Rezultate – jud. Buzău. Cine vor fi noii parlamentari de Buzău

Mai jos sunt rezultatele conform numărătorii PSD Buzău după contabilizarea a 88% din voturi. Deci, tabloul final (și oficial) se va modifica nesemnificativ.

JUD. Buzău

PSD 47%

PNL 16,28%

PMP 9,19%

USR 8.92%

AUR 8,18%

PRO România 7%

Notă: pe rândul 2 sunt trecute voturile valabil exprimate, iar pe rândul trei procentele

Constatări

A) Dezamăgire mare la Buzău pentru Pro România. Deși la Buzău scorul este unul bun (7%), la nivel național PRO România nu a trecut pragul de 5%. Voturile și procentele Pro România vor fi împărțite de celelalte partide.

B) Toată țara așteaptă să vadă dacă PMP va trece pragul. Lucrurile sunt la limită, pemepiștii stau în genunchi și numără voturile din dispora. Fără diaspora, PMP e la 4,7%,

Ce urmează. Posibilități

Dacă PMP nu intră în Parlament (nici la Camera Deputaților, nici la Senat) atunci împărțirea mandatelor la Buzău ar fi mai simplă.

Senat: PSD 2 (Lucian Romașcanu și Liliana Sbârnea) + PNL 1 (Vlad Pufu)

Camera Deputaților: PSD 4 (Marcel Ciolacu, Andi Cristea, Romeo Lungu și Laurențiu Țepeluș), PNL 1 (Gabriel Avrămescu), USR 1 (Emanuel Ungureanu) și AUR 1.

Dacă PMP intră la mustață (în Camera Deputaților și Senat) atunci lucrurile se complică mult întrucât PMP Buzău va avea unul din cele mai mari scoruri din țară și nu-i exclus ca Adrian Mocanu și Dorin Bădulescu să închidă ușa pe dinăuntru.

În concluzie, mai trebuie ceva răbdare. Unu, să aflăm situația exactă a PMP, și apoi, doi, să așteptăm distribuirea mandatelor.

loading...

2 comentarii la „Rezultate – jud. Buzău. Cine vor fi noii parlamentari de Buzău

  • Pro-Romania, partidul unuia care s-a facut de ras facand fronda in PSD si baricadandu-se in Palatul Victoria impreuna cu Grindeanu, o nulitate Zero Absolut.
    Cat credea Ponta ca va mai reusi sa minta electoratul?
    Nu merita nici macar acest 7% din partea buzoienilor.

  • Ponta a avut cea mai bună prestație electorală. A vut o prestație bună și ca premier. A căzut între caii serviciilor. Secretarului General și fondatorului Pro Rom. generalul Silviu Predoiu,. fostul șef SIE i s-a administrat o lecție de către „colegii” săi de la serviciul intern. Totuși Ponta merita o corecție. A cerut și obținut un morman de voturi în 2012 spunând la tv că aare nevoie să fie votat masiv USL ca să scoatem în sfârșit UDMR de la guvernarea României. Românii l-au ascultat, i-au dat 60% ca să nu mai aibă nevoie de voturile UDMR pentru formarea guvernului. Stupoare, la 12 noatea când devenise clar că vor avea o majoritatea covârșitoare, românii află de la știri că Ponta se dusese, chiar atunci la miezul nopții la sediul UDMR să negocieze intrarea boanghenilor la guvernare… Ei, aiasta nu putea rămâne netaxată de acei români pe care unii continuă să-i ia drept proști. Victoraș va lua o pauză de 4 ani, dacă nu vor fi anticipate în primâvară… Să auzim numai de bine!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.