Revine subiectul parcărilor etajate. ANUNȚUL primarului

„Domnule primar, faceți parcări supraetajate. Nu mai avem loc!”

E plângerea nr. 1 formulată de buzoieni, îndeosebi de cei de pe Bd. Unirii – îngrijorați de perspectiva reducerii locurilor de parcare de pe bulevard, în contextul lucrărilor de modernizare.

Vor rămâne două benzi de circulație pe Unirii, dar se reduc locurile de parcare

Toma, anunț: „Facem 6-7 parcări supraterane”

La ultima apariție tv din acest an, la Focus TV, primarul Toma a făcut anunțul mult-așteptat de proprietarii de pe Bd. Unirii.

„Avem în studiu acum și vom prinde în bugetul de anul viitor, realizarea pe Bd. Unirii a 6-7 parcări supraetajate. Pe schelet metalic. E o idee să le facem în locul fostelor centrale termice sau chiar deasupra lor. Planul e de a crea astfel 180-200 de noi locuri de parcare, unde să fie duse mașinile care parcau înainte pe Unirii”

Pe lângă parcările supraterane, Toma a anunțat că muncitorii Urbis Serv vor continua în 2022 să modernizeze spațiile din spatele blocurilor de pe Unirii, iar unele străduțe adiacente vor deveni cu sens unic – tocmai pentru a permite parcarea riveranilor.

Citește și:

loading...

14 comentarii la „Revine subiectul parcărilor etajate. ANUNȚUL primarului

 • Trebuie să ramână și la bordură locuri de parcare. Cine a mai văzut un oraș fără niciun loc de parcare de la N la S ?

 • Ăsta DA anunț!!! Într-un final, după ani de zile… Mai e o speranță se pare. Încep să cred că referendumul a fost ”clocit” și impus spre atenția cetățenilor de alții, ”băeți deștepți”. Ori asta, și Toma s-a executat pentru că ”d-aia a fost pus acolo” dar în dorul lelii și ochii lumii, ORI dorul lelii și ochii lumii e atât cât poate, iar ”accidentele” fericite precum cel cu parcările să fie pur și simplu o întâmplare bună ptr noi.
  Despre chiloțăreala de la balcoane, că se vede sau nu (dacă mergi cu ochii pe cer) din stradă, în epoca mașinilor de spălat rufe cu uscător, a uscătoarelor speciale din blocuri sau a firmelor de spălat rufe, încă nu l-a sensibilizat cu nimic pe Toma? Ăia-s oameni la care nu poți spera, pentru că să-ți usuci rufele în văzul tuturor, la frontul stradal plin cu praf (de la trafic), e dovadă supremă. Serios, ne plimbăm pe bld Unirii cel Nou și…
  Îi ”va veni” și ideea cu mansarde sau semi-mansarde pe blocuri, cu Urbis și subcontractări locale, iar din profit să refațeze blocurile respective (cum trebuie, că pică tencuiala ori bucăți întregi din blocuri și ei pun izolația peste), eventual chiar lift exterior, cu salubrizara subsolurilor și a casei scărilor, că-ș prăpăd…? Să vedem dacă are ”tupeul” să sprijine direct economia locală (prin investiție publică executată cu firmă proprie și subcontractare la ceilalți agenți economici locali), să elimine sau să îmbuneze specula și criza de locuințe mici și medii din piață și să schimbe COMPLET aspectul acestui municipiu ofertant dar mohorât!
  Și îi mai zic ceva dlui Toma, că văd că, nu știu cum, află: Dacă vrea să pună Buzăul pe harta sportului românesc, nu neapărat profesionist, să dea un exemplu național, un restart al sportului de masă, a bucuriei de a face mișcare, de a concura, să înființeze echipă de oină! Copii, seniori, femei, bărbați, nu contează. Județul e cunoscut, pe zona Râmnicului, în acest sport. Într-un an-doi ajungem campioni, oamenii s-ar uita pentru că ar și participa, dacă se dorește. De milioanele zburate cu restul bambilicelor, am fi de neimaginat. Avem tradiție (județul) de campioni, este ieftin, este la îndemână, este sport național. Ce-o mai vrea ca argumente???

