Reporter: „De unde sunteți ?” Șef de echipă: „De la Chișinău!”

Accentul moldovenesc al șefului de echipă, inclusiv cu influențe rusești, i-a atras atenția reporterului buzoienii.ro.

Dialogul s-a purtat pe strada Transilvaniei, porțiunea Simileasca – unde se reabilitează trotuarele. Pentru prima dată de când acestea au fost înființate.


De unde sunteți ?”

„De la Chișinău!”

„Adică… din Basarabia ?”

„Da, suntem în jur de zece inși. Lucrăm de mai multă vreme pentru Troia. Mergem unde au ei lucrări. În Vrancea, la Brașov… Am lucrat de exemplu trei ani la Făgăraș, la Cetate. Acum am terminat acolo și am venit la Buzău”.

„Și cum e ?”

„Suntem plătiți mai bine ca la Chișinău. Dar, știți cum e, ne e dor de casă. Plecăm la două-trei luni, de sărbători…”

Ce ziceți ? Facem Unirea ?”

„Asta vrea Maia Sandu. Eu zic să le facem pe rând. Mai întâi să intrăm noi în Uniunea Europeană. Că la noi e și mai mare nevoie de bani, de proiecte cu fonduri europene. La noi e sărăcie, jumătate din țară a plecat la muncă prin Europa. Mulți nu cred să se mai întoarcă vreodată”.

„Cu lucrarea de aici cum stați ?”

„Bine. De săptămâna viitoare începem să turnăm și aici placa. De asemenea, continuăm și pe partea cealaltă. De exemplu, acolo unde nu e deloc trotuar, vom începe și acolo de luni”

Ce ziceți de fotografia de mai sus ? Muncitori de la Chișinău în timp ce repară trotuarele în Simileasca! Sub privirile localnicilor
După ce s-a refăcut carosabilul, cu doi ani în urmă, în această toamnă a venit și rândul trotuarelor pe segmentul dintre fabrica de bere – ieșirea din oraș spre Vernești
Reabilitarea trotuarelor e importantă practic pentru localnici, dar și estetic pentru oraș. Imaginea Buzăului dinspre Brașov va fi îmbunătățită semnificativ în următoarele luni

Citește și:

loading...

11 comentarii la „Reporter: „De unde sunteți ?” Șef de echipă: „De la Chișinău!”

 • După Metanef spre oras se face trotuar sau rămâne gardul ăla și oamenii merg pe drum printre camioane?

  Răspunde
  • Se face. Chiar la asta s-a referit prima data domnul de la Chișinău.

   Răspunde
 • Dă-mi pace cu intrarea în Uniune. Am mers în RM și așa țară curată, cum și Serbia, rar mi-a fost dat să văd. Vârseț, Bălți, Chișinău și nu numai, orașe curate de orice urmă de „Uniune” și în prag de 2024. O avea traiul poate mai greu, dar nu te grăbii să te mândrești aici.

  România, din țara cu multe bogății cândva astăzi a ajuns să mai aibă doar câteva ajunsă o pacoste care și-a pierdut multe pentru niște bani de așa-zise modernizări și ceva locuri de muncă, din care multe poate doar pe relații, ăștia îți fac una dar îți iau două. Am stat în București destui ani și din orașul ăla relativ simplu și onest, a devenit un putregai la momentul actual ca și Buzăul. Nici nu știu încotro s-o mai apuc.

  Românii au intrat doar pentru bani, dar intrarea asta a venit și cu destule consecințe.

  Așa că domnul să se gândească mai bine, să nu devină și RM o țară care să-și piardă tradițiile și bogățiile pentru un bulevard și un autobuz nou, doar că UE strânge niște bani de la toate țările apoi unii cer, ca românii, care dacă ar da 100 lei ar primii 300, dar trebuie să de-a înapoi 500 și dă…

  Răspunde
  • În urmă cu câțiva ani raportul era următorul: România dădea 1 leu și primea înapoi de la UE 7! Problema e doar că nu eram si nu suntem noi în stare să luăm mai mulți bani. Vezi cazul ciotului din A7 din mun. Buzău.

   Răspunde
 • Singura speranță ca românii s-o ducă mai bine în propria țară bogată în resurse este ca UE să facă implozie. Atât timp cât România este membră UE nu este altceva decât o colonie stoarsă de resurse ca o lămâie și piață de desfacere pentru produsele occidentului colectiv. Asta înseamnă încremenire în subdezvoltare.

  Răspunde
  • Nu ar fi ideal sa fim sub umbrela „mama Rasia”. Am fi fericiti, am avea tancuri pe strazi cu care sa ne jucam de-a v-ati ascunselea… Ah, ce frumos ar fi!!! Sunt atat de trist … mama Rasia ar pune mare pret pe prietenia noastra, am fi ca o mandarina mica si coapta pe care ei doar ar strange-o asa un pic, cat sa vada o picatura dulce de nectar, pe care ei doar ar gusta-o si ar tine-o sus pe raftul dorintelor pentru „mai tarziu”.

   Răspunde
 • @ADK : Republica tot va intra intr o uniune: ori UE ori cu România iar dacă nu vor nici așa nici așa ii vor uni rusii cu ei. Dar fata mare nu rămân.

  Răspunde
 • stalpii de electricitate raman tot pe.mijlocul trotuarului ?

  Răspunde
 • Pixele, taci naibii din gura si marsh la paradisul rusesc, nu te mai chinui pe aici. Vorbesti numai din povesti si postezi numai din copy-paste.

  Vad ca nimeni nu stie/scrie pe aici de cate ori a crescut PIB-ul Romaniei de cand suntem in acele aliante hulite. Asta nu va convine. Era mai bine ca RM, ai nimanui ?!
  Ala cu strazile curate din RM,…..mergi acolo, pe 150 USD si mai vorbim. De bine ce le e, tarisoara aia e goala acum, toti tinerii au emigrat de mult. Dar aia e, cand gandesti ca o oaie…

  Răspunde
 • Îți trebuie o doză imensă de inocență ca să crezi că reintroducerea controalelor la frontiere ține de teama de terorism și nu de o iminentă rupere a Europei în bucăți. Și nu politicul este principala problemă ci economicul.

  Răspunde
  • Tati, din EU am tras 60 miliarde Euro din 2007 si pana acum. Net !
   Am avansat enorm ca si natie de atunci. Bine, cine a muncit orijinal.
   Cine a frecat-o pe la buget cu copy-paste, e alta mancare de peste.
   Unul care behaie….:))))

   Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.