Româncele de la Buzău au învins selecționata mondială de la CSM București

Succesul neașteptat din finala Cupei României (Gloria Buzău – CSM București 35-29) i-a bucurat pe specialiștii și iubitorii handbalului românesc.

„Bravo, Buzău, România. O echipe de românce a învins selecționata mondială de la CSM București!”.

Acesta e comentariul postat cel mai des de pe pagina de facebook „Handbal feminin” – locul unde se discută cel mai bine despre handbal în România.

La CSM București a jucat o singură româncă – interul Cristina Neagu – în rest doar jucătoare străine (trei olandeze, două slovene, o croată, o muntenegreancă, o spaniolă, o norvegiancă)/

În schimb, la Gloria Buzău au jucat 10 românce (Zamfirescu, Rotaru, A. Ilie, Moroianu, , Subțirică, Savu, Czeczi, Vălean, Petruș, Stoleru) și doar 4 jucătoare străine, din care două portărițe (Vasileuskaia, Petrovic, Nenezic, Betinovici).

Grație evoluției de azi 5-6 jucătoare de la Buzău vor ajunge la națională: Zamfirescu, Rotaru, Czeczi, A. Ilie, Subțirică, Savu. Se adaugă și Bianca Tiron (cea mai bună trăgătoare din România) – care nu a jucat azi, accidentată.

Cea mai importantă ocazie pentru Gloria Buzău de a reprezenta cu succes România va fi în noiembrie – atunci când buzoiencele vor juca împotriva norvegiencelor de la Storhamar barajul de calificare în grupele EHF.

Citește și:

loading...

4 comentarii la „Româncele de la Buzău au învins selecționata mondială de la CSM București

  • BRAVOOOO!
    LA CÂT MAI MULTE VICTORII!
    HAI, BUZĂU, BUZĂU!!

  • Ar trebui sa renuntati la acest comportament primitiv fata de jucatoarele straine

  • Poate se abtine Toma C de la discursuri; asta ca sa nu fuga cei prezenti

  • Pnl ul… Traim vremuri bune cu astia.. Preturi scapate de sub control in tot,salarii pe loc,doar pentru ei..cel de rand NIMIC!!! ..Membrii UE.. Doar la platit, atat! Sa nu poti tu sa ti cumperi o casa, un apartament, tinerii care v au votat ca faceti viitor Romaniei????CUM?? ASA??? vechituri din 1979,cu preturile astea colosale???AJUTATI TINERII SA SI FACA UN VIITOR!!!NU DOAR SA I INJECTATI !!!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.