 • #Gog Inteleg ca-i ultima zi a anului, dar te-ai apucat cam devreme de bautura…

 • Pentru primărie crearea de ocuri de parcare înseamnă să tragă niște dungi. Și în mandatul trecut , primarul ne-a amăgit cu promisiuni. Și în acest mandat, din care a trecut cca 1 an și jumătate, ne promite. Se pare ca promisiunile prind bine la majoritatea cetățenilor. Va mai aduceți aminte de promisiunea primarului: ” Cât voi fi eu primar, Compania de apa nu se va muta în locația Hotel Crang”. Numai ca mesajul citit printre rânduri era urmatorul „cât va fi Tescaru la conducere, nu se vor muta. După ce vor veni oamenii mei, mutare sediului se va realiza”.
  Asa ca luați aminte la promisiuni.

 • Am spus eu acest lucru si se pare ca prinde contur! Daca primarul acesta face aceste parcări supraetajate, toata stima pentru el si la următorul mandat are votul meu. Despre asta este vorba! Bravo!

 • Cât timp s-a pierdut cu alte „proiecte” inutile….. făcea 10 parcări până acum ! Doar orb să fii să nu vezi câte mașini sunt in orașul ăsta și cât de sufocat e !

 • ~ 200, cam multe ! de ce nu gândim pt 2030 ?.,,,, faceți după numărul de locuitori și rezerva ( de geniu) 15% și să rămână loc pt „ăia” cu bicicleta,, eu zic că se rezolvă cu cel mult 20 ( de sute ) nu cheltuiți banii pe prostii , luați biciclete la copii !!!
  MULȚI ANI CU BINE !

 • E ridicol.. un bloc din Unirii are în mod uzual 8 paliere (parter + 7 etaje). Înseamnă 32 de apartamente / scara unui bloc.

  Revenind la informația tovarășului: „planul e de a crea astfel 180-200 de noi locuri de parcare.. ”

  Să se răspundă la intrebarile: pentru câte scări de bloc vor ajunge acele 200 de noi locuri de parcare și ce procent va însemna din totalul necesar?

 • Văzând extra-comentariul de mai sus vizavi de aspectul exterior al majorității blocurilor cu vedere ” la stradă ” , aș vrea să întreb Primăria dacă în proiectul de reabilitare a Pieții Dacia este inclusă și renovarea fațadei vechilor blocuri din Centru ? Ar fi păcat să rămânem cu pete pe obrazul bătrânelor condominiuri , de la bulină roșie la scorojeala vopselei… LA MULTI ANI tuturor celor care ne întâlnim pe acest forum !

 • Unirii nu trebuie sistematizata ca trafic pana când nu sunt amenajate parcările supraterane. Eventual sa se caute în continuare locații pt suplimentare, dacă cele promise nu sunt suficiente.
  Suntem sătui de promisiuni, dorim soluții urgente, viabile și durabile.

 • E adevarat ca sunt multe, foarte multe masini! La mine in bloc sunt doua doamne care detin cate doua masini cu care mai mult nu circula. Mai sunt si doua familii cu cate doua masini, pentru ca e la moda dar si necesitate pentru unii, asa ca de unde locuri de parcare. Eu ma rog la primarie sa vina mai repede cu concesionarea in zona, asa mai trag si eu nadejde pentru un loc permanent!

 • Andrei si cel ca el e Gica contra, daca ai mesina si circuli cu ea des si te duci si pana la colt la paine cu masina esti om rau ca poluezi, iar daca ai masina si circuli cu ea doar cand ai strict nevoie esti tot om rau ca nu circuli des cu ea. Cum o dai cu ratatii astia nu scapi de criticile lor pline de frustrari de ratati. Alta treaba nu au decat sa stea cu ochii pe fereastra sa noteze cine si cum isi foloseste bunul propriu, ca turnatorii aia din comunism care alta treaba nu aveau decat sa stea sa isi spioneze vecinii. Pune mana si traiti viata ca trece viata pe langa voi cat timp stati ca la parnaie cu ochii pe geam si mori plin de ura ca altii isi traiesc viata si nu stau sa o piarda ca tine.

 • Pentru „MIL” am un comentariu mai putin acid ca al lui, nu sunt frustrat, observator si nici turnator sau Gica Contra… Eu te intreb daca ai avea masina personala nu de firma, cu care circuli zilnic pentru rezolvarea problemelor – nu aprovizionarea cu paine cum insinuiezi, pur si simplu de existenta, vii acasa si din 20 de locuri de parcare 4 sunt ocupate de cele 2 doamne, alte 10 sunt ocupate de 5 familii cu cate 2 masini, noi astilalti aprox. 30 cu cate o masina ce ne facem?!? Hai viteazule, da un raspuns!!!

 • ,,MIL” mi-e milă pentru tine! Esti cel pe care-l descrii in comentariul tau!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.