Regulamentul parcărilor rezidențiale se va aplica și la case!

Premieră în Buzău.

Noul regulament al parcărilor rezidențiale, aflat în dezbatere publică, face pentru prima dată referire și la deținătorii de mașini care locuiesc la case.

În fotografia de mai sus apar marcate primele locuri de parcare rezidențială în dreptul unor case

Invitat aseară la Campus TV (vezi AICI), primarul C-tin Toma a fost întrebat de un telespectator dacă sistemul parcărilor rezidențiale se va extinde și la case.

C-tin Toma, primar mun. Buzău: „Nu, deocamdată nu, deși avem solicitări. Noua prevedere din regulament vizează cazurile în care – în apropierea blocurilor – sunt și case. Vă dau ca exemplu capătul străzii Viitorului. Era normal să le dăm și celor de la case posibilitatea de a solicita loc de parcare în caz că nu au loc în curte”

Astăzi, reporterul buzoienii.ro a mers în capătul străzii Viitorului (intersecție cu Patriei). Într-adevăr, pe acest segment de 50 de metri sunt și câteva case

Noul regulament, aflat în dezbatere publică poate fi consultat mai jos.

Primarul C-tin Toma i-a îndemnat pe buzoieni să-l parcurgă și să vină cu propuneri de îmbunătățire:

Pr.39-modificare-Regulament-parcari

Citește și:

loading...

10 comentarii la „Regulamentul parcărilor rezidențiale se va aplica și la case!

 • Tot nu este corect. Cei care locuiesc la case și au intrare în curte pentru garaj vor abuza de privilegiu gratis și își vor parca a doua mașină sau chiar și a treia în dreptul porții.
  Explic: o mașină în curte și a doua în dreptul accesului. În alte țări chiar dacă ești proprietar și ai garaj , nu poți parca altă mașină în dreptul garajului personal ( chiar dacă este mașina ta )

  Răspunde
  • Dupa nume, pari venit de prin Bangladesh. Asa o fi pe la tine p-acolo! Ia scoate banu’, muta-te la curte si apoi reia rationamentul pe care l-ai debitat! E plina lumea de d-astia care nu dorm noaptea de grija altora si li se pare ca nu li s-a dat destul. Trezestete! Nu mai ravni la ce au alti, incearca sa faci tu singur, nu mai astepta sa ti se dea!

   Răspunde
   • Te deranjează? Ești rasist? Sunt BUZOIAN născut și crescut la marmură , nu ca alți parveniți de pe la țintești și de unde ați descălecat voi comuniștii .
    Am 2 case și un apartament. Plus două mașini. Pe barba mea. Nu a ta. Plătesc tot ce e de plătit și nu mă deranjează să plătesc atâta timp cat este o măsură care se aplică tuturor în mod echitabil și nepreferențial. Nu știți să faceți diferența între o critică constructivă și atacurile pe care le lansați pe aici aiurea .

    Răspunde
  • Tot mi se pare corect. Eu m-am lepadat de bagatul masinii in curte dupa ce au inceput toti de la blocurile din jur sa imi blocheze poarta de acces.

   Răspunde
   • Mergi seara undeva (că deh, unii doar seara avem timp sa facem chestiile pe care le mai are omul de făcut prin viață, pe lângă serviciul cu care suntem ocupați in timpul zilei) și deși un sfert de parcare e goala, nu poți lăsa mașina pe un loc gol fiindcă nu știi dacă nu cumva între timp apare proprietarul, nu poți lăsa mașina nici prin locuri nemarcate fiindcă acolo, aproape fără de excepție va fi ilegal apoi te trezești cu avertisment de la poliția locală, care te invita pe la ei sa le dai 1500 lei fiindcă ai blocat cale de acces, trotuar, etc.
    Străzile marginite de case sunt ultima speranță în multe situații dar, se pare că va „remedia” tovărășia de la palat și acest aspect.

    Răspunde
 • Pe strada BISTRITEI, de la biserica Banu pana la intersecția cu str. Bucegi, de ce nu se dau locuri de parcare celor ce locuiesc la bl. AVICOLA si bl. 1 și 2 HASDEU?

  Răspunde
  • Vino sa vezi cum e pe strada Agriculturii…transformata intr o parcare a celor de la blocurile din Micro 5…iar daca cineva merge si indrazneste sa parcheze acolo.. E dezastru.. Scandal.. Cauciucuri taiate.
   Asa e corect?!?

   Răspunde
 • Ca de obicei, o masura egalitarist-comunistoida!
  Ce treaba ai tu, primarie, sau voi astia care stati la bloc, cu curtea omului care sta la casa? A platit pentru ea si plateste in continuare impozite! Omul e PROPIETAR! Face ce vrea cu ea! Ce-i asa de greu de-nteles ca, punand conditii pe curtea lui, e casi cand, onor domn primar, ar veni si ti-ar spune ce trebuie sa depozitezi in apartament!
  Da, e corect sa-l pui sa plateasca daca vrea sa parcheze pe domeniul public, dar nu poti pune conditii legate de ce poate, sau nu, sa faca pe proprietatea lui!
  Asta e cel mai crunt bolsevism! Aduce cu ideea aia bolsevica, ca daca ai spatiu locativ mai mare de x mp, trebuie sa mai primesti si pe altii in casa la tine!

  Răspunde
  • Face ce vrea în curtea lui dar atâta timp cat parchează pe drumul public (chiar dacă este în fața casei) de ce ar fi mai favorizat față de cei care plătesc parcarea și să nu fie taxat.?

   Răspunde
 • În ,,fata porții” se cheamă DOMENIU PUBLIC și administrația locala poate percepe o taxa pentru ocuparea acestuia.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.