Risc de închidere a spitalului din Buzău

Azi, DSP Buzău a anunțat că 24 de pacienți și 5 cadre medicale din Spitalul Județean Buzău au avut test pozitiv la C-19 (din totalul de 32 noi îmbolnăviți la nivel de județ).

Atenție, și ieri DSP a anunțat cifre mari din spital: 18 cadre medicale și 10 pacienți.

Concluzie: În spital e probabil focar de coronavirus (pacienți și personal). Se înregistrează mai multe cazuri decât în cartierul Poștă și la Râmnicelu (unde s-a decis carantinarea comunităților locale).

IPOTEZĂ:

Dacă cifrele mari vor continua și în zilele următoare există riscul închiderii (temporare) a Spitalului Județean Buzău. Asta și pentru că spitalul ar putea rămâne cu număr insuficient de cadre medicale apte. Cele cu C-19 sunt la rându-le internate la spital!

Cum se poate închide spitalul?

A) Pacienții pozitivi C-19 sunt internați la Rm. Sărat (și la București cazurile mai grave)

B) Pacienții care nu sunt în situație gravă vor fi externați

C) Pacienții negativi (dar cu afecțiuni care necesită tratament spitalizat) vor fi mutați la spitale din București (Ploiești, Brăila, etc.)

Închiderea ar putea dura 1-2 săptămâni, după care se va relua activitatea. UPU ar rămâne să funcționeze în acest timp.

Damian, detonează bomba!

Claudiu Damian, manager Spitalul Județean Buzău: „Deocamdată, nu e cazul închiderii spitalului. Dar, ca imaginea pe care buzoienii și-o fac să fie mai largă și mai apropiată de adevăr, trebuie spus că mulți dintre pacienții care vin ca suspecți ies pozitivi la test. Și, sunt din toate zonele județului, nu doar din municipiu! Din cei 24 de pacienți din spital anunțati azi ca fiind pozitivi, în jur de 18 au venit la noi cu una, două, trei zile în urmă!”

Ce presupune asta ?

Spusele lui Damian pot fi interpretate în nota următoare: „Da, pare că e focar la spital, pentru că aici se descoperă, aici vin cei cu simptome. Dar dacă e un focar mai mare și mai adevărat la nivel de județ care ni se relevă la spital unde se prezintă cei cu simptome și unde li se fac imediat teste ?”.

Sunt și buzoieni care găsesc conotații pozitive la : „Așa se face imunizarea, în masă, a populației. După ce majoritatea populației va dezvolta anticorpi va dispărea și virusul”

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/aurastereaca.

loading...

6 comentarii la „Risc de închidere a spitalului din Buzău

  • @Reporter: din comentariul dlui director, tot am o necunoscuta: daca ne uitam pe raportări, vedem ca în dreptul pacienților depistați pozitiv, este precizat “internat…”. Corect? Păi atunci, nu ar trebui să fie direct trimisi către Ramnic sau București? Păi si cum mai sunt internați si pozitivi la Buzău? Ceva imi scapa…

  • Raspuns pt Mircea. Explicatia e că pacientul e internat la spitalul din Buzău până a doua sau a treia zi când vine rezultatul testului și poate fi mutat la Rm. Sărat. În alte țări, din vest, am înțeles că se internează doar pacienții care se simt rău. În rest, dacă ai C-19 și n-ai simptome sau ele sunt suportabile, pacienții sunt trimiși/lăsați acasă în izolare.

  • dar avem incredere in testele facute la dsp buzau? de miercuri a reinceput testarea local si tot de atunci a explodat cazuistica. pe surse, multe teste date pozitiv de dsp buzau, au fost infirmate la spitalele din capitala

  • Rugaminte catre reporter, postati va rog linkul articolului/ articolelor in care edilii/conducatorii judetului sunt laudati pentru masurile luate (cca 2 luni in urma). Informatie necesara unui proiect destinat publicitatii. Daca nu se poate, va rog sa-mi spuneti, ma voi adresa oficial. Multumesc

  • Eu le propun celor care au iesit pozitivi la spitalul din Buzau , dar negativ in Bucuresti, sa dea laboratorul din Buzau in judecata ! Cei care gresesc trebuie sa plateasca !

  • Nu inteleg de ce la finalul acestui articol ingrijorator sunt citati niste anonimi care nu stiu nimic despre nimic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.