Reporter criticat! „Cum adică a traversat neregulamentar ? Ați văzut cumva dvs. vreo trecere de pietoni prin zonă ?”

Sâmbătă seară, Olga Cornescu, o femeie de 55 de ani din Săhăteni a murit pe loc.

Aceasta a fost izbită în plin de un autoturism aproape de locuința sa, în intersecția din imagine.

„Traversare neregulamentară”, au fost primele informații venite dinspre Poliția Rutieră, preluate de reporter.

În orele care au urmat, reporterul a fost acuzat de superficialitate prin mai multe comentarii ale unor localnici.

„Cum adică traversare neregulamentară ? Cum să traversezi regulamentar dacă pe toată lungimea străzii Școlii, de peste 1,5 kilometri, nu există nicio trecere de pietoni. Și apoi, v-ați interesat cumva dacă șoferul a respectat  limita de 50 de km/h în localitate ? Că nu prea pare, la cât de tare a lovit-o pe Olga”.


„Acolo, la monument, trebuia o trecere de pietoni. E și stație de autobuz, e și intersecție”, au fost două dintre comentarii.

Reporterul și-a însușit critica și s-a interesat. Într-adevăr pe șoseaua care pleacă din DN1B prin satul Săhăteni înspre Năeni nu există nicio trecere de pietoni.

Dar, acest fapt, nu-i deloc excepțional. Dimpotrivă, e un lucru comun ca pe drumurile din interiorul satelor românești să nu existe marcaje și nici indicatoare.

Expresie a faptului că modernitatea se mișcă încet și nu a ajuns încă prin localitățile „de la  țară”.

„Îmi pare rău, dar femeia e singura vinovată. Nu trebuie căutate alte cauze. Când traversezi strada te asiguri. Nu se poate ca la fiecare intersecție cu cîte o uliță a drumului principal să faci trecere de pietoni. Sunt astfel de ulițe la fiecare 30 de metri”, a sunat și o părere contrară.

Rămâne ca și dvs. să opinați asupra acestei teme. Dacă e o necesitate ori doar un moft ca pe drumurile din interiorul satelor, acolo unde există asfalt, să se traseze – din loc în loc – zebre cu vopsea.

Citește și articolul: Ce reclamă șoferul vinovat de producerea tamponării în lanț de la intersecția str. Caraiman și Vlăsiei

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

6 comentarii la „Reporter criticat! „Cum adică a traversat neregulamentar ? Ați văzut cumva dvs. vreo trecere de pietoni prin zonă ?”

  • Nu există traversare neregulamentară, nu s-a asigurat când a traversat prin loc nemarcat.

  • Imi pare rau pentru victima, dar imi pare si mai rau pentru dovezile de prostie date de cei care clameaza ca nu este nevoie de treceri de pietoni, pentru ca este „la tara”, deci avem de-a face cu… niste tarani!…
    Le recomand sa mearga, sau macar sa vada pe Google Earth cum arata „la tara” in mijlocul Baraganului, in comuna Adancata, satul Patru Frati. Acolo primarul a fost acuzat ca a cheltuit aiurea banii pe semnalizari rutiere. Dar de atunci nu au avut accidente.
    Cu alte vorbe, ne meritam soarta: la ce imbecili alegem primari, meritam, poate, sa mai si murim…

  • Categoric trebuie să existe treceri de pietoni pe toate drumurile interjudețene .Din păcate cei care locuiesc la sate ,nu beneficiază de așa ceva .Ce mă miră este ,că deși sunt drumuri periculoase ,cu restricție de viteză ,Primarul localității nu acordă o brumă de bani pentru a face asemenea semnalizări .Cât poate să coste niște linii trase pe asfalt din loc în loc și pe șoselele care străbat localitățile de la sate ?

  • Domnilor nu ba mai agitati ca sampania.In nici o tara din lume si in nici un oras nu o sa vedeti marcaje pietonale la fiecare colt de strada.Comentatorii oraseni traiesc cu capul in nori si nu vad lipsa marcajelor care NU sunt obligatorii .Traversarea se face la orice colt de strada dupa asigurare.Toate arterele principale au zebre ,indicatoare de presemnalizare si semnalizare,semafoare ,dar strazile mici din cartiere nu au ,si asta decand lumea si pamantul .Va inchipuiti cum ar arata un oras cu zebre la ficare colt de strada?Cu atat mai putin ele nu sunt obligatorii in mediul rural decat pe soselele principale care traverseaza satul.

  • Pingback:

  • M-am mutat la tara de citiva ani. Nu numai pe DN2C se circula cu viteza infermala ci si pe strazile sin sat. Pot iesi copii din curte in fuga fara sa-si dea seama de pericol. In dreptul gradinitei s-au pus in asfalt chestiile alea de cauciuc pe care vitezomanii le-au scos. Doar pe cele care-i incurcau… La trecerea de pietoni, desi este semnalizata, vrei sa traversezi dar nu poti cind vezi ca nu este nici un semn ca soferul ar vrea sa incetineasca. Asa ca, astepti. Sint multe, multe abateri. TARA LUI PAPURA VODA…

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.