Riscă să plătească de două ori mai mult

Scumpire de la 230 la 430 de lei.

Atât ar putea ajunge prețul gigacaloriei RAM de la 1 noiembrie pentru populație.

Prețul real a fost 430 de lei și în ultimele ierni, dar până la 230 de lei (185 lei până în 2017) au pus bani guvernul (în ultimii ani), iar mai înainte primăria.

„Am primit o adresă de Ministerul Dezvoltării prin care suntem anunțați că – din cauza inundațiilor și altor plăți neprevăzute pe care guvernul le-a făcut în 2018 – nu mai sunt bani pentru subvenționarea gigacaloriei. Nici noi de la Primăria Buzău nu avem, nici n-am prevăzut bani în buget pentru așa ceva. O speranță mai e la domnul Ciolacu, dânsul are alte relații la București. Dar dacă nici dânsul nu mai poate rezolva, așa cum a făcut-o în ultimii ani, atunci populația va plăti prețul întreg”, a anunțat C-tin Toma la Campus Tv.

Societatea de termoficare din Buzău se îndreptă încet dar sigur înspre închiderea activității.

Și în 2018, ca și în anii precedenți, peste o mie de locuințe s-au debranșat de la sistemul centralizat, proprietarii optând pentru centralele de apartament.

Municipalitatea nu-și mai permite să oprească dezvoltarea orașului, cheltuind milioane de euro pentru subvenționarea gigacaloriei.

Și nici n-ar fi corect față de majoritatea populației care își plătește integral prețul la gaze, ca o minoritate să fie subvenționată din banii aceleiași majorități.

În ultimii ani, guvernul a mărit pensiile și salariile, astfel că și numărul cazurilor sociale s-a diminuat. Există și posibilitatea ca Primăria Buzău să ajute în aceste cazuri punctuale, dar fără a mai acorda otova subvenție.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!


Citește și:  10 autobuze, 12 ani vechime. Decizie a conducerii Trans-Bus  CLICK AICI   

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

7 comentarii la „Riscă să plătească de două ori mai mult

 • Nu-i problema ,dam bani la moldoveni ca sa saracim buzoienii,halal.

 • ram-ul o gaura neagra !!Trebuia inchis din 1990.dar nici acum nu e tarziu .

 • da multi pensionari au facut imprumuturi ca sa si monteze centrale pentru a diminua costurile marii la ram acolo plateam 600 iarna pe cit la gaz 200 deci se merita sacrificiul. unii nu vor asa le trebuie sa plateasca ca sa se sature de ram

 • Cine a fost om deja s-a trecut pe sistem de gaz, centrala proprie.
  La RAM au ramas doar cei ce stau cu mana intinsa dupa pomeni.
  Lumea vrea sa vina primarul sa le faca pomana centrale si calorifere noi, si apoi o sa ceara pomana la factura de gaz, ca asa e obisnuit romanul, numai cu mana intinsa la pomeni din banii altora… sa nu cumva sa puna mana la munca sa isi cumpere el sau sa faca imprumut sa isi cumpere… mai simplu e sa stai cu mana intinsa, ca primarul iti da, ca vrea sa il votezi si pe lumea cealalta.

 • Ce o sa o mai luati voi in bot PSD , la alegeri

 • Ba Ardiles ,ba sa stii ca debransatii sunt de doua ori mai multi decat ”pomanagii”,asa ca stai linistit Toma este asigurat.

 • Deci chiar mă bucur,noi cum plătim gazele la preț întreg,mai ne încurca și tevile

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.