Aproape să ne înecăm la mal! Implicare a CJ Buzău

În popor e cunoscută butada „s-a înecat ca țiganul la mal”.

Proverbul risca să-i plesnească acum pe buzoieni în cazul podului de la Vadu Pașii.

„Guvernul a anunțat că nu mai are momentan bani pentru susținerea investițiilor în teritoriu. Efectele pentru podul de la Vadu Pașii ar fi putut însemna amânarea inaugurării pentru anul viitor. Dar nu puteam lăsa să se întâmple așa ceva. Vom pune noi, CJ Buzău, banii necesari finalizării, urmând să-i recuperăm apoi de la Guvern”, a spus azi Emanoil Neagu în conferință de presă.

Mai mult, șeful CJ Buzău a anunțat că a aprobat alocarea a încă o sută de mii de euro pentru realizarea sistemului de iluminat a podului nou și a celui vechi – monument istoric.

„Puteam să-l predăm așa beneficiarului, Primăria Vadu Pașii. Dar m-am gândit că dacă nu facem noi, acum, sistemul de iluminat, așa va rămâne, nu-l va mai face nimeni”, a adăugat Neagu.

Neagu a anunțat că podul va fi inaugurat cel mai târziu la toamnă.

Citește și:

loading...

10 comentarii la „Aproape să ne înecăm la mal! Implicare a CJ Buzău

 • Cel mai bun moment pentru inaugurare este toamna lui 2024. O bifă proaspătă. Ce mai contează 3 ani după 20 de ani de traseu ocolitor? Eram tânăr când am trecut ultima dată cu mașina pe acolo. De atunci au câștigat mulți oameni cinstiți alegeri cu promisiunea ctitoririi acelui umil pod. Oamenii sunt oricum obișnuiți cu podul de tuburi luat de apă frecvent,cu slalomul printre cratere și cu sensul giratoriu al sufletului pe E85. Ba nu e așa. A fost bombardat și traseul ocolitor și lăsat așa ca după lupte crâncene de artilerie prin incredintarea lucrării către învățăcei. Are dreptate șeful CJ. Fără becuri bune nu pot vedea oamenii capcanele în anii imediat următori și primăria îi va lăsa pradă hazardului. Dar să fie becurile bune! Mulțumim binefăcătorilor noștri care nu au avut somn zeci de ani ca să ne fie bine nouă nerecunoscătorilor. Hai Gloria Buzău că bani sunt!

 • Cel mai tare e nenea ăsta de la CJ, „salvatore-dela-patria”, m-a amuzat copios cum și-a lăudat el singur „mărinimia” de a face ceea ce e plătit să facă…

  … te doare mintea cu ăștia, se constipă atâta pentru un rahat de pod, de zici că trimit oameni pe Saturn, nu alta… Vai de capu’ nostru, așa sărmani ne conduc…

  … băi, nene, din banii nostri pe care el îi crede „ai lui” ne pune si beculețe! O, pașă, cât de nătâ… de darnic ești… 😉

  … Cred că Apollodor din Damasc nu mai termina niciodată podul peste Dunăre dacă trăia pe timpul nătărăilor ăstora politici din zilele noastre… rămânea Dacia necucerită, Decebal nu se mai sinucidea, nu mai apărea poporul român și nici urmașii lor, cetă-rromii maneliști, boșco, bârlele, maxi-taxi… 😉 așa ceva… se ducea ‘ulii totul de râpă, poate avea si țara asta altă soartă, ocoleam pe la Viena ca să mergem în Bulgaria, Grecia…

  …vă zic io, dacă nu era băsexu’ si interesele lui, electorale sau de altă natură, nici podul de la Mărăcineni nu era făcut, am fi ocolit și acum pe la Berca sau treceam Buzăul cu pluta. Cu beculețe. Pluta cu beculețe, că le punea nea’ riciu beculețe…

 • Mare dreptate in comentariul lui Notoriu…cum sa faci un pod in atatia ani…vreo 15 la numar!!! Cand in alte state aceasta lucrare durează câteva luni….numai hoti si politicieni mincinoși în România…ne meritam soarta atunci cand votăm numai incapabili….

 • Mira-m-aș! Gestul e lăudabil, dar nu cred că va grăbi finalizarea podului. Tot la 2022 toamna sperăm; bine ar fi și atunci. Cît despre reabilitarea drumului din E 85 pînă la Robeasca/jale este puțin spus, foarte puțin. Tindem să credem că autoritățile au ceva cu noi, votanții lor, ceva rău; astăzi scarifică și după cel puțin 6 luni aștern asfaltul; par că vor să ne facă să credem că tot mai bine era drumul cu gropi; vai de noi și de noi!

 • Ce carcotas este Domnul Neagu. Daca nu făcea el, nu mai făcea nimeni. Dar Domnule Neagu, pe drumul de la autorola până la Robeasca, de ce nu interveniti, ca si acolo, daca nu il face cineva, ăștia de la oil holding nu il va mai termina niciodata. Si totusi chiar dacă domnul Georgica Firon, este pnl.ist , a miscat ceva in comuna asta. Nu mai fiti asa carcotas, si mai iesiti din birou, sa vedeti cum isi bat joc, firmele clientelare ale Cj, de oameni din Vadu Pasii. Au reușit să asfalteze, într-un an de zile la Focsanei o bucată de 600 m . Felicitari firmei oil holding, pentru hotarare si determinare.

 • Ar putea dl Presedinte sa mearga si pe Valea Slanicului. Tot drumul e sapat (gaurit) si abandonat, semafoare peste semafoare la toate podurile si nu lucreaza nimeni, gropi sa-ti rupi masina.
  Nu inteleg de ce au gaurit tot drumul si l-au lasat asa cand mai logic era sa inceapa 5 km, ii finalizau pe aia si apoi mergeau mai departe cu alti 5 km.
  Au facut asa in bataie de joc fata de alegatori, ca alta explicatie nu cred ca e.

 • Se stie foarte bine ca la executarea unor lucrari intre privati, in contract se prevad penalitati de întârziere in caz de nerespectare a termenului de executie. De ce la stat nu este posibil asa ceva?!? Puteti afla d-le Tereaca? Si daca totusi ar fi cuprinsa in contract o asemenea prevedere, cat plateste firma d-lui Vasilescu pentru nerespectarea termenului de dare in folosinta a podului?

 • EXCELENTA FOTO CU DOMNUL ALA CU BICICLETA DVS SUNTETI DE LA PRESA NU!! AICI NICI IN 20…..NU SE TERMINA IN RITMUL ASTA ..SUCCES!

 • Interesante comentarii! Hai tereaca susținător psd răspunde acum!!!!

 • Gropile de pe Valea Slanicului sunt de la conducta de gaze din Maracineni ! Știi tu Auras, că doar tu ai scris anul trecut!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.