Reprezentanții RER SUD vă vor bate la ușă. Iată AICI motivul

Campanie demarată de operatorul de salubritate din Buzău.

RER SUD îi roagă pe buzoienii cu care se află în facturare directă să aplice pentru a primi factura la gunoi pe mail și să plătească on-line.

„Zeci de mii de gospodării au contract cu firma de salubritate, RER SUD. În consecință, lună de lună, ca urmare a tipăririi facturilor emise către clienți se generează și o cantitate semnificativă de hartie. Toate aceste facturi tipărite înseamnă copaci taiați și resurse energetice consumate pentru fabricarea hârtiei. După ce au fost achitate, facturile ajung la coșul de gunoi sau, în cel mai bun caz, în sacul gaben și intră astfel în circuitul pentru reciclarea lor”.

Reprezentanții RER SUD au început să bată la ușa fiecarui buzoian pentru a actualiza baza de date, dar și pentru a le explica abonaților beneficiile facturii on-line

„Acest sistem modern și ecologic este activ de câțiva ani. Din păcate, un număr redus de buzoieni alege modalitatea de a primi factura în variantă electronică și de a o plăti on-line. De aceea am demarat această campanie. Știm că acțiunea este de durată, dar sperăm că izbândim. Orice factură tipărită în minus, înseamnă copaci salvați și oxigent mai mult pentru plămânii noștri” – informare RER SUD Buzău

Facturile pot fi vizualizate pe site-ul RER Sud Buzău înființarea unui cont personal

Tot pentru protejarea mediului, RER SUD Buzău de început de câțiva ani în oraș colectarea selectivă a deșeurilor. În acest fel, hârtia, plasticul, sticla etc. pot fi reciclate. Se obțin astfel un oraș mai curat, dar și un consum mai mic de resurse naturale.

„Modul în care alegem să ne plătim facturile la utilități cu sigurantă influențează calitatea mediului în care trăim. La o primă vedere pare că nu ar avea nicio legatură una cu alta, dar dacă suntem puțin atenți putem observa legatura dintre facturile tipărite pe hârtie, copacii tăiați din care se face celuloza ca materie de bază pentru hartie și depozitarea deșeurilor de hârtie generate de fiecare dintre noi. Așadar, orice hârtie folosită înseamnă resurse naturale consumate, energie rispită și în cele din urmă poluarea mediului prin aruncarea deșeurilor de hartie în locuri neamenajate special sau amestecate cu alte tipuri de deșeuri.

Pe prima pagină a site-ului RER SUD Buzău utilizatorii își pot crea contul în care vor primi facturile electronice

Încurajam buzoienii sa-si achite facturile online și să opteze pentru factura electronică. În acest mod economisesc timp și nu există riscul să piardă factura. În plus, comunicarea virtuala în privința sistemului de facturare și plată este cel mai eficient și cel mai rapid. Am creat pentru buzoieni un sistem ce oferă posibilitatea de emitere a facturilor electronic și de plată a acestora online, prin crearea unui cont pe site-ul nostru, unde pot avea acces oricând la istoricul facturilor, al plăților și unde pot înregistra și noi plăți. Pentru a actualiza baza de date si pentru a primi acordul emiterii facturilor electronic, am demarat o actiune pe teren pe care am cumulat-o si cu una de inventariere a seriilor pubelelor. În acest fel vrem să verificăm starea recipientelor pentru a lua masuri acolo unde situația o impune” – Denisa Hancu, Specialist in Relatii Publice, RER SUD SA.

loading...

3 comentarii la „Reprezentanții RER SUD vă vor bate la ușă. Iată AICI motivul

  • si cu padurile care pleaca din tara cum ramane?

  • De acord cu măsura, dacă aplic pentru factura electronică, cu cît îmi va reduce RER Sud factura, avînd în vedere faptul că lor le scad costurile atît cu editarea cît și cu distribuția și încasarea?
    Am mai fost păcăliți de către această firmă și atunci cînd am trecut la colectarea selectivă, pe care deși am aplicat-o, nu numai că nu am primit nici o bonificație, dar ne-au fost majorate și tarifele (de două ori)!

  • Avem nevoie de colectare selectivă. Ideea este bună, dar punerea în practică la Buzău lasă de dorit. Colectez selectiv de câțiva ani, dar plătesc același preț pentru gunoi la fel ca unii dintre vecinii mei care nu colecteaxa selectiv. Și atunci, întreb: de ce nu sunt stimulați financiar cei care colectează selectiv, dar și de ce nu sunt amendați cei care nu vor să procedeze așa?
    Săptămânal umplu un sac galben, dar alții nu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.