„România e pe ultimul loc în UE din cauza funcționarilor, pornind de la șefi. Ei blochează dezvoltarea țării”


Astăzi, primarul Buzău a rostit o afirmație care va naște probabil polemici aprinse.

Toma susține că subdezvoltarea României se datorează lucrătorilor din administrația publică, pornind de la șefi și până la simplii funcționari.

Edilul consideră că unii dintre aceștia sunt teribil de pricepuți în a bloca dezvoltarea comunelor, orașelor, județelor și a țării în general.

„Suntem pe ultimul loc în Uniunea Europeană. Mai exact pe locul 27, după ce a ieșit Marea Britanie. Trebuie să facem ceva pentru a ieși din mocirla în care băltim. După doi ani ca primar am descoperit că țara se află pe acest loc din cauza administrației publice. E o surpriză și pentru mine, dar așa e. Mi-am dat seama foarte bine că de pe funcția de primar, șef de CJ, prefect, prim-ministru, funcționar etc. poți bloca țara perfect. Trebuie să facem ceva, să se întâmple ceva bun și în țara asta”, a spus Toma.

Ajuns în administrație după ce a fost un cunoscut om de afaceri la nivel național, Toma și-a făcut un titlu de glorie din a-i face pe angajații Primăriei Buzău să lucreze aidoma celor din privat.

De asemenea, Toma a căutat să reducă pierderile din banul public, iar economiile făcute să le folosească în investiții pentru dezvoltarea orașului.

Primarul consideră că numirea unui general de armată în funcția de subprefect va fi un experiment de succes:

„Era o practică curentă între cele două războaie ca după ce înalții ofițeri își făceau datoria militară față de țară să fie promovați în funcții din administrația publică și din guvern.  Așa cum îl cunosc eu pe domnul general Foca va fi un succes acest experiment și poate modelul de la Buzău se va extinde în România.  Aștept și eu cu nerăbdare să văd cum va lucra domnul Foca, sper să fim în stare să ne ținem după dânsul, să nu rămânem prea mult în urmă. Știu că aveți prea multă viteză așa, dar probabil v-ați mai înfrânat-o de când ați ieșit la pensie”.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!


Citește și:  Primarul din Rușețu se teme că herghelia cu cai de rasă se va desființa. CLICK AICI   

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

12 comentarii la „„România e pe ultimul loc în UE din cauza funcționarilor, pornind de la șefi. Ei blochează dezvoltarea țării”

 • Are mare dreptate domnul primar ca sunt multi functionari care nici ei nu stiu ce cauta pe posturile pe care le ocupa . Dar mai rau este ca sunt functionari cu functii importante care raspund la ordin politic si blocheaza din anumite interese politice. Dupa 1989 cadrele militare care au trecut in rezerva au fost voit marginalizate tot din interese politice si nu au fost luate in considerare pentru a ocupa functii publice importante.

 • Daca Buzaul are bani , sa-i dam la moldoveni….in conceptia lu ‘ toma….Doamne fere…

 • Era si normal să-l laude pe Foca doar sunt prieteni de pahar!
  Cat despre funcționarii publici acest „om „este tot un funcționar bineînțeles cu alt rang. Sa vedem reacția celor de rang foarte înalt…..

 • Dacă nu e pricepere, de la cap degeaba dăm vina pe sefi. Ia să fie lege cu pedeapsă dură pentru neexecutarea planurilor, să vedeți cum progresăm.

 • Ce debiteaza!!!
  Om de afaceri de succes?
  Unde? Are datorii la bănci,cat pentru toate neamurile de acum si care vor urma!!!
  Ce sa zic…Foca si armata ne scoate din sărăcie!

 • Pe tine nu, mai săracul. Vei rămâne un anonim, în continuare

 • Pe tine nu, mai săracule. Vei rămâne un anonim, în continuare

 • Mai Tereaca, te iubim, ca ca tine nu gasim! Ai ridicat pupincurismul la rang de arta! Felicitari! Le dai lectii colegilor tai din presa, la fel de pupincuristi ca tine

 • Menținerea unor pensionari din armata in funcții publice a fost cea mai mare catastrofa pt.aceasta tara.Cunosc astfel de specimene si sunt de o incompetenta de neimaginat.Cei extrem de putini care au fost capabili(in special,medici si geniști)au realizat ceva in privat,ceilalți s-au aciuat pe diferite funcții din păcate unele de rang înalt (dar nu numai)si prin incompetenta si prostie au distrus sectoare întregi.Corpul ofițeresc al României a fost unul submediocru (cu foarte puține excepții).Aveam un profesor de istorie care le spunea celor care au devenit rezerviștii de azi, ,Frumos ești prost ești dute la ofițeri,,Tragedia este ca unii au intrat si in politica.

 • Si Toma postează aici! Chiar e de ras!!!
  Calm!

 • CINE NU TE CUNOASTE TE CREDE DISRUGI TOT PE UNDE CALCI,DACA ERAI BUN STATEAI IN PRIVAT SI NU LINGEAI P.S.D.ul…

 • In primul rand Toma e plin de datorii, deci nu este de succes, in al doilea rand e prieten cu Foca si este normal sa il laude.Sunt doi mosi care ocupa functii publice pe care nu le merita!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.