cand Poliția Gării e la doi pași si nu se sesizează ??? Unde să se adreseze un om obișnuit care vrea să ajute ???
  Ce Direcție poate ajuta ??? Câtă implicare activă a statului există în această problema ???
  Dacă nu ne trezim, vom deveni cu adevărat un popor tribal dacă nu cumva am devenit deja…
  Involuția este evidentă…

  Răspunde
 • ,,,, oameni sunt și ei , păcat că avem grijă să îndopăm ( plimbăm) câinii și pisicile !

  Răspunde
 • Ți se dă, dar nu ți se bagă și în traistă.

  Adică, cf. articolului, oamenilor li se dă șansa la o viață mai bună însă nu pot fi obligați să trăiască mai bine, dacă ei nu vor. În anii trecuți, personal am trecut prin niște perioade și tranziții ale vieții mai grele dar și dure, puteam ajunge în cel mai rău caz ca ei însă, am dorit să fiu ajutat (cu toate că o parte din mine parcă nu vroia, nu știu ce m-a încurajat) și iată că îmi va fi din ce în ce mai bine. Din păcate, nu și toți prietenii mei cu problemele lor au dorit asta, chiar de le-am zis și arătat rezultatele mele, în sensul că se poate, n-am avut cu cine, ei așa vor să trăiască și nu am ce le face.

  Răspunde
 • sa ii bage la duba si apoi la beci, astia se pisa si se caca pe strada…..(mai ales aia din poze)

  Răspunde
 • Vorbiți prostii!
  Totul pleacă de la lipsa de educație. Acești oameni, de regulă, nu au școala, nu știu ce este rău și ce este bine. Trăiesc în lumea lor pentru că familia și societatea i-au abandonat la un moment dat, dar nu pot fi forțați să fie ca noi, să respecte reguli, legi, să fie oameni de nădejde ai societății. Se mulțumesc cu ce primesc de pomană, și refuză să fie ajutați.
  Atunci când refuză ajutorul, nu putem să învinuim autoritățile în niciun fel, că s-au dus mulți și nu doi inși, că nu s-au dus cum trebuie și tot așa. Nu!
  Noi putem să nu mai dăm de pomană nimic unor astfel de oameni.

  P.S. Cam bogată masa de la centru. Se știa că vine presa în vizită, altfel, bate vântul pe mese, doar angajații centrului nu cumpără din oraș…

  Răspunde
 • O sa ajungem cerșetori in prpiile noastre case …scuze 25% din romani sunt deja…..tot ce se intampla este ca ….vine craciunul si da bine …..de foame se moare si vara…..

  Răspunde
 • Ce nu se zice e ca acel centru are regim de penitenciar, asta fiind marea piedica in a atrage oamenii sa calce pragul.
  Nu o sa vezi oameni care sa semneze singuri ca vor in penitenciar.
  Afara au ramas cei care prefera sa stea liberi in frig si mizerie decat sa isi vanda libertatea pe o masa amarata.
  Nu mai zic ca e si o mare problema de management acolo… o data intrati acolo risca sa fie inchisi in aceeasi camera cu niste nebuni si sa se trezeasca in miez de noapte injunghiati sau batuti mar de colegii de celula… parca acum vreo 2 ani s-a si intamplat ceva de genul asta acolo.
  Probabil daca era administrata si abordata altfel situatia ar fi fost mai multi doritori sa se cazeze acolo, dar in conditiile actuale nici nu e greu de inteles de ce evita. Prin tari considerate mai civilizate acest tip de centre sunt organizate in regim deschis, vine omul, se spala, isi spala, eventual primeste si o masa si apoi isi vede de viata dupa cum considera.

  Cum zice si cel de mai sus, pare cam bogata masa, sper ca era doar pentru sedinta foto, ca altfel inseamna ca s-ar face o gramada de risipa alimentara acolo… bine risipa sunt si salariile uriase pe care le au cei ce au cartea de munca la centru si din care jumatate din ei doar vin sa ponteze ziua si aia e toata munca lor.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